Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Hazai scene 2014. július 23. 4 hozzászólás
 

Avagy sikerül-e idén túlszárnyalnia a magyar válogatottnak a 2013-as teljesítményt.

A tavalyihoz hasonlóan, idén ismét megrendezésre kerül az E-frag.net által megrendezett Electronic Sports European Championship, ahol Európa országai mérhetik össze erejüket egymással.

Legutóbb a magyar válogatott az előkelő 9-16. helyen végzett, holtversenyben olyan, erős neveket képviselő országokkal, mint például Németország, Finnország, Lengyelország, vagy éppen az Egyesült Királyság. Akkor a csoportköröket sikerült egy továbbjutással abszolválni, ám utána sajnos az egyenes kieséses szakaszban egyből az egyik legerősebb, végső győzelemre is esélyes csapatot kapták ellenfélnek hazánk fiai, mely nem volt más, mint Franciaország. A továbbjutásért mindent megtettek a srácok, de végül a franciák örülhettek a végén: Magyarország kiesett, a gallok pedig egészen a döntőig meneteltek.

A sorozatot egyébként végül a ˝Pimp˝ nevével fémjelzett Dánia nyerte, akik 3-1-re győzték le a ˝NiaK˝ által összerakott francia válogatottat, Belgrádban, ezzel bezsebelve 2000 dollárt és egy rakat CM Storm perifériát.

Na de ugorjunk is egy szűk évet előre az időben, egyenesen a jelenbe és tekintsünk át pár adatot az idei kiírásból:

 

  • a verseny augusztustól egészen decemberig fog tartani
  • a tavalyihoz hasonlóan, a torna végén Belgrádban fogja összemérni erejét a két legjobb válogatott
  • összesen 42 európai ország regisztrált a versenyre, köztük olyan kisebb országok is, mint például Málta, Ciprus és a Feröer-szigetek
  • a kapitányoknak július 30-ig van idejük kijelölniük a keretet
  • egyes országok kapitányai alább megtalálhatóak:

 

 

Idén tehát nem több mint 41 országot kell maga mögé utasítania annak a válogatottnak, mely meg szeretné nyerni a tornát. A résztvevők között - tavalyhoz képest- pár új ország fellelhető a listán, illetve vannak olyanok is, akik tavaly itt voltak, idén viszont nem regisztráltak. A résztvevők zömét a tavaly is induló országok adják, jó példa erre Magyarország.

Hazánk válogatottjában a kapitányságot idén Bea ˝FLASH˝ Viktor vállalta magára, a WiLD csapatát erősítő játékos már tavaly is tagja volt a nemzeti válogatottnak, igaz akkor még nem kapitányként. Az általa megnevezett 7 játékos már biztosan benne lesz a 10 fős keretben:

  • FLASH (WiLD)
  • FoDa (WiLD)
  • twist (WiLD)
  • gabesson (WiLD)
  • rmL (WiLD)
  • V1CE (ancients)
  • plummie (csapat nélkül)

A felkészülés már meg is kezdődött. Annak érdekében, hogy teljesen tisztában legyen a magyar scene képességeivel, az utóbbi pár hétben a kapitány az általa kiválasztott magyar elit játékosokkal különböző practice warokon (próbajátékokon) gyakorol. Ennek a keretén belül többek közt az ancients, WiW, WiLD, CryCore, Aurorage és ZYLEX játékosai feszülnek egymásnak, ezzel elősegítve azt, hogy ezen játékosok közül majd kiválasztódjon az a maradék 3 ember, akik tényleg a legalkalmasabbak arra, hogy képviseljék hazánkat a tornán. Ezekre a helyekre valószínűleg 3 különböző típusú játékos lesz majd betéve: egy ˝beton˝ játékos (=masszívan fragelő, megbízható, jó aimer), egy irányító és egy fiatal, feltörekvő tehetség.

Fontos még tudni, hogy egy csapatból maximum 3 ember lehet majd egyszerre fent a szerveren, így nem történhet meg az, hogy például a kapitány felküldi a WiLD-ot, érthető okokból.

 


A válogatott kapitányát sikerült elcsípnünk, így most egy pár kérdésből álló, rövidke interjút olvashattok, ahol kizárólag a válogatottról beszél:

Hogyan jött ez az egész? Hogyan lettél az NT kapitánya, volt-e még valaki rajtad kívül, aki beadta a jelentkezését a pozíció betöltésére?

FLASH: "E-Frag meghírdette június közepén a jelentkezési lehetőségeket a kapitányi posztra, ahogy megláttam megírtam a jelentkezést, és a határidő napján megkerestek, hogy enyém lett a role. Nem tudom, hogy kik jelentkeztek, mert az nem volt publikus."

Milyen indíttatásból vállaltad el a kapitányságot?

"Késznek éreztem magam arra, hogy legjobb tudásom szerint vezessem a válogatottat, és szerettem volna ha egy komoly, céltudatos keretet összeállítani a válogatott szezonra, ami sikerülni is fog."

Mi a kitűzött cél?

"A legjobb 8ba jutás a cél, mivel az elmúlt évben sajnos csak a top 16-ra futotta."

Mi alapján válogattad be a magyar játékosokat próbajátékra?

"Jobb játékosok tanácsára, és saját meglátásom szerint. (kb majdnem minden játékosnak adtam esélyt!)"

Mennyit fogtok gyakorolni 1-1 válogatott meccsre? Marad-e ideje arra a tagoknak, hogy a saját csapatukkal való gyakorlás mellett rendesen tudjatok majd készülni?

"Komoly és eredményes készülést fog igényelni a válogatott, de marad mindenkinek ideje a saját csapatára is."

Ha van ilyen, melyik az a csapat, amelyet mindenképpen szeretnétek elkerülni? Esetleg olyan ország, amelyik ellen tavaly éppen nem sikerült nyerni és ezért idén mindenképpen jó lenne revansot venni?

"Szeretnénk minnél jobb eredményt elérni ezért nem számít, hogy ki az ellenfél. A legjobbat kell nyújtanunk bárki is az enemy. Az igazat megvallva szerintem Svédország a legerősebb, jó lenne velük minnél később találkozni."

Ki nyeri az ESEC2014-et? :)

"Svédország valószínűleg! (vagy mi:D)"

Kérlek írj pár mondatot a gyakorlásokon részt vevő, ám a keretből végül kimaradó játékosonkak!

"Egyénileg már mindenkivel beszéltem, de itt is elmondom, hogy majdnem az összes játékos ugyanolyan szintet képvisel, nehéz döntések után kellett elküldenem játékosokat. Jövőre jó eséllyel indulnak a válogatott keretért."

Pár mondat a nézőknek/szurkolóknak.

"Köszönjük a belénk fektetett bizalmat, megpróbálom a minden tőlem telhetőt megtenni, hogy jól irányitsam a magyar válogatottat és büszke legyen ránk az összes szurkoló!"

 

A torna tehát a magyarok számára augusztusban veszi kezdetét, függően attól, hogy kell-e selejtezőt játszanunk.

Kommentekbe nyugodtan írjátok le a véleményeteket az NT-vel kapcsolatban, mit vártok el a csapattól idén, kik azok a játékosok akiket hiányoltok és miért, és a legfontosabb kérdés, vajon sikerül-e túlszárnyalni a tavalyi teljesítményt?

 

 
marchizor
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 4 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
bal1  rape vagy nofear a feltörekvő tehetség ?:D 
 

-fabulous-

júl. 30., 21:32
hát hogy nem egy bali az fix!
 
 
 
 

bal1

júl. 28., 11:18
rape vagy nofear a feltörekvő tehetség ?:D 
 
 
 
 
noavatar

Pene

júl. 24., 13:23
Minőségi írás, még több ilyet kérnénk :)
 
 
 
 

-fabulous-

júl. 23., 17:30
már elnézést de israel hogy a picsába van europába?
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 5691
 
1676
 
 
 
kép 5722
 
1690
 
 
kép 3009
 
1588
 
 
 
kép 5480
 
2728
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu