Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Interjú 2013. június 28. 4 hozzászólás
 

A WiLD csapatának egyik fele már úton van Belgrád felé, míg a másik csak dél magasságában kezdi meg a cirka 380 kilométeres utat. A második hullám egyik tagja Iváncza "kHRIS" Kristóf is, aki vállalta a felkérést, és még a LAN előtt válaszolt a kérdéseimre. Szóba került az ancients, a magyar scene, és az ICL is a KGB CM Storm offline rendezvény mellett.

Szervusz kHRIS, üdvözöllek a CS2HU hasábjain! Ha emlékeim nem csalatkoznak, akkor ez lesz az első kimondottan interjús bejegyzés az oldalunkon, így először arra kérnélek, hogy mutatkozz be az olvasóinknak!

Szervusz Norbi! Iváncza Kristóf a becses nevem, játékos berkekben többnyire kHRIS-ként ismernek, 19 éves vagyok és egy Veszprémhez közeli kis faluban élek, Öskün. Sikeresen lezártam idén középiskolai tanulmányaimat és jelenleg még gondolkodom mit is szeretnék jövőre tanulni. A játékkal 2003 körül ismerkedtem meg tesóm által, bár akkoriban csak a public pörgött, 2006 körül kezdtem el komolyabban foglalkozni vele és mondhatni 2009 óta "profi" szinten próbálom művelni kisebb nagyobb sikerekkel.

Egy nagyon fontos, amolyan vízválasztó LAN előtt vagyunk, már ami az új WiLD felállást illeti, de egyelőre még hagyjuk a szerb kirándulást, és boncolgassunk más témákat. Azt már korábban egy nyilatkozat formájában vázoltad, hogy milyen problémák ütötték fel a fejüket az ancients-ben, ami végül az oszláshoz vezetett, ám az egy érdekesebb téma lehet, hogy mit gondolsz, hova érhettetek volna fel, ha minden jól alakul? Milyen célkitűzések mellé tehettétek volna oda a zöld pipát, ha együtt marad az a felállás?

Voltak olyan kijelentések, hogy egy DreamHack top8 sima lehet, bár ez az akkori pracc eredményeikkel talán lehetséges lett volna, de én személy szerint nem tartottam olyan jónak a csapatot. Lehet most ez nagyképűen hangzik, de rengeteg olyan hibánk volt, amit csak nagyon-nagyon sok pracc-cal és egyéni gyakorlással tudtunk volna kijavítani és az köztudott volt, hogy legtöbbször mindannyiunk inkább a bulizást részesítette előnyben, mint a gyakorlást, de ha el akarunk érni egy ilyen magas célt, mint a DreamHack top8 (lehet akár top1-2 is) vagy bármelyik nemzetközi lanon egy jó helyezést, akkor elengedhetetlen 1-2 péntek este feláldozása. Amit nem mindenki tett volna meg a csapatért. Hova érhettünk volna fel, ha minden jól megy? Ez egy nagyon jó kérdés. Az akkori erőviszonyok és a pracc eredményeink alapján egy top10 szerintem reális lett volna.

Mit gondolsz egyébként, mi segíthetett volna a problémák elhárításán? Lett volna egyáltalán erre tökéletes megoldás?

Ha nincsenek a V1CE és Deep viták, cmn kevesebb füstöt dobált volna (:D), boE többször nézte volna vissza a saját demóit és tanult volna a saját hibáiból (no offense, nem játszott rosszul, csak az utólag vissza nézett demókból nekem sokszor az jött le, hogy nem tanult a hibáiból), én pedig több időt szántam volna a játékra akkoriban.

Térjünk is rá a mostani interjúnk fő témájára, a KGB CM Storm LAN-ra. Miért döntöttetek úgy, hogy az új WiLD.CM Storm felállás első ízben nem itthon, hanem külföldön méreti meg magát? Miért Szerbia, és miért nem ICL?

Nem kerül annyival több pénzbe, mint egy ICL és még is ezerszer minőségibb. Egy magyar lan győzelemmel pedig semmit nem érünk külföldön, főleg ha még külföldi csapatok se jönnek le. Az előző ICL talán az eddigi legszínvonalasabb volt (résztvevők tekintetében), szervezést nézve pedig a szokásos, nagyon rosszabbat már nem lehetne rá mondani. Magyar csapatok ellen a volgare kivételével nincs nagyon értelme játszani és egy csapat miatt (akik jelenleg mix) nem fogunk lemenni egy rossz díjazású versenyre. Inkább egy külföldi lanon jövök ki mínuszba.

Mit gondolsz, mi annak az oka, hogy ilyen kevés CSGO csapat szándékozik lemenni az egyetlen magyarországi offline eseményre? Mivel tudnának ezen változtatni a szervezők?

A szervezők próbálják menteni, amit még lehet, de sajnos még mindig nincs ellenfelük, mivel ők az egyetlenek itthon, akik lanokat csinálnak. Kénytelenek vagyunk lemenni erre a pár szörnyű ICL-re csak azért, hogy elmondhassuk, mi vagyunk a legjobbak itthon, mert ugye a netes eredmények nem érnek semmit. Lehetne tombola sorsolás is, amivel rávennénk a kiesett játékosokat, hogy ott maradjanak spectelni a döntőt. Én már személy szerint gondolkoztam azon (ha lenne ilyen tombola), hogy felajánlom az egérpadomat a nyertesnek vagy bármit amivel egy játékost meglehetne fogni (én személy szerint biztos ott maradnék, ha f0rest egérpadját sorsolnák :D). A nyereményeket pedig jó lenne, ha átnéznék, mielőtt oda adják a csapatoknak, mert már nem egyszer hallottam, hogy rossz, bontott alaplapot kaptak. Személy szerint mi az ICL 13-on a 2. helyért járó routereket még mindig nem kaptuk meg, hiába írtunk az ICL-nek, a D-Linknek, beszéltünk NewZoo-val Narival személyesen. A külföldieket kevésbé kéne átverni és talán kint is reklámoznák a versenyt.

Hogy látod egyébként kicsiny közösségünk jelenlegi helyzetét? Miért ilyen kevés az ütőképes csapat, egyáltalán a csapat jelenleg? Hiszen még február-március-április környékén például egy ESL HunCup verseny, vagy egy ICL kvalifikáció bőven 20+ csapattal kezdődött és ért véget…

Alig pörögnek a mixek, egyetlen egy új playerrel se találkoztam az elmúlt félévbe, akin látnám, hogy szeretne fejlődni és jobb lenni. Egyszerűen itthon ez a játék ki van halva. Van néhány csapat, akik komolyan veszik, de rajtuk kívül semmi több, egyetlen egy fixmix társaságot se látni. A szerbiai lan után szeretnék létrehozni egy publikus irc csatornát, ami nem gatherbottal működne, hanem csak szimplán fent lenne mindenki és ott lehetne szervezni a mixeket, csapatokat. Elegem van már abból, hogy ha havonta egyszer elmegyek mixelni, akkor csak valami idióta külföldi ellenfél ellen lehet játszani, akik vagy csalnak vagy nagyon rosszak és természetesen ugatnak. Jó lenne visszahozni a régi 5on5.hu-s időket.

Akkor most már tényleg vegyük Belgrád felé az irányt… Milyen úton-módon fogtok eljutni a LAN helyszínéig? Kocsival, repülővel, hajóval, tankkal, biciklivel, esetleg gyalog? Vagy Bone DaDDy visz titeket hátiban?

Honnét tudsz te a tankról?! Külön a szerbektől béreltük privátban... Na de a rossz viccet félre téve, természetesen repülővel megyünk. A WiLD sikeresen ki tudta nekünk fizetni a repülőjegyet, a szállást és a nevezést is. így lesz a legkényelmesebb.
Na újra... Flash apukája elvállalta, hogy levisz minket kocsival, aminek nagyon örültünk, mert így legalább eggyel kevesebb dologra kell figyelnünk és átadhatjuk magunkat a játéknak maximálisan. A CM Stormtól jön ki még velünk egy manager külön kocsival, aki bevállalta, hogy hozzá még befér 2-3 ember, így tökéletesen el fogunk férni.

Ha jól tudom, akkor egy netkávézóban lesz lebonyolítva a verseny. Mit tudtok a LAN helyszínéről? Non-BYOC verseny lévén ha jól tudom nem kell mást vinnetek, csak magatokat és a perifériáitokat. Milyen konfigurációval felszerelt számítógépeken lesz lehetőségetek játszani?

Ha emlékeim nem csalnak a KGB CM Storm 2011-es rendezvényén 1.6-ban voltak kint a volgare-os srácok, akik csupa jót meséltek a helyről, azóta már 120hz-es monitorok is lettek, szóval nem tudunk rosszat mondani róla egyelőre, ott kiderül. A gépekről pontos információkat nem mondtak el, de megkérdeztünk szerb csapatokat, akik voltak már ott és azt mondták stabil 250-300 fps, szóval reméljük e téren sem lesz gond.

A ’D’ jelű csoportba kerültetek a sorsolás során. Ha jók az információim, a második kalapban kaptatok helyet, tehát amolyan mid seedként számoltak veletek a szervezők. Elégedett vagy a csoportotokkal? Sikerülhet elkapni a nagy esélyes iNation?

Én pozitívan állok hozzá teljesen. El fogjuk tudni őket verni ebben biztos vagyok. Nem bánom, hogy "underdog"-ként kezelnek minket, annál nagyobb meglepetés lesz, ha nyerünk.

Mit tudsz egyáltalán a rendezvényen jelen lévő csapatokról? Többségük 1.6-os múlttal rendelkezik, így bizonyára neked is többet mondanak a lent lévő nevek, mint mondjuk nekem. Kitől tartotok a legjobban? Sikerült már esetleg összecsapni a nagyobb nevek valamelyikével a felkészülés során?

Személy szerint az ALSEN csapatától félek a legjobban, akikkel ICL 15-ön döntőztünk, nagyon erősek voltak akkor is, és azóta csak jobbak lettek az eredményeiket elnézve. Gyakorlások során nem nagyon játszottunk a lanon résztvevő csapatokkal, mindig próbáltuk őket elkerülni, egy-két gyengébb szerb csapattal játszottunk, de nem bizonyultak ellenfélnek. Remélhetőleg lanon sem lesz ez másképp.

És ha már így az előző kérdésemben ügyesen szóba hoztam a készülést… Gyakorlatilag alig több, mint 1 hónapja van együtt az új formációtok, ez idő alatt mennyit sikerült készülnötök? Ha jól tudom, akkor Téged valamelyes hátráltatott az érettségi is. Okozott ez nagyobb problémát esetleg?

Nincs még 1 hónap, 3 hét körül járunk! Próbáltunk minél többet készülni, szinte minden nap játszottunk az elmúlt 3 hétben. Rég voltam már ennyire motivált és nem is tudom utoljára mikor volt fix +68 óra playtime-om. Hát az érettségi... készülhettem volna rá keményebben is, az Írásbeli előtti időszakban tanultam inkább, akkor ment a CS rovására az egész, ami így is van rendjén, azért ez még is csak fontosabb volt. Szóbelire készülhettem volna többet, jobban beoszthattam volna az időmet, de szerencsémre nagyon jó tételeket húztam, így sima volt és nem mondhatta megint anyukám, hogy már megint a gép miatt nem tanultam...

Hova várjátok magatokat, milyen eredménnyel lennétek elégedettek? Mennyire reális egy dobogós helyezés, esetleg az egész verseny megnyerése?

Természetesen a top 1-re várjuk magunkat, nem látom értelmét úgy lemenni egy lanra, hogy a csoportból kijutást, a top8-at vagy éppen a 2. helyet célozzuk meg. Azzal már elkönyveltük, hogy nem nyerhetünk, mindig a cél lebegjen az ember előtt és semmi más.

Mik a terveitek Szerbia után? Esetleg egy prágai kiruccanás a DISTRICT LAN-ra?

Ez még nagyon a jövő zenéje. Sok mindentől függ a prágai út, meglátjuk, mire visszük Szerbiában!

Ezzel az interjúnk végére is érkeztünk. Köszönöm, hogy így a LAN előtt 2 nappal is a rendelkezésemre áltál és válaszoltál a kérdéseimre. Szeretnék sok sikert kívánni nektek a CS2HU stábjának nevében, kívánom a legjobbakat! Utolsó szó jogán mondanál még valamit?

Köszönöm a felkérést, a jó kívánságokat és az olvasók figyelmét! Szurkoljatok! Az egész csapat nevében köszönjük a támogatást a WiLD-nak és szponzoraiknak: CM Storm, FirstComputer, BenQ, Dombai, Synapse Hosting.

 

 
n0Rb1
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 3 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

Mikee

jún. 29., 19:49
a mirces dolog, ami 1.6ban is remekül működött, igazan beindulhatna csgo ban is :)
ha ott tudnank warokat,mixeket, és azokra embert intézni, sztem könnyedén összeismerkedhetnének az emberek,hogy ujabb csapik jojjenek letre.
ha joltom,mar volt 1 ilyen probalkozas, csak nemvolt hozza elég fix online ember,de lehet tévedek. gl hozza :)
(sztem hasznosabb lenne mint a gather, legalabb nem sokan a saját statjait, és pontjait tartanak szem előtt)
a fejlődni vágyók dologra spanom annyit reagalt: mert még nemvolt itt fent ts en..:D

 
 
 
 

dennis

jún. 29., 14:41
 
 
 
 

eMbOdIeR

jún. 28., 17:45
hajrá WiLD;)
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 3666
 
1506
 
 
 
kép 4469
 
3289
 
 
kép 3769
 
1475
 
 
 
kép 3330
 
1532
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu