Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Interjú 2010. október 05. 0 hozzászólás
 

Mai beszédpartnerem Res1st volt, akivel egy igen hosszú és tartalmas interjút volt szerencsém készíteni. Miután a beszélgetésünk hossza átlépte a 4. oldalt word-ben, úgy gondoltam ezt kivételesen két

teadelutan

Mai beszédpartnerem Res1st volt, akivel egy igen hosszú és tartalmas interjút volt szerencsém készíteni. Miután a beszélgetésünk hossza átlépte a 4. oldalt word-ben, úgy gondoltam ezt kivételesen két részben fogom publikálni. Több évre visszatekintve kérdeztem az OBi-ról, a régi és új gondokról, valamint hogy mik az elképzelései a jövővel kapcsolatban. Kitérőt tettünk a DSrack lanra és a TGL-re is. Még így is hosszú olvasmány lett belőle, úgyhogy popcornt, üdítőt bekészíteni, kényelmesen elhelyezkedni és hajrá! Jó olvasgatást!

Tovább az interjúhoz
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: saxxo


Szia Res1st! Visszatérő vendégünk vagy már, ennek ellenére visszanézve az előző interjúidat, 1 kivételével a bemutatkozást már mindenhol átugrották, és az az 1 is már 3 éves. Éppen ezért kérlek most is mondj pár szót magadról.

Szia, annak aki még nem ismer Gáspár Péternek hívnak immáron a 20. életévemet töltöm. A BGF-re járok főiskolába, szabadidőmben kispályás bajnokságokban focizok heti rendszerességgel és nagyon szeretem a sorozatokat. Remélem, egy időre megint letudtam a mutatkozz be kérdéseket :p

Mivel gondoltam egy terjedelmesebb beszélgetés jobb lenne, ezért nyúljunk vissza egészen a kezdetekig. Mikor bekerültél az OBi csapatába, milyen szereped volt, és hogyan tudtál bekerülni abba a csapatba?

Na, ez egy nagyon régi történet. A régi OBi-s srácokat még egy házibuliban ismertem meg 2ro-éknál, aztán következett a D-LAN 6, amikor eldöntöttem, hogy OBi-s akarok lenni. Én sokáig próbálkoztam, nem nagyon engedtek mindaddig, amíg nem nyertük meg az első PGCC LAN-t előlük a régi akarmi-gaming nevű csodamixxel, melyben olyan játékosok szerepeltek régen, mint kuLi, BA, Npp és dhizzy. Miután sikerült bekerülnöm a csapatba, egyből rám rótták az irányító szerepét, amit én nagyon élveztem, mert úgy éreztem így tudok a legjobban érvényesülni. Egyből a bekerülésem után csalódás várt, mert azt hittem sokkal jobbak, de minden egyes velük eltöltött perc megérte, mert miután csatlakoztam egy éves nagyon intenzív gyakorlás követett. A sztori végét meg már mind tudjátok.

Elég jól ment akkoriban a szekér. Ez minek volt köszönhető? Több idő volt gyakorlásra, vagy elszántabbak voltak a játékosok?

Res1stAz előző válaszomban említettem, hogy amikor megérkeztem a csapatban először csalódtam, abban a szintben, amit mi akkor képviseltünk. Mi akkor még ugyanolyan kezdőknek számítottunk, mint bárki más a mai sceneből. Az ancients árnyékában kullogtunk, ami senkinek nem tetszett. Mindenki nagyon ambíciózus volt azzal kapcsolatban, hogy mi együtt nagy eredményeket érjünk el. Pontosan ezért egy éven keresztül heti 5-ször gyakoroltunk minden este 6-tól, általában éjfélig. Persze voltak kivételek, de ez volt a menetrend. Nagyon élveztük ezt az időszakot, mert amikor úgy éreztük, hogy nem megy, akkor elmentünk együtt inni, moziba, bulizni, korcsolyázni vagy éppen tortákat vágtunk egymás arcába. Ha visszatekintek, mindennek meg is volt az eredménye, ha csak azt említem meg, hogy mi voltunk az egyetlen magyar csapat, aki kvalifikált a CGS selejtezőre, csak pénz hiányában nem tudtunk elmenni. Nagyon szép eredményeket értünk el együtt, és lehetett volna ez sokkal jobb is, ha nem cserélődött volna folyamatosan az ötödik emberünk a csapatban, magánéleti problémák miatt (ricchi, rain, stawros, pigstick). Összegezve az egészet, mind a mai napig egy hasonló csapatra vágyok. Ez idő alatt igaz barátokra leltem és ezt nagyon kevesen mondhatják el magukról, akik játszanak.

Azonban minden jónak egyszer vége szakad. Az OBi-val sem volt ez másként. Miután az OBi végérvényesen inaktív lett egy űr keletkezett a magyar source közösségben. Persze akad, aki ezt tagadja, de ez tény. Aztán jött az infInIty szervezete. Sok időt nem töltöttetek ott, mondanál pár szót ennek okairól?

Az az időszak volt a mélypont nálunk. Inkább nem is beszélnék róla, mert szeretném minnél előbb elfelejteni, hogy egyáltalán valaha viseltem ezt a nevet.

Ezután újabb próbálkozásotok a teamwork volt, ám ez sem mondható hosszantartó kapcsolatnak a szervezet és a csapat között. Itt is hasonlóan rossz élményeid voltak?

Itt a csapattal semmilyen problémám nem volt. Nagyon jó kis ötös volt jól is éreztük magunkat, igazából az eredményünk is megvolt, mert viszonylag könnyen sikerült elhoznunk a BECUP második helyet a Reason után. Itt leginkább a szerevezettel volt a baj, hogy leígértek fűt fát, aztán a LAN-t is a saját zsebünkből fizettük ki. ...

Miután a teamwork sem hozott változást a csapat életében egy elég hosszú inaktivitást tudhatsz magadénak. Mi volt az oka, hogy emellett döntöttél, és nem próbálkoztál tovább, hiszen a csapat mint mondtad sikeres volt?

Ennek az volt az oka, hogy a csapat motorjának, Npp-nek elege lett a folyamatos ígérgetésekből és inkább csinált mást a cs helyett. Nem sikerült újabb 5. embert találni, ezért nekem is elég volt, egy jó fél évig csak egy két mixen játszottam a mostani csumpikkal, akiket nagyon megszerettem és imádom őket a mai napig (igen rain téged is :D). Nem éreztem semmilyen motivációt arra, hogy én újra cszzek, a játék se tetszett már, az emberek sem voltak a régiek, teljesen elment a kedvem az egésztől akkoriban. Viszont jó volt elszakadni az egésztől, mert találtam helyette más elfoglaltságot az életben és ott is sikerült egy csomó új emberrel megismerkednem, akikkel a mai napig nagyon jóba vagyok.

Mindezek ellenére jött ismét egy fordulópont, mikor is visszatért majdnem az eredeti OBi felállás és újra játszani kezdtetek. Ha úgymond maga a játék nem hiányzott, és a játékkal szerzett barátaid ugyanúgy megvoltak, akkor mégis mi motivált abban, hogy ismét visszatérj az aktív cs-hez?

Az a baj, ha valaki elkezd komoly szinten játszani, akkor ez egy idő után hiányozni fog. Sokan megpróbálták már abbahagyni, de mindig itt köt ki mindenki egy idő után. Nem mondom azt, hogy ez egy olyan dolog, amitől nem lehet megszabadulni, mert lehetséges, csak nem egyszerű, főleg ha ilyen dolgok kötődnek hozzá. A dolog, ami miatt újra motiváltá váltunk és elkezdtünk játszani, az pont a mostani DSRack (akkor azt hittük TeX lesz) LAN, amire lehetőséget kaptunk, hogy menjünk és erre próbáltuk összeszedni a lehető legjobb formánkat. Nem éppen úgy alakult minden, ahogyan elterveztük, de most újra itt vagyunk, rengeteget gyakorlunk és majd 3 hét múlva meglátjuk ez mind mire elég.

Lassan elérkezünk a jelenhez. Ám még pár hónapot ugorjunk vissza. Mi volt annak az oka, hogy a visszatérésetek óta BECUP-ig elég sok csere volt a csapatban? Aztán ugye BECUP után egy teljes átalakuláson mentetek keresztül. Mondanál erről pár szót?

Az eredeti felállás ugye a régi OBi plusz Nyak lett volna. Ezzel nem lett volna semmi baj, ha Raul-nak meg Ricchi-nek nem lett volna elege 1 hónap alatt. Nem volt már minden a régi. A sok eredménnyel a hátunk mögött, már máshogy kezeltünk dolgokat, amit nem lett volna szabad. Ezután jött, hogy próbáljunk ki két fiatalt a helyükre, jött daeroN és dikioneR. Sajnos ez sem volt az igazi, mert míg diki-vel magatartásbeli problémák alakultak ki, addig daeroN rendkívül gyengén teljesített, ahhoz a szinthez képest, amit ő valójában tud. Mivel mire ezek mind kiderültek, addigra már nagyon közel voltunk a BECUP-hoz, jött a vészmegoldás, hogy hívjunk olyat, aki ráér nem rossz és ismerjük, csak kezdjünk el gyakorolni, mert égés lesz. Az is lett. 2 hét alatt egy szedett-vedett mixxel, ennyire voltunk képesek. A LAN előtt kuLi-nak poénból elhintettem, hogy ha megyek külföldre majd jöjjön velem, amit ő annyira komolyan vett, hogy mire sikerült elintéznünk, hogy megyünk DSRack LAN-ra addigra őt már nem lehetett kihagyni, mert nagyszerű ember és játékos mindemellett. Benyvel úgy döntöttünk, hogy megreformáljuk az egész csapatot, mert BECUP-on is a fejünket fogtuk már a szituációk 80%-nál, mert annyira nem ahhoz a fejetlen rohangáláshoz voltunk hozzászokva, hogy már csak röhögtünk azon, hogy milyen bénák vagyunk. Immáron lettünk 3an. Két ember kellett még a csapatba. Raul neve azonnal feljött, mert aki nem ismeri őt, az majd meglátja a LAN-on, hogy ha ez az ember elkapja a fonalat, akkor mindegy, hogy VERYGAMES vagy KANKARCSI a klán neve, aki ellen játszik. Miután ő is beleegyezett, elértünk a nagy enigmához, ahova mindig sikerült, "ki legyen az ötödik?". Négyen is versengtek ezért a pozícióért, az első helyen Stawros, a másodikon nkR, SESSAval holt versenyben a második és harmadik helyen, a negyediken Nyak. Stawi már a kérdés előtt elmondta, hogy ő nem akar cs-t látni még egyszer az életben, mert már nem élvezi. A LAN-os teljesítménye után kuLi felvetette nkR nevét, hogy ő nagyon ügyes, csak 1.6-os révén meg kell tanulnia sok mindent, de mivel az új update az 1.6-ra hasonlít, így ezzel nem lett volna sok gond. Ezért nkR mellett döntöttünk, de kiderült, hogy nem ér rá rendesen a gyakorlásokra, így SESSA-t hívtuk, akiben nagyon pozitívan csalódtunk. Mindamellett, hogy nagyon jól beillszekedett a csapatban, jól is játszik mellé. Ilyen jó morálú csapatban, nagyon régen játszottam. Talán a régi OBi volt ilyen.

Tehát a végső felállást SESSA személyében nyertétek el. Tudjuk, hogy ő sem ma kezdte a játékot, mégis talán felmerülhet a kérdés, hogy miért egy számodra idegen játékost választottál Nyak helyett, hiszen vele évek óta együtt játszottál.

Azért döntöttünk SESSA mellett, mert tudtuk már, hogy Nyak mire képes. Ismerjük a határait és úgy éreztük, hogy ennél nekünk többre lesz szükségünk. SESSA eddig nagyon jól teljesít, rendkívül motivált, szorgalmas és nem utolsó sorban, nagyon jól beleillik a csapatba emberileg is. Mint fentebb említettem, fantasztikus a csapat morál és úgy érzem, hogy ha kimegyünk Dániába, SESSA többet fog tudni hozzátenni a csapathoz, mint Nyak tudott régebben. Nagyon erős meggyőződésem, hogy a helyes döntést hoztuk.

Úgy gondolom, hogy itt az ideje áttérni a jelenre. Következő megmérettetésetek, sőt mi több az első megmérettetése ennek a csapatnak Koppenhágában lesz. Mint már említetted sokat gyakoroltok. Mit gondolsz mire lesz ez elég? Mi az elvárásod a csapattal szemben?

Ez az a kérdés, amitől személy szerint én is nagyon tartok. Pontosan ahogy mondod, ez az első megmérettetésünk együtt, itt fog eldőlni mire vagyunk képesek. Őszintén hiszek benne, hogy nem leszünk rosszak, mert rengeteget készülünk együtt és külön is. Mindenki nagyon elszánt, hogy befogjuk a külföldiek száját, miszerint a magyarok egy rakás idióták és nem tudnak semmit. Én egy top5-el már nagyon-nagyon boldog lennénk, de valljuk be, már lehet ez is nagyon magas elvárás. Én bízok a csapatomban, hogy képesek rá. Igazából minden ott a helyszínen fog eldőlni. Kinek milyen napja lesz, mennyire fogjuk tudni hozni a netes formánkat, hogyan tudunk alkalmazkodni a külföldi mezőnyhöz. Rengeteget dob a csapaton, hogy itt van például kuLi és én, mert szerintem, ha van bárki Magyarországon, aki képes egy csapatot motiválni LAN-on, a magabiztos játékával, hangjával és lendületével, azok mi ketten vagyunk.

--- VÉGE AZ ELSŐ RÉSZNEK ---

És ezzel még nincs vége, sőt mi több nagyjából a felénél tartunk. Nemsokára jelentkezünk a 2. résszel, amiben szerepelni fog a bevezetőben is említett TGL, hogy hogyan gyakorolnak DSRack lanra, mi a véleménye Res1stnek a hazai közösségről és lanokról valamint mik a célkitűzései. Hamarosan újra itt a TOTALCS hasábjain.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Szerintünk ezek a legjobb CS2 pályák
A Counter-Strike-sorozat pályái több mint 20 év távlatából a videojátékok ikonikus helyszíneivé váltak, nem is beszélve a versenysport történelméről. Ma az 5 legjobb CS2-es pályát vesszük sorra.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 3383
 
1468
 
 
 
kép 3001
 
1564
 
 
kép 1165
 
1640
 
 
 
kép 5327
 
2421
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu