Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
E-sport 2012. május 05. 24 hozzászólás
 

Egy új verseny nyitja meg kapuit kimondottam meghívásos alapon az Online Gaming Championship első sorozatába nyolc hazai Counter-Strike: Source csapat kapott meghívást, hogy kik ezek a csapatok és mi is ez a torna, arról a hírben olvashattok. Szavazzatok a legesélyesebb csapatra!

Az OGC kezdeményezése nem kimondottan újszerű, hiszen előttük is jó páran megpróbálták ezt összehozni, azonban sajnos az eredmény mindig ugyanaz lett. Lehetetlen akár 8 magyar teamet is arra késztetni, hogy együtt maradjon egy szezonig. Az OGC tornája 7 hetes csoportmérkőzésekből és 5 hét rájátszásból fog állni, tehát nagyjából negyed évig fog futni. A pontos kezdési dátumról egyelőre nincs információ, de csak remélni tudjuk, hogy szeptemberben lesz elkerülvén a csúfos kudarcot, amit a csapatok nyári totális inaktivitása okozna. Most pedig jöjjön az a nyolc team, akik kiválasztásra kerültek mixektől kezdve a régi felállásokon át az ország négy legaktívabb és legsikeresebb csapatáig.

Hungary EasyQuest: A csapatot talán nme kell senkinek bemutatni, sorban két LAN győzelemmel büszkélkedhetnek, hiszen előbb az ICL 12-őt nyerték meg akkor még IMMORTAL néven, majd a múlt héten Horvátországból a Gamersject-ről is arannyal tértek haza. Egyértelműen a torna esélyesei, egyesüli ellenfelük jelen felállásban az iNcentive lehet csak.

Hungary iNcentive: Szintén egy team, amit már senkinek nem kell bemutatni. A hazai Counter-Strike:Source scene meghatározó alakjai, akik hosszú évek óta minimális változásokkal képesek együtt maradni vezetőjüknek MIKO-nak köszönhetően. Több mint CSS csapat, hiszen jó barátok is a tagok. Eredményeiket tekintve mondhatjuk, hogy rendszeresen rájuk jár a rúd, hiszen az arany a legtöbbször nem jön össze, de a dobogóik mindig eljutnak. A legutóbbi ezüstöt az ICL12-ről hozhatták haza a srácok.

Hungary infernalis: Szintén egy hosszabb ideje együtt játszó team, akik jelenleg meghatározói a hazai Counter-Strike:Source életnek. Rendre neveznek be az Online versenyekbe és legutóbb az ICL 12-őn is láthattuk őket szerepelni, ahol a top 6-ban végeztek. Nehéz lenne állítani, hogy az előbb említet két csapat bármelyikét megvernék, de okozhatnak még meglepetést a srácok, hiszen kitartóak és a szívósak.

Hungary MteaM: A csapat neve nem újszerű, hiszen 2010-ben tértek vissza, természetesen teljesen más felállással. AZ akkori csapatból már csak mao maradt meg és maga mögé gyűjtött olyan neveket mint például Sagona, aki egyébként az RMT játékosa de korábban megfordult már a LAMAs vagy a Redstars csapatában is. A team jelenlegi felállásban inkább mix mint régóta együtt játszó team, de lehet hogy pont ez a torna hozza majd meg a lökést az együtt maradáshoz.

Hungary psyko punkZ: Nehéz lenne őket nem mixbe sorolni, pedig nem teljesen azok. A csapat törzsét a ZYLEX.KINGMAKERS csapata alkotja három embernek köszönhetően, de van köztük két beugró játékos is a korábbi w.I.w-GAMiNG-es cripeN és [L]eXu. Tehát két csapat egyvelege ez az új formáció, olyan játékosokkal, akik azért már nem egy LAN-t jártak meg itthon.

Hungary POWER OLDIES: Elegendő végig nézni a neveken és egyből a retro jön elő az emberben. A csapat neve valósan tükrözi a felállást, amely az egykori és talán mindenkor legjobb csapatok tagjainak mixéből és pár beugró játékosból áll. Az Ancients és Obi csapatainak játékosairól van szó, akik már egy ideje úgymond visszavonultak az aktív CSS élettől, de most itt vannak ismét, hogy megmutassák öreg ember nem vén ember. Vagy mégis?

Hungary Vicious Ducks: Egy az ország szintén meghatározó CSS csapata a mostani ínséges időkben, noha egyáltalán nem tekinthetnek hosszú múltra vissza. A kacsák nem kacsáznak, mindenhol ott vannak, ahol kell mostanában, bár a dobogót eddig nem igen látták közelről, de ami késik, nem múlik. Az infernalishoz hasonlóan az ICL-en a top 6-ba is bejutottak, ami azért szép eredmény.

Hungary WiLD: végül, de nem utolsó sorban. Az ország legismertebb szervezete, ezért maga a csapatnév szinte biztos, hogy senkik számára nem idegen. A lineupon végig tekintünk, akkor talán dMk neve lehet egyedül ismerős, hiszen kezdetek óta igazgatja a WiLD CSS csapatát és nem egy skill movie-val örvendeztette már meg a népet. A WiLD-ben egyébként akkora a fluktuáció, hogy követni is nehéz lenne néha, így talán nem is véletlen, hogy a lineup nagy része egyelőre még részben ismeretlen tehtetségeket rejt.

Most pedig lássuk listaszerűen felállásaikkal a csapatokat.

Hungary EasyQuest BIGTOMI, cmn, hal, NOFEAR, V1CE
Hungary iNcentive dikioneR, HsP[A], MIKO, PDZ, West
Hungary infernalis _Ata_, EXO, Imperator, K0B4K, Reaper
Hungary MteaM cézé, K€Tó, mao, rAndo, Sagona
Hungary psyko punkZ cripen, gbk^, [L]eXu, n3R0, stricken
Hungary POWER OLDIES Beny, boE, kuLi, nkRRRR, Res1st
Hungary Vicious Ducks Chrome, DominatoR, drew, matu, r33:d, ven, Vhoori
Hungary WiLD dMk, donp1, .iMPEC., Nikeboble, veRzioN

Online Gaming Championship szabályzata

Meghatározás, általános információk

  • Az Online Gaming Championship (továbbiakban OGC) egy online verseny, melyet Counter-Strike: Source játékban rendezünk meg.
  • A versenyen csak és kizárólag magyar csapatok és játékosok vehetnek részt, akik jelen versenyre meghívásos alapon kerülhetnek be.
  • A csapatkapitány felelőssége ismertetni és betartatni társaival a szabályzatot. A szabályzat nem ismerete nem mentesít annak betartása alól!
  • 4 darab Counter-Strike: Source szervert a JustPlug.hu biztosítja számunkra, melyen elsőosztályú környezet fogja várni a játékosokat. Természetesen minden egyes mérkőzést ezeken a szervereken kell lejátszaniuk a csapatoknak, hacsak erre korábban nem kaptak más utasítást.
  • A verseny szervezőinek megvan a joguk ahhoz, hogy bármely mérkőzést közvetítsenek akár a szerverre felmenve is. Az esetleges shoutcast felvételeket a CSHU, a stream felvételeket pedig a WiLD TV hozza el az érdeklődőknek.
  • Bármely admin felmehet a szerverekre felügyelni az adott mérkőzést.
  • A szervereken a zBlock legutóbbi verziója fog dübörögni.

Lebonyolítási rendszer

  • 8 meghívott csapat egy 8 fős csoportba kerül.
  • Mindenki-mindenkivel alapon, 7 forduló során eldől, hogy mely 4 csapat küzdhet a rájátszásban felsőágon, és mely 4 kezdi a megmérettetés további szakaszát alsóágon.
  • Nyert meccs 3, döntetlen 1, vesztett mérkőzés 0 pontot ér.
  • Pontegyenlőség esetén elsődleges szempont az egymás ellen elért eredmény, ha ez esetlegesen döntetlen lett, akkor a körarány dönti el, hogy mely gárda a szétlövés mely ágára jut.
  • Körbeverés esetén szintén az imént taglaltak, tehát a körarány a perdöntő.
  • rájátszásba tehát mindenki továbbjut, ott egy átalakított DE8 BO3 ágrajz várhat az érintettekre.
  • A rájátszás párosításai: 1-4, 2-3 felsőágon, alsóágon pedig 5-8 és 6-7. Természetesen, ha ezen pozíciókban is pontegyenlőség van, akkor újfent az egymás elleni eredmény, adott esetben a körarányos szabály lép életbe.

Mérkőzések lebonyolítása

  • Játék: Counter-Strike: Source
  • Típus: 5 az 5 elleni küzdelem
  • Rendszer: MR15
  • Csoportkörben: BO1, az a csapat nyer, mely a leghamarabb eléri a 16. nyert kört, tehát nem kell végigjátszani a mérkőzéseket, ezen felül természetesen döntetlen eredmény is születhet, értelemszerűen 15:15.
  • Rájátszásban: felsőágon BO3, míg alsóágon BO1, szintén a 16. nyert körig
  • Köridő: 2 perc
  • Kezdőpénz: $800
  • Késkör: Alapértelmezett (kezdő oldal és kezdő mapválasztáshoz)
  • Hosszabbítás: MR3 + $10000 kezdőpénz

késkör az alábbiak szerint történik: csoportkörben a késkör győztese választhatja meg, hogy melyik oldalon szeretné kezdeni az összecsapást. Rájátszásban ez már kicsit bonyolódik: de_dust2-n zajlik a késkör minden esetben, a győztes vétózik először (löki ki azt a mapot, melyen nem szeretne játszani), majd a vesztes is ugyanígy tesz. Ezután ez még egyszer megismétlődik, tehát a késkör győztese egy újabb pályát vesz ki a maradék 5-ből, majd a vesztes is. Végül a késkör győztese választja meg az első mapot, a vesztes a másodikat, és amelyik maradt, az lesz a 3. pálya, ha szükséges.

Esetleges csere mérkőzések közben: ha bármely játékos kifagy, és valamilyen oknál fogva nem tud visszajönni, hogy folytassa a küzdelmet, engedélyezett egy cserejátékos használata, ám ennek a játékosnak is LEADOTT Steam ID-vel kell rendelkeznie, melyet a mérkőzés közben/után az OGC adminjai ellenőrizni fognak. Amennyiben a másik csapat engedélyezi, hogy az adott csapatban olyan játékos játsszon, aki nincs regisztrálva a versenyre, úgy az adminok is szemet hunynak a történtek felett, ellenkező esetben ez a mérkőzés elvesztésével járhat.

A versenyen használt pályák

de_contra
de_dust2
de_inferno
de_nuke
de_season
de_train
de_tuscan

Alapvető szabályok

  • Óvás csak a mérkőzés végeztével lehetséges. Amennyiben ez nem történt meg a mérkőzés vége után 15 percen belül, ezután a mérkőzés eredménye megmásíthatatlan.
  • Bármilyen bug/exploit kihasználása tilos! Amennyiben bármilyen ezen tiltott eszközök kihasználására precedens adódik, a szenvedő fél értesítheti az adminokat, akik a mérkőzés után kielemzik a szituációt. Az adminok ezzel együtt természetesen visszamenőleg megváltoztathatják a mérkőzés eredményét: köröket vonhatnak le vagy akár kizárhatják a szabálytalanságot elkövető csapatot.
  • Szerveroldali hiba felbukkanása, ám annak nem jelzése esetén a mérkőzés újrajátszására, esetlegesen a körök újraindítására nincs lehetőség!
  • Esetleges kifagyások, egyéb játékos problémák esetén használható a pause funkció. Ennek mennyiségbeli korlátja nincs, ellenben maximális hossza 5 perc. Ha egyéb olyan hiba lép fel, melynek kiküszöbölése hosszabb időt vesz igénybe, ez esetben az admin jóváhagyásával a pause meghosszabbítható.
  • Egy játékos által egy körben vásárolható gránátok száma: 4db (1 HE, 2 flash és 1 smoke, tehát a füstgránát eldobása után sem lehet újat vásárolni!).
  • Ha egy mérkőzés félbeszakad szerveroldali probléma miatt, akkor 3 kör után $5000-os kezdőpénzzel folytatható a mérkőzés az addigi elért eredmények megtartásával. Ha 3 kört még nem játszottak le az érintettek, akkor elölről kezdődik az összecsapás.
  • In-eye demo vétele nem kötelező, de ajánlott az óvások könnyebb kivizsgálhatósága érdekében.
  • Félidei screenshotok készítése kötelező, ahogy status screenshotoké is! Utóbbit a csapatkapitányok, előbbit bármely játékos készíthet, a lényeg az, hogy mindenképpen legyen bizonyítva a végeredmény!
  • verseny során (tekintve, hogy nem éppen rövid jelen versenyünk) maximálisan 2 játékost cserélhetnek a csapatok a felállásukban, míg a küzdelmek folynak! Ezt mindenképpen jelezzék az illetékesek az adminoknál, hogy a leadott játékos listát frissíteni tudják!

SourceTV felvétel készítése kötelező, ezzel együtt pedig a szerver automatikusan indítani fogja a felvételt! A SourceTV felvétel letöltésére lesz mód, csak jelezzék a játékosok az adminok felé.

Kliens- és szerveroldali beállítások

  • A játékosok kizárólag tiszta Counter-Strike: Source telepítéssel játszhatnak. Custom modellek, skinek, hangok, scriptek, textúrák használata szigorúan tilos!
  • Tilos bármilyenfajta csalás használata!
  • Kötelező a dxlevelt 81-es értéken használni! Semmilyen más érték nem megengedett.
  • Nvidia videókártyával rendelkező játékosok nem kapcsolhatják be az Ambient Occlusion-t a videókártya driveréből!

Büntetések

  • Pálya bug kihasználása: 3 kör levonás
  • Nem megengedett konfigurációs beállítások használata: aktuális mérkőzés elvesztése
  • Csalás vagy egyéb segédprogram használata: kizárás, illetve eltiltás a további OGC versenyektől
  • Körlevonások esetén a levont körök hozzáadódnak a másik csapat nyert köreihez!

 

 
Címkék: ogc, invite
vissza
HeNtEs
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 20 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

K0B4K

máj. 05., 23:38
hatalmasOK :D
 
 
 
 

PDZ

máj. 05., 23:37
micsoda szakértések vannak itt:D:D
 
 
 
 

dikioneR

máj. 05., 23:06
na nezzuk ki a legnagyobb net.

SAV

AV

V

 
 
 
 
GoldBalls  Az mondjuk szerintem elég para, hogy négy magyar CSS team van itthon, aki valóban valamirevaló és ebből kettő, akik legalább a külföldi mid-et súrolják. Ezen nagyon változtatni kéne, hiszen azért egyesével vannak igen jó playerek itthon. Csak az összetartás a para nagyon. Mondjuk pont most áttam hogy májusban startol a torna és júliusban van vége... Bingo viszgaidőszak, nyár... Fákk kivánci leszek mi lesz a vége de valahogy érzem hogy lesz egy pár FF Win... :/
 

kili25

máj. 05., 22:55
A probléma az... hogy én sajnos egy külföldi mid szintet megütő csapatot sem látok.
 
 
 
 
GoldBalls  Az mondjuk szerintem elég para, hogy négy magyar CSS team van itthon, aki valóban valamirevaló és ebből kettő, akik legalább a külföldi mid-et súrolják. Ezen nagyon változtatni kéne, hiszen azért egyesével vannak igen jó playerek itthon. Csak az összetartás a para nagyon. Mondjuk pont most áttam hogy májusban startol a torna és júliusban van vége... Bingo viszgaidőszak, nyár... Fákk kivánci leszek mi lesz a vége de valahogy érzem hogy lesz egy pár FF Win... :/
 

M1LLR

máj. 05., 22:03
külföldi mid lol
 
 
 
 

GoldBalls

máj. 05., 21:35
Az mondjuk szerintem elég para, hogy négy magyar CSS team van itthon, aki valóban valamirevaló és ebből kettő, akik legalább a külföldi mid-et súrolják. Ezen nagyon változtatni kéne, hiszen azért egyesével vannak igen jó playerek itthon. Csak az összetartás a para nagyon. Mondjuk pont most áttam hogy májusban startol a torna és júliusban van vége... Bingo viszgaidőszak, nyár... Fákk kivánci leszek mi lesz a vége de valahogy érzem hogy lesz egy pár FF Win... :/
 
 
 
 
noavatar
n0Rb1  Ez nagyon jó! GL!

asdasfassdas

 

dMk

máj. 05., 21:34
lol :D
 
 
 
 

HeNtEs

máj. 05., 21:30
Ennyire aktívak ne legyetek :D Mert még a végén megnyeritek :D
 
 
 
 

spa[R]co

máj. 05., 19:14
ezek kik?
 
 
 
 
incmiko  iNcentive is készül a ligára !!! SIÓFOKON ::


http://kepfeltoltes.hu/120505/IMG_0531_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

K0B4K

máj. 05., 17:05
:DDD
 
 
 
 

incmiko

máj. 05., 17:02
iNcentive is készül a ligára !!! SIÓFOKON ::


http://kepfeltoltes.hu/120505/IMG_0531_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 
 
 
 

SancheZsnz

máj. 05., 13:00
gl iNc ! am sztem donp1 neve ismerosebb,  mint dMk -é :D
 
 
 
 

K0B4K

máj. 05., 11:42
gl
 
 
 
 
SpooŁ  Legalább azt megtudjuk hogy ki a legjobb magyar team
 

M1LLR

máj. 05., 10:49
hát ez most is elég tiszta
 
 
 
 

SpooŁ

máj. 05., 09:57
Legalább azt megtudjuk hogy ki a legjobb magyar team
 
 
 
 

Georgo

máj. 05., 09:39
Nyomjátok srácok!
 
 
 
 

V1CE

máj. 05., 03:28
Kellett már egy ilyen! :d
gl mindenkinek
 
 
 
 

GoldBalls

máj. 05., 01:55
Na kíváncsi leszek hány csapat lesz a végén :) Vagy az elején mert nem tudom mikor kezdődik :)
 
 
 
 

n0Rb1

máj. 05., 01:17
Ez nagyon jó! GL!

asdasfassdas

 
 
 
 

!Royal

máj. 05., 00:31
MteaM de régen hallottam már ezt a csapat nevet :D
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 6023
 
1569
 
 
 
kép 3584
 
1714
 
 
kép 1250
 
1410
 
 
 
kép 3609
 
1698
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu