Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
E-sport 2009. június 28. 0 hozzászólás
 

A bécsi Sigmund Freud Magánegyetem (SFU) pszichológusai azt javasolták, hogy a jövőben kezeljék a számítógépes játék-függőséget betegségként és a terápiás költségeket a betegbiztosítók állják.

A bécsi Sigmund Freud Magánegyetem (SFU) pszichológusai azt javasolták, hogy a jövőben kezeljék a számítógépes játék-függőséget betegségként és a terápiás költségeket a betegbiztosítók állják.


Az SFU és a mainzi Sabine M. Grüsser-Sinopoli Játékfüggőségi Ambulancia munkatársai közösen vizsgálták meg a bécsi fiatalok számítógépes játék-szokásait és a tapasztalataikat egy tanulmányban foglalták össze. A megkérdezett tinédzserek 72 százaléka nyilatkozott úgy, hogy rendszeresen, naponta vagy hetente 2-3 alkalommal játszik a PC-jén. A válaszadók 55 százaléka fiú, 45 százaléka lány volt, átlagéletkoruk 14 év.

"A diákok 12 százalékánál tapasztaltunk beteges számítógépes játék-szokásokat" - jelentette ki Dominik Batthyany, a vizsgálat vezetője a tanulmány bemutatóján. Függőnek a megkérdezettek 2,7 százaléka mondható, az érintettek 90 százaléka fiú. Az ebbe a kategóriába tartozók átlagosan naponta 6 vagy több, hétvégenként pedig 8 órát is játszanak. Ezzel szemben a normális tartományba tartozó játékidő több mint napi 2 óra. Míg a veszélyeztetett csoportba sorolhatóknál ez az érték több mint 4,5 óra. Tovább a kibővített részben...

Folytatás ide kattinva!
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: sutizz(:


A játékfüggőség legnagyobb kockázatát az úgynevezett kognitív gyengeségek kialakulása jelenti. A függő tinédzserek komoly koncentrációs nehézségeik vannak például az iskolában, valamint szabályos iskola-félelem alakul ki bennük. "A függő gyerekek általában egy évvel előbb kezdenek el játszani, mint a társaik. S az is elmondható, hogy az ő esetükben gyakran hiányzik vagy nem megfelelő mértékű a szülői kontroll. Sokan valamilyen helyzettől való félelem miatt menekülnek a számítógépes programokhoz, mivel így kikapcsolódhatnak. A céljuk az, hogy először pozitív élményekre tegyenek szeret. Ez az érzés azonban idővel fokozatosan eltolódik és függőség alakul ki" - tette hozzá a szakember.

A függők elsősorban az FPS-, a kaland-, a sport- és a szerepjátékokat kedvelik. Különösen nagy problémát jelentenek a World of Warcraft és a más Massively Multiplayer Online Role-Playing (MMORPG) játékok, mivel a beépített jutalmazási rendszer folyamatos jelenlétet igényel és nem enged szüneteket.

"A célunk nem az volt, hogy azt mondjuk: a számítógépes játék rossz. De el kellene ismerni a programokban rejlő függőségi kockázatokat. Egy következő lépcső lehetne, hogy a kezelési költségeket a betegbiztosítók állnák. Egy terápia ugyanis segítene kideríteni, hogy az adott személy miért lett függő és mik a háttérokok. Szintén megoldást jelenthetne, ha feltüntetnék a PEGI-rendszerben, hogy egy program mennyire alkalmas függőség okozására. Végül a szülőknek csak azt tudom tanácsolni, hogy ne állítsák be ördögtől valónak a számítógépes játékokat. Sokkal többet érnek el azzal, hogy ha időbeli korlátokat állítanak fel, meghatározzák, hogy a gyermekük mikor és mennyit játszhat" - szögezte le Dominik Batthyany.

Az osztrák szakemberek véleményükkel nincsenek egyedül. Idén márciusban alsó-szászországi szakértők már javasolták, hogy az online játékfüggőséget hivatalosan is nyilvánítsák pszichikai betegségnek.

 

Forrás: sg.hu

 

szerk: Ki mit gondol a témáról? Valóban függőséget okozhat egy játék?  Esetekben ingerültséget? Személyes példámat ha megengeditek leírom. Én mikor régebben többet játszottam ( heti 15-20 óra ), nem is maga az okozott egy pici függést, hogy játszhassak, hanem valamilyen szinten a napjaim részévé vált a játék, a TS, ventri, a csapattársakkal való ökörködés. Ettől független sose utasítottam vissza semilyen mókát a játék miatt, sőt egyszerűen meguntam és már nem is játszom, persze ebben nagy szerepe volt egy nőnemű egyénnek is.:) Várom a meglátásokat!

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 2806
 
1689
 
 
 
kép 938
 
1465
 
 
kép 4049
 
1495
 
 
 
kép 3444
 
1656
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu