Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Interjú 2009. január 25. 0 hozzászólás
 

Amint azt láthatjátok, hogy so!id-dal készítettünk egy interjút. Szó esik a haxxról mint a nagy magyar visszatérőről, a klán múltjáról, jelenéről és nem utolsó sorban a jövőjéről valamint a

Amint azt láthatjátok, hogy so!id-dal készítettünk egy interjút. Szó esik a haxxról mint a nagy magyar visszatérőről, a klán múltjáról, jelenéről és nem utolsó sorban a jövőjéről valamint a játékosközösségről, tervekről... érdekes olvasmány, ne hagyjátok ki. Az interjút köszönjük HelmCor-nak!
Az interjú
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Hubertus


Üdvözöllek kedves Henrik! Kérlek, mutatkozz be azon olvasóink kedvéért, akik esetleg nem ismernének.

Szia HelmCor! Becsületes nevem Berendi Henrik, jelenleg gimnáziumi tanuló vagyok. Az életemből sokat elvesz a kosárlabda, de mellette sok időt fordítok a játékra is, azon belül is a Counter-Strike: Sourcera. A játékos világ so!id-ként ismer, jelen állás szerint a Haxx eSportS-nak vagyok az egyik leadere, illetve managere.

Még mielőtt rátérnénk az interjú lényegére, beszéljünk egy picit a játékos múltadról. Azt említetted, hogy jelenleg Source-al játszol. Mikor és miként kerültél kapcsolatba ezzel a Counter-Strike változattal, illetve a bele ölt energiád hogyan alakult az idő múlásával?

Körülbelül 3 éve kaptam új gépet, akkor mondta egyik kosaras társam, hogy vegyem meg a Source-t és játszunk. Előtte nem játszottam semmilyen FPS játékkal. Majd később bekerültem egy klánba, ami miatt érdemes volt játszani, és több energiát fordítani erre. Elején, mint minden kezdőnek nem ment a játék, majd az évek múltán kezdtem egyre jobb lenni, bár érzem, még mindig van hova fejlődni. Sok klánban megfordultam már, így sok tapasztalatot szereztem. Utóbbi klánom nevezetesen az iLOVE volt, de a haxx-ban több lehetőséget láttam.

Meg is érkeztünk a fő témánkhoz. A haxx szervezettel kapcsolatban, kérlek, oszlasd el a találgatásokat. Annyit tudunk, hogy előző felállásuk egy olyan csapat volt, akiktől lehetett tartani a magyar viszonylatban, aztán következett egy pár hónapos inaktivitás, és ezek szerint most újra létrejött. Mi is volt a régi felállás, és mi az aktuális és mik a terveitek?

A haxx névnek elég nagy múltja van, és reméljük lesz is. A régi line up-ba szerepelt Apacs, Blade, Koby, Pista illetve daeron. Ez az ötös elég sok LAN-on részt vett ráadásul elég előkelő eredményeket tudhattak magukévá. A jelenlegi csapat 2 éve van együtt, baráti kapcsolat van köztünk, de ezek ellenére nagyon elszántak vagyunk. Utóbbi hetekben neveztünk Nightcupokra, ezeken a kupákon kisebb-nagyobb sikereket értünk el. Utóbbi Netfighterz CUP-on sikerült bezsebelnünk az #1. helyet. További Nightcupokon, és Ligákon is remélhetőleg látható lesz a haxx, és természetesen a LAN-okkal kapcsolatban is elszántak vagyunk. Infinity vagy DLAN-on nagy valószínűséggel ott leszünk. Konkrét célunk ezeken a LAN-okon nincsen, mivel a csapat nem járt még LAN-on, és még nem tudjuk mi vár ránk, de szeretnénk egy jó csapatképet mutatni, akiken látszik az elszántság.


Úgy látszik, tényleg komolyan gondoljátok. Persze köztudott, hogy jó eredményhez munkát kell belefektetni a játékba. Nálatok ez hogyan működik? Mennyit demot néztek, mennyit botoztok, taktikolni szoktatok-e, hetente hány napot töltötök a játékkal?

Természetesen mindenki komolyan gondolja, napi szinten játszunk.Körülbelül 2 hete kezdtünk el úgy igazán taktikolni Pigstick segítségével. Természetesen a warokat visszanézzük, és így az ellenféltől is eltudunk lesni néhány trükköt. Botozással néhány ember hadilábon áll, én személy szerint körülbelül heti 3x botozok, ha pedig nincs se taktikolás, se war, sem pedig nincs kedvem ölni a botokat, akkor pedig deathmatch, pláne, hogy most van saját deatchmatch szerverünk.


Kérlek, mutasd be az olvasóknak a csapatodat, jellemezd az egyes játékosokat.

Jelenleg 7en vagyunk a csapatban, név szerint: Pitbull, Nova, anzixx, saxxo ( storm ), Russel, Qki és jómagam, so!id. Akkor egyesével bemutatnám a csapatot:

Nova: 2006 óta játszik, ahogy majdnem mindenki a csapatból. Stabil, megbízható játékos. Skillje igazán a csapatjátékban mutatkozik meg,
de amit kell azt belövi. A source squad gerincét alkotja PITBULL-al karöltve.

anzixx: Szintén 2006 óta játszik. A csapatban a fraghuszár szerepét tölti be, ő az a "hátukba zárok és belövöm őket" ember a csapatban.
Vannak awp-s megvillanásai, de főként kalával aprít:)

?!T3ULL: Az egyetlen kivétel, aki fél év késéssel csatlakozott a csapathoz, de bátran mondhatom, hogy alig 1-2 hónap alatt utolért minket.
Mint már említettem Nova mellett ő a meghatározó személyiség és egyben a taktikleader is.

saxxo: 2006 óta játszik szintúgy. A csapatban Qki-val együtt töltik be a Wp-és posztot és emelett desertel is úgy lő mint egyesek m4-el.
Visszafogott, higgadt játékos. Ezek a legfontossabbak amiket róla érdemes tudni.

Russel: Szintén 2006-ban kezdte. Vannak kilengései, de tartja a taktik menetét és belövi azt aki szembe jön.
Coltot részesíti előnyben, mellyel igazán infernon, dust2-n és millen alakít nagyokat.

Qki: 2006 óta játszik, de neki voltak kisebb-nagyobb inaktív időszakai, mégis azt lehet mondani ezt észre sem lehet venni hisz a csapat legdurvább aim gépe.
Legnagyobb előnye a pimaszsága és önfejűsége mert neki valahogy mindig beadja, awp tudása pedig kimagasló.

Magamat nem mutatnám be


A tagok megismerése után részletesebben vázold fel a terveiteket kérlek, lehetőleg mondj konkrét versenyeket is ha tudsz, amin szeretnétek megjelenni

Amiről tudunk az a közeledő Vist@LAN, Infinity LAN, D-LAN, illetve reméljük Netfighterz LAN is lesz. Vist@LAN kicsit váratlanul ért minket, és Február közepére nem tudunk rá felkészülni, így lehet ki kell hagynunk. Most kérdéses, hogy a D-LAN mikor lesz, mert tudtommal elfogják tenni más időpontra, mivel egyidőben lenne az Infinity LAN-al, bár nem tudakoltam még meg. Ha meg lesznek a megfelelő körülmények, illetve a megfelelő hátterünk akkor mindenképpen szeretnénk menni Infinity LAN-ra, és ott minnél jobb helyezést elérni. Ha lesz Netfighterz LAN, mindenképpen ott a helyünk, hiszen mondhatni szoros kapcsolatban állunk velük. És amit még nem említettem az pedig a Becup. Ott is részt szeretnénk venni, ha a csapat morál megmarad, és ami a legfontosabb, hogy mindenki ráérjen.


Ejtsünk szót egy olyan témáról is, amit egy itthoni Source játékos nem kerülhet ki. Ez nem más, mint maga a játékos közösség. Mit gondolsz, milyen irányba halad a Source, milyen a mai helyzet a múlthoz képest, kik azok a csapatok, akiktől tartotok?

Én azt gondolom, hogy a magyar source scene mintha megállt volna. 2 évvel ezelőtt is ugyanilyenek voltak a játékosok, bár ez az én szubjektív véleményem. Mostanában elég sok szó esett a Lanokról, illetve ligákról, hogy jó lenne előrelépni a magyar eSportban. Most hirtelen mindenki LAN-t szeretne szervezni, meg ligát. Ezzel csak az a baj, hogy mindenki most szeretné, lehet megrendeznek egy LAN-t és utána 2 évig nem hallunk róla, bár remélem, hogy ez egy fordulópont lesz a magyar eSportba, és legalább évente 3-4 LAN várhat ránk. Rátérve a haxx-ra még elég sok mindenkitől kell egyenlőre tartanunk sajnos. Ott van mondjuk a n1ce-6aming, ancients, nameless,RMT, de ezek mellett meg kell említeni a már nem aktív NoLF-ot illetve az elveszettnek tűnt Dalay Lamas-t. Persze van még pár olyan magyar klán, akiktől van miért tartanunk, de mindig megpróbáljuk a maximumot nyújtani, és egy jó csapatjátékkal felülkerekedni.


Milyen támogatók állnak mögöttetek, illetve kik azok az emberek, akik segítik a csapatot az előrehaladásban?

Hamarosan elkezdjük az egyesületté válásunkat, így mindennel eltudunk majd számolni, és a szponzorokkal letudunk papírozni mindent. Jelenleg a GameHost-Clan támogat minket egy CoD1, CoD2, CoD4, Counter-Strike: Source, Counter-Strike 1.6 szerverrel. A GNChost anyagi támogatást is nyújt, ezen felül adnak Source warszervert, illetve 1.6os szervert, hozzá kell tennem, hogy ezekkel a szerverekkel nagyon megvagyunk elégedve, továbbá támogat a Lowpings, symantec, OHS, PigiKFT, XjX-Studio, PcPult illetve partnerek vagyunk a Netfighterzel.eu-val.

Ebben az esetben gondolom vannak más csapatok is a Multigamingben. Milyen játékokban vagytok még jelen és milyen eredménnyel?

COD2, illetve COD4 csapatunk van. Mindkét csapat játékosai nagy múlttal rendelkeznek,. CoD4-eseink már a játék megjelenése óta játszanak, most kezd igazából összeérni a csapatuk, illetve megvalósulni látszanak a taktikok. CoD2-eseink már a CoD1 megjelenése óta játszanak, mindenki volt már nagyobb klánban, most ők összefogtak, és így megpróbálnak az élre törni, egy jó baráti társaságként, már az elmúlt hetekben is jeleskedtek Netcupon, amit nagy örömmel, és szép játékkal meg is nyertek illetve, a jelenleg is tartó Opencupon is részt vesznek, ahol 1-ből 1 meccset bezsebeltünk eddig..


Elérkeztünk az interjú végére, utolsó szó jogával élve, mit szeretnél közzétenni?

Köszönöm mindenkinek aki elolvasta ezt az interjút. Szeretném megköszönni neked Helmcor, hogy ennyi időt szakítottál rám, vizsgáid közepette, egyúttal kívánok neked sok sikert, mint tanulásban, mint játékben. Megköszönném a szponzoroknak, hogy kiállnak melletünk, és reméljük továbbra is kifognak, illetve szeretném mindenkinek felhívni a figyelmét, hogy új honlappal rukkoltunk elő, ezzel is mutatván a változást. A honlap címe: www.haxx-esports.com. (Jelenleg is fejlesztés alatt áll). IRC: #haxx.esports @Quakenet.org. Illetve még a fentiekben említettem, hogy van saját Source deathmatch szerverünk, amiről azt kell tudni, hogy jelenleg 24 slotos de le lesz csökkentve 16+4 reserve slotra, hogy legyen értelme rajta játszani, ennek az ip-je a következő: 87.229.108.69:27031 , mindenkit nagyon sok szeretettel várunk. Mindezek által kívánok sok sikert a haxx eSportS-nak, akik szerint "lehetetlen nem létezik".


Köszön szépen a válaszaidat és további sok sikert kívánok a csapatnak

Én köszönöm a lehetőséget, én is további sok sikert kívánok neked!

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 4680
 
1409
 
 
 
kép 1291
 
1366
 
 
kép 806
 
1478
 
 
 
kép 4788
 
2373
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu