Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Hazai scene 2009. december 24. 0 hozzászólás
 

Nem is oly régen látott napvilágot a HungarianInviteLeague 2. állomásának beharangozó híre, ahova ugye meghívták az ország 10 legjobb csapatát. (Gyakorlatban többet is, mert voltak olyanok, akik nem voltak

Nem is oly régen látott napvilágot a HungarianInviteLeague 2. állomásának beharangozó híre, ahova ugye meghívták az ország 10 legjobb csapatát. (Gyakorlatban többet is, mert voltak olyanok, akik nem voltak hajlandóak kifizetni a nevezési díjat) A hozzászólások között merült föl, hogy a szervezők mégis mi alapján rangsorolták a hazai, meglehetősen csekély, csapatállományt, amire egyetlen megoldást láttunk: egy magyarországi toplista létrehozását. Az eredeti ötlet egy nevét fölvállalni nem akaró ember fejéből pattant ki, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni a közreműködését, az adatok összegyűjtésében. Kis keresés után sikerült megtalálni a GotFrag által havonta kiadott európai toplista pontozási rendszerét, amit átalakítottunk a hazai körülményeknek megfelelően. Természetesen ez sem tökéletes, de alapvetően egy reális sorrendet ad számunkra, ami azt jelenti, hogy a jövőben is ezt a módszert fogjuk használni. Akit komolyabban érdekel, hogy mit is takar ez a pontozás, valamint hogyan néz ki a jelenlegi HUN Top 10, az bátran vesse bele magát a kibővített részbe!

A Rendszer és a Ranglista
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Fakabat


A Pontozási rendszer

Elsőként le kell szögeznünk, hogy a ranglista kialakításában a BECUP 2009, a HIL, a D-LAN és a CB bajnokságait vettük figyelembe. Ezek szolgáltak számunkra elegendő, és földolgozható adatokkal, ráadásul a visszamenőleges eredmények, valamilyen szinten, reálisabbá teszik az egész módszert. (Megjegyeznénk, hogy az időközben megszűnő klánokat és a megnevezett csapatok összetételének változását nem vettük figyelembe, minden csupán a nyers adatok elemzéséből következik) A szisztéma alapvetően négy dologból áll: 1 alapbesorolásból, és 3 súlyozásból. Első lépésként, a besorolás segítségével, megállapítunk egy alap TOP 10-et. Aztán a 3 db súlyozás egymásutánjával megkapjuk a végleges eredményt. Most lássuk részletesen a dolgokat, megfelelő sorrendben:

Alapbesorolás

Legelső lépésként megnézzük a fentebb fölsorolt rendezvényeken résztvevő csapatokat és azok helyezéseit. Az 1. helyezésért 100 pont, a 2-ért 90 pont jár, és így tovább. Az intervallumként megadott helyezéseknél a megszerezhető pontszámok átlagát számoljuk. (3. hely = 80, 4. hely = 70, 3-4. hely = 75) Az így kapott eredményeket összegezzük és sorrendbe állítjuk, amiből az első 10-et vesszük innentől figyelembe.

1. Redstars                        260 pont
2. haxx-esports                215 pont 
3. NetPlayers                     170 pont
4. n1ce-6aming               132,5 pont
5. SuicidE                          62,5 pont
6. Digitalzone                       55 pont
7. diverse esports               45 pont
8. dynamite                         35 pont
9. - 10. PROvocateam       7,5 pont
9. - 10. KINGMAKERS        7,5 pont

I.Súlyozás

Az előbb kialakult ideiglenes TOP 10 tagjainak pontszámait úgy növeljük tovább, hogy minden egyes, ezen 10-es listában szereplő csapatért 10 pontot adunk, versenyenként. Tehát ha egy bajnokság alkalmával 3-om másik, TOP-ban szereplő klán is képviselteti magát, akkor az 30 pluszpontot jelent. (Természetesen azon klánt nem számítjuk, amelyiket éppen besoroljuk)

1. Redstars                        440 pont
2. haxx-esports                 395 pont 
3. n1ce-6aming               292,5 pont
4. NetPlayers                     280 pont
5. SuicidE                         172,5 pont
6. Digitalzone                     135 pont
7. dynamite                       115 pont
8. - 9. PROvocateam        77,5 pont
8. - 9. KINGMAKERS         77,5 pont
10. diverse esports             55 pont

II. Súlyozás

Ezután jön az egyik legfontosabb lépés, amelyből komoly mennyiségű pont jöhet össze a csapatoknak. Az adott versenyen résztvevő, TOP 10-ben szereplő klánok számát, megszorozzuk a helyezésért járó pontokkal. Tehát ha egy LAN-on pl. 5 olyan másik résztvevő volt, aki benne van az ideiglenes TOP 10-ünkben, és a figyelt csapat 3. lett, akkor 5*80, azaz 400 pont kerül fölszámolásra. (Az előző pontban tárgyalt beszámítási rendszer itt is él)

1. Redstars                       1780 pont
2. haxx-esports                1435 pont 
3. NetPlayers                    1250 pont
4. n1ce-6aming                 1132 pont
5. Digitalzone                      520 pont
6. dynamite                        365 pont
7. SuicidE                            335 pont
8. - 9. PROvocateam         130 pont
8. - 9. KINGMAKERS           130 pont
10. diverse esports              55 pont

III. Súlyozás

A legvégén pedig az igazi teljesítményt is figyelembe vesszük, azaz a nyerési százalékkal megszorozzuk az eddigi pontokat. Ez is komolyan tudja befolyásolni a végeredményt, tehát egyáltalán nem egy elhanyagolható szempont. Ha pedig ezt a műveletet is elvégeztük, akkor megkapjuk az éppen aktuális szezonra vonatkozó ranglistát.

Csapat Pont Nyert Meccs %
1. Redstars 1350 pont 0,7586
2. NetPlayers 1102 pont 0,8823
3. haxx-esports 974 pont 0,6785
4. n1ce-6aming 708 pont 0,625
5. Digitalzone 260 pont 0,5
6. SuicidE 223 pont 0,6666
7. dynamite 146 pont 0,4
8. - 9. PROvocateam 43 pont 0,3333
8. - 9. KINGMAKERS 43 pont 0,3333
10. diverse esports 33 pont 0,6

Nem vagyok benne biztos, hogy mindenki elsőre megérti a módszert, de ha jobban végiggondoljuk, egy jól működő, és megbízható számítási szisztémáról van szó, ami Európában bevált, a nálunk adott körülményeknek viszont nem 100%-ban felel meg. Ezért is le szeretném szögezni, hogy aki akar, beleköthet bármibe, tehát a rendszer nem tökéletes. Ennek ellenére ezt fogjuk alkalmazni a jövőben is, és igyekszünk minden hónapban egy aktuális TOP10-et létrehozni, ha a körülmények engedik.
Emellett viszont fogunk indítani egy szavazást is minden hónapban, ami arra irányul, hogy megtudjuk: szerintetek melyik a legjobb hazai csapat az adott hónapban? Ez persze függ az adott klán popularitásától kezdve, az elért eredményekig mindentől, de semmiképpen nem szeretnénk titeket meggátolni abban, hogy elmondjátok véleményetek a témával kapcsolatban, hiszen a száraz adatok, nem mindig tükrözik a valóságot.
Ahogy az előbb említett dolgokból kiderül, már tudtok szavazni is, és a következő hónapban összegezzük, az általatok fölállított toplistát is.
És végezetül annyit jegyeznék meg, hogy aki érti a rendszert, tudja, hogy érdemes részt venni az aktuális, hazai versenyeken, mert a hivatalos ranglistát ezen pontozás alapján fogjuk fölállítani a jövőben.
A következő hónapban ismét jelentkezünk, addig is sok sikert és jó szórakozást mindenkinek!

 

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 4526
 
1410
 
 
 
kép 3613
 
1527
 
 
kép 5722
 
1690
 
 
 
kép 5338
 
2221
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu