Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Interjú 2009. február 28. 0 hozzászólás
 

aNgeldust-ot talán senkinek nem kell bemutatnunk, hiszen a finn és az Európai Scene meghatározó, alakja, aki az Insignia Cadre összes felállásában meglelhető volt. Többszörös LAN győztes és kiemelkedő

aNgeldust-ot talán senkinek nem kell bemutatnunk, hiszen a finn és az Európai Scene meghatározó, alakja, aki az Insignia Cadre összes felállásában meglelhető volt. Többszörös LAN győztes és kiemelkedő játékos. Egy évvel ezelőtt azonban eltűnt, ugyanis bevonult. Most közel a leszereléshez egy terjedelmesebb interjút olvashattok vele, amelyből megtudhatjátok mi is történt vele, miként látta a CGS-t, mi a véleménye az ez idő alatt gyakorlatilag teljes egészében felmorzsolódott egykor szebb napokat megélt finn scene-ről és még sok minden másról. Jöjjön tehát az interjú! Az interjú
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Kristof^ER


Kedves Juha, elmondanád nekünk, hogy mi történt veled, mióta elhagytál minket az elmúlt évben?

Hello! Tavaly július 7.én csatlakoztam a Finn hadsereghez, és elkezdtem letölteni a kötelező szolgálatot. Jelenleg katonai rendészként szolgálok a seregben, és még 37 napom van hátra. Az elmúlt 8 hónapnak voltak izgalmas részei, sokat futottam és többet lőttem, mint Duke Nukem, de elég gyorsan eltelt.

Megváltoztatta-e a hadseregben eltöltött idő az eSportról illetve a játékról kialakult véleményedet?

Nem igazán... Talán még jobban megbecsülöm, mint mást, de ez így van minden olyan normális dologgal, amitől elszakítottak. Egyébként itt szinte mindenki játszott már Counter-Strike 1.6-al vagy a Source-al, ha nem is profi szinten tolták, hanem csak szórakozásból. Épp néhány hete játszottunk crack-elt Counter-Strike 1.6-al laptopokon. A hadsereg révén most már meg tudom becsülni a zárat a fürdőszobaajtón...

Az elmúlt hétvégén a Winter Assembly-n a Team Well csapatában játszottál, hogy érzed milyen voltál?

Szerintem elég jól játszottam ahhoz képest, hogy 9 hónapnyi játékot hagytam ki. Nagyon jól éreztem magam mikor játszottam, a hangulat remek volt és a játékosok is, ez sokat javított a teljesítményemen. Sokszor azért rendesen látszódott. hogy egy nagyobb kihagyás után tértem vissza, de végül mindig sikerült megoldanom a helyzetet.


A rendezvény által visszatért a szenvedélyed a játékok iránt?

Nem hiszem hogy elveszítettem volna a szenvedélyemet, végig volt bennem valami, ami a lan során csak még inkább kibontakozott, és ez jó érzéssel töltött el.

Ahogy mondtam a szenvedély meg benned van, mit fogsz csinálni, ha eltelik a 37 nap?

Ezen még nekem is gondolkoznom kell... Munkát kellene szereznem és folytatni a tanulást, tehát látnom kell, hogyan tudom összeegyeztetni a dolgokat. Persze ez attól is függ, ha kapok egy jó ajánlatot, akkor fontolóra veszem a dolgokat.

Mi lenne számodra az ideális ajánlat?

Valami, ami jó fizetést és utakat kínál egyben, és néhány jó Dán játékost a csapatomban.
Dánokat említettél, ez azért elég messze van a Finn gyökereidtől, mi késztetne arra, hogy „cserbenhagyd" őket.
Nos, ha őszinte vagyok, akkor jelenleg nincs itt számomra semmi Finnországban, és nem is tűnik úgy mintha bárki érdeklődne irántam, tehát ez van. Persze sohase tudhatod, mit hoz a jövő.

Te az Insignia Cadre összes felállásában benne voltál, ha felállíthatnál egy LU-t a régiek közül és újra játszhatnál a tagokkal, akkor melyik lenne az?


A legutóbbit, amibe benne volt Eversor, God, odiouz és kankeli, megvolt a kellő tapasztalatunk és képességünk, anélkül hogy elfeledtük volna a játék szórakoztató oldalát. Kár hogy ilyen hamar vége lett, pedig sok mindent elérhettünk volna még.

Újjá lehetne ezt szervezni valaha a csapatot?

Szerintem ez egy jó csapat volt a maga idejében, de tovább kellett lépnünk és nem hiszem, hogy újjá kéne szerveződnünk. A játékosok máshol vannak, folytatták az életünket, és nem érdemes siránkozni a régi időkön.



Egy öreg játékosként, aki a kezdetektől ismerte a CSS-t, mit gondolsz hogyan változott meg a közösség azóta, és hol tart most?

A közösség folyamatosat növekszik, anélkül hogy elérné az 1.6 szintjét, de ennek ellenére a csúcsok felé tart. Mivel a világ most egy gazdasági visszaesésben van, ez nem engedi annyira növekedni a közösséget, talán nyáron is pangás lesz a rendezvények terén. De remélem, hogy a scene túl fogja élni, és hogy a szponzorok újra pénzt fektetnek majd a csapatokba.

Egyetértesz Ritch legutóbbi felbecslésével, miszerint ez a Counter-Strike: Source utolsó éve?

Nem igazán. Ez csak a gazdasági válság hatása, ami ideiglenesen lenyomja az díjakat, szerintem ugyan olyan erősen fogunk visszatérni, mint előtte, ha nem erősebben. Sok mindent lehet csinálni a közösséggel, amíg a játék él, valószínűleg aktívabban fognak játszani, hogy átvészeljék ezt az időszakot.

Elszalasztottad életed egyetlen lehetőséget hogy részt vegyél a CGS-en, megbántad, hogy kimaradtál belőle?

Nos, kétszer is részt vehettem volna, egyszer mikor éppen készültem a felvételi vizsgáimra, tehát nem nagyon volt választásom. A második alkalomkor pedig már tudtam, hogy megyek a seregbe, így szintén nem volt választási lehetőségem. Természetesen kicsit bánom, de mind a két alkalommal kis esélyem se volt hogy részt vehessek, így nem bánkódok miatta.

Szeretted a CGS-t?

Nagyon szerettem a módot ahogy játszottak, gyors volt és tele volt izgalommal, de a propaganda az új helyszínekről és játékosokról elég idegesítő volt az első néhány hónap után. De általánosságban azt kell hogy mondjam sok tapasztalatokat szerezhettem volna.

Láttuk hogyan omlott össze a Finn közösség, míg végül csak egy rendes csapat maradt. Szerinted a TLR, a csapat, amit a Finn fiatalok alkotnak, képes lesz bekerülni a legnagyobb Európai csapatok közé?

Biztosan, mivel pokolian nagy „kockák", egy házban játszanak meg minden, könnyedén oda kell érniük a legnagyobb csapatok közé, mivel másoknak nincsenek ilyen kiváltságaik. De szerintem némi problémájuk van a kommunikációban, ha ezt sikerül áthidalniuk, akkor semmi akadálya, hogy az egyik legjobb Európai csapat legyenek.

Azt mondtad, hogy Finnországon kívüli csapatot keresnél, miért nem próbálnád meg a TLR-t?

Pontosan nem azt mondtam, hogy külföldi csapatot keresnék, hanem hogy az ideális csapatban lenne néhány Dán játékos. Egyébként több oka is van hogy nem próbálkozok a TLR-nél, először is ők már egy teljes csapat, és én inkább egy friss csapattal kezdenék.


Mi lenne álmaid felállása most?

exce, orga, incre, olander/majk, és én

Mesélj nekünk még valamit a hadseregről, mi volt a legjobb illetve legrosszabb dolog?

Természetesen fitté válni, sok király dolgot csinálni, beleértve a tervek készítését, a sok fegyvert, mindemellett látni Észak-Finnország lenyűgöző helyeit, ez a pozitív oldala. Ami rossz volt, nos, rengeteg képtelen szabály van, amit be kell tartani, ráadásul ezeknek semmi értelme nincs a 21. században. A Finn hadsereg megtanított várakozni, aki már szolgált a seregben az tudja miről beszélek.

Van néhány vicces történeted a seregből?

Több van mint néhány, a legutóbbi egy hete történt. Éppen lőgyakorlaton voltunk, ahol egy sátorban aludtunk és egész nap nem csináltunk mást, mint különböző célokra lőttünk más és más fegyverekkel. Este mikor az egyik haverunk éppen őrjáraton volt, véletlenül beleejtette a szemüvegét a tűzbe, és kb. olyan vak szemüveg nélkül, mint egy denevér, másnap pedig pont egy lövészeti gyakorlat volt, ahol az egész szigeten elrejtett célpontokra kellett vadászni, persze ő ezen nem tudott részt venni.

Azon gondolkoztam, hogy itt kellett volna lenned! Soha nem volt meg a lehetőséged hogy fizetett játékos legyél, tekintettél úgy valaha a játékra mint karrierre?

Őszintén szólva és soha nem gondolkoztam így, mindig máshonnan szeretem meg a pénzt, és nem is számítottam rá hogy valaha teljes fizetést kapnék azért mert játszom. Nem tekintettem a játékot karriernek Európában, mivel a fizetések elég alacsonyak. De ha mégis kerestem egy kis zsebpénzt a játékkal az több volt, mint nagyszerű.

Fontolóra vetted valaha hogy a dolgok menedzsment oldalára állj?

Igen, mialatt itt voltam sokat gondolkoztam azon, hogy a menedzsmenttel kéne foglalkoznom, de a vérem a játék felé hajt. Még mindig érdekel a dolog, de úgy érzem nincsenek meg a képzettségem hogy ezzel foglakozzak. De ha valaki tenne nekem egy ilyen ajánlatot biztos kipróbálnám magam.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 3807
 
1411
 
 
 
kép 3949
 
1521
 
 
kép 36
 
1755
 
 
 
kép 5822
 
1823
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu