Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Külföldi scene 2012. november 19. 18 hozzászólás
 

Sorban immáron a hatodik online kvalifikációjához érkezett a THOR Open, amely hozott nekünk egy érdekes szituációt is. Egy eddig a háttérben tevékenykedő együttes előbb az ESC-t ütötte ki 16-0-ra, majd a NiP-et is 16-11 arányban sikerült felülmúlniuk – ám végül mindkét győzelmet elvették tőlük és kizárták őket a versenyből. Nézzük mi történt.

Decemberben kerül megrendezésre a THOR Open rendezvénye Stockholmban, ahol több versenyszámban mérhetik össze az érdeklődők a tudásukat. Lesz StarCraft II, DotA 2, League of Legends, Battlefield 3, Super Street Fighter IV és FIFA 13, na meg persze Counter-Strike: Global Offensive is. Minden játékban összesen 8 kvalifikációt rendeznek a szervezők, 6-6 mindegyikből lement már, kivéve CSGO-ból, hiszen a 6. selejtezőn történt némi fennakadás.

Történt ugyanis, hogy a Joel „emilio” Makóval (Börzsönyi „rape” Dániel volt csapattársa, Svédország Absolute Legends) felálló Svédország WRTT meglepően jól szerepelt a THOR Open kvalifikációján, a 3. körben a Hollandia LowLandLions-t, a következőben az Lengyelország ESC Gaminget, majd az elődöntőben a Svédország Ninjas in Pyjamas-t is sikerült meglepniük (utóbbi két összecsapás eredménye 16-0, illetve 16-11). A lengyel gárda nem is nagyon tudta elviselni ezt a nagyarányú vereséget, Filip „Neo” Kubski hivatalos facebook rajongói oldalán az alábbiakat tette közzé, miután csekkolták ellenfeleik POV felvételeit:

Miután megnéztük ellenfeleink demóit, arra a következtetésre jutottunk, hogy csalók ellen szenvedtünk vereséget. Ez a probléma az online kvalifikációkkal. Az egyetlen dolog, amit ebben a helyzetben tenni tudunk, hogy készítünk egy filmet a POV demóikból. Ha van bármilyen movie maker köztetek, azt arra kérnénk, hogy készítse el az említett videót.

A POV-okat itt éritek el:

http://speedy.sh/pUyNc/thor-esc.rar
http://fuskbugg.se/dl/kEkAQG/thor_vs_esc-mill.rar
http://speedy.sh/HnSXV/vsesciocyboxmill.rar

Előre is köszönjük és remélem találkozunk majd LAN-on is.

Természetesen ezek után az adminok is kénytelenek voltak végignézni a játékosok mérkőzésről készült demóit, ám azokban néhány kétes szituáción kívül nem találtak semmi kivetnivalót. Viszont az egyik játékos streamelte saját játékát a torna során, Jesper „jesperW” Wecksell pedig annak érdekében, hogy bizonyítsa, hogy a számítógépén nem található semmilyen nem megengedett program, élő stream adásban keresett rá a gépén arra, hogy Organner.pl. A kereső egy .txt fájlt dobott fel neki, amit megnyitva az alábbi képen látható szövegre bukkanhattak a nézők:

Természetesen a játékos azonnal letiltotta a stream videót, ám az még mindig megtekinthető az alábbi linken: katt. A torna szervezői a fenti .txt fájlra hivatkozva végül kizárták a WRTT-t, az eredményeiket egészen az ESC elleni győzelmükig törölték, így ma este 19:00-tól az ESC a NiP ellen játszhatja a THOR Open hatodik kvalifikációjának elődöntőjét – a döntőben egyébként a Franciaország Team VeryGames vár a győztesre.

A történetnek persze itt még nem volt vége. A szenvedő fél részéről emilio közölt egy nyilatkozatot a HLTV.org oldalán, melyben szerette volna tisztázni a kialakult szituációt. Ahogy az lenni szokott, saját csapattársát és csapatát is megvédte ebben a közleményben emilio, szerinte a győzelmük annak volt köszönhető, hogy az ESC „molotovokkal gyakorolt mindvégig (amik persze tiltva vannak a THOR Openen) és még nem játszottak egy percet sem együtt de_mill_b1 mapon”. A játékos belülről úgy érezte, hogy az összecsapás inkább hasonlított egy gatherre, egy 10-es mixre, mint egy tétmeccsre, ám a mérkőzés folyamán már az egyik ESC játékos poénkodott azzal, hogy a svéd együttes minden bizonnyal nem megengedett eszközöknek köszönhetően húzza be a köröket – csak később realizálódott a győztes csapatban, hogy valószínűleg nem vicceltek ezzel lengyel ellenfeleik.

Ezek után nem a szabályzat szerint járt el a WRTT, hiszen nemcsak 2, hanem mind az 5 játékos POV demóját feltöltötték, hogy mind az ESC, mind pedig az adminok végig tudják nézni a játékukat és ők is megbizonyosodjanak arról, hogy nem csaltak. Ezután a játékosok felajánlották a NiP-nek, hogy egy Easy Anti-Cheattel ellátott szerveren játszanák le ellenük a mérkőzést, hogy biztosak lehessenek abban, hogy kiváló produkciójuknak volt köszönhető a lengyelek elleni győzelmük – ám Robin „Fifflaren” Johannson, az ESWC győztes svéd együttes csapatkapitánya elutasította ezt, mondván „most nem tudnak EAC-s szerveren játszani”. Az adminok tegnap közölték a WRTT-vel, hogy az összes feltöltött demójukat végignézték, ám semmilyen olyan szituációt nem találtak bennük, ami csalásra adott volna okot. Ezek után a WRTT úgy érezte, hogy – emilio szavaival élve – „kvalifikáltuk magunkat a döntőbe, ahol már a VeryGames-szel kellett volna megmérkőznünk”, ám itt jött a csavar jesperW stream felvételének köszönhetően. Ám emilio szerint ez egy „nagyon régi poén volt csak”, ezen a screenshoton láthatjuk azt is, hogy miként nézett ki jesperW dokumentuma és hogy miként néz ki egy valós Organner.pl visszaigazoló levél is: katt.

Ezek után az adminok hivatalosan is megindokolták, hogy miért zárták ki a WRTT-t. Nyilatkozatukban egyértelműen leírták, hogy a demók megnézése után nem találtak semmilyen kivetnivalót a svéd együttes játékában, ám jesperW stream felvételének köszönhetően teljesen elvesztették a csapat felé a bizalmukat, ennek következtében nem tehették meg azt, hogy továbbengedik őket a döntőbe. Ahogy a hivatalos közleményben megfogalmazták, „lehetséges, hogy az a text fájl csak egy vicc volt, és azt sem állítjuk, hogy csaltak. Ám ez a .txt és a stream VOD eltűntetése azt eredményezte, hogy nem lehet a csapatban megbízni”. Ezek után az adminok világosan közölték, hogy nem áll szándékukban megmásítani a meghozott döntésüket, így tehát a WRTT-t kizárták a versenyből.

Még leírva is bonyolult a történet, hát még belegondolva az egészbe. Lehet, hogy hibáztak a szervezők a WRTT kizárásával, ám az is lehet, hogy jó döntést hoztak – döntse el mindenki maga, hogy miként áll a felmerülő kérdéshez. Annyi biztos, hogy ma este 19:00-tól a THOR Open hatodik kvalifikációjának elődöntőjében az ESC Gaming a Ninjas in Pyjamas ellen lép pályára, míg a döntőt valószínűleg a jövő hét folyamán fogják megrendezni, hiszen a VeryGames a DreamHack Winter miatt nem tudja már a héten lejátszani a finálét.

 

 
n0Rb1
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 15 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
noavatar

FEiNT

nov. 21., 18:20
asD:das. gatheren DAS:DAS:ASD SHINE :ASDD:AS persze, hogy rá gondolok  :D
 
 
 
 
noavatar

sibyx

nov. 21., 17:40
wanna meg neo ? :D neo = aramad rá gondolsz?
 
 
 
 
noavatar

FEiNT

nov. 21., 17:38
nem csalt...1.6-ba Wanna meg Neo is ilyeneket szokott húzni..
 
 
 
 
  De, ismerem a múltjukat. 1.6ban. De ez nem az a játék. Nem rég jött ki, simán odaérhet bárki a legjobbak közé, ha eleget gyakorol és van érzéke hozzá. Ha csaltak, ha nem. A nagy múltjukkal 1 körre sem voltak jók.
 

.LnB

nov. 19., 19:14
Ebben igazad van, kivéve, hogy a srác szerintem csalt.
 
 
 
.LnB  Ugye te nem ismered az ESC csapat múltját? Team Pentagram? Ők ("vannak ennyire") profik hidd el.
 

nov. 19., 19:13
De, ismerem a múltjukat. 1.6ban. De ez nem az a játék. Nem rég jött ki, simán odaérhet bárki a legjobbak közé, ha eleget gyakorol és van érzéke hozzá. Ha csaltak, ha nem. A nagy múltjukkal 1 körre sem voltak jók.
 
 
 
 
  Szerintem a 16-0 és az ezután rinyálás a lengyeleket minősíti. Azt hittem vannak ennyire profik, hogy nem kifogásokat keresnek amikor kikapnak. Egyébként meg iszonyat gyengék a többi top csapathoz képest, ez látszott ESWC-n is. 

Azt sem értem, ha egy kis csapat megver egy nagyot akkor minek kell csalózni? Megnéztem a "bust" moviet is, de azok alapján nem hiszem, hogy bárkit is csalónak lehessen nyilvánítani. 

Ha majd lemennek lanra és ott nem hozzák azt amit neten, akkor megérdemlik a meghurcoltatást. Ez is olyan gyerekes, mint mikor sourceban az alternatet megvádolták csalással lanon(!), mert elverték a náluk esélyesebbnek hitt csapatokat.

 

.LnB

nov. 19., 19:00
Ugye te nem ismered az ESC csapat múltját? Team Pentagram? Ők ("vannak ennyire") profik hidd el.
 
 
 

nov. 19., 18:43
Szerintem a 16-0 és az ezután rinyálás a lengyeleket minősíti. Azt hittem vannak ennyire profik, hogy nem kifogásokat keresnek amikor kikapnak. Egyébként meg iszonyat gyengék a többi top csapathoz képest, ez látszott ESWC-n is. 

Azt sem értem, ha egy kis csapat megver egy nagyot akkor minek kell csalózni? Megnéztem a "bust" moviet is, de azok alapján nem hiszem, hogy bárkit is csalónak lehessen nyilvánítani. 

Ha majd lemennek lanra és ott nem hozzák azt amit neten, akkor megérdemlik a meghurcoltatást. Ez is olyan gyerekes, mint mikor sourceban az alternatet megvádolták csalással lanon(!), mert elverték a náluk esélyesebbnek hitt csapatokat.

 
 
 
 
noavatar
RuSTy  Szerintem csaltak...16:0-ra verni az ESC-t és utána még a NiP-et is elverik akik ellen még a VG se tud győzelmet kicsikarni...érdekes.
 

pRaZz1n

nov. 19., 18:29
Pedig a VG-t is hogy elverték volna :(
 
 
 
 

RuSTy

nov. 19., 17:58
Szerintem csaltak...16:0-ra verni az ESC-t és utána még a NiP-et is elverik akik ellen még a VG se tud győzelmet kicsikarni...érdekes.
 
 
 
 
noavatar

sibyx

nov. 19., 17:50
Kezdődik már itt is :(
 
 
 
 
n0Rb1  Böngészőbe organner.pl . De nehogy előrendelj! :D
A txt meg egy text fájl, egy szöveges dokumentum, amit láthatsz az első képen is, ha lemented és úgy nyitod meg.
 

.LnB

nov. 19., 17:37
Akkor jól gondoltam. Cheat.
Egyébbként tuti csaltak, a videó is fura. De a sok éves cs-s éveim alatt nem igatán volt még olyan, hogy egy noname csapat így felemelkedjen a profik közé. Ugye ezért vannak LAN-ok. Másrészről nem ismerem az adminokat de azért csak jobban hisz az ember a ESC öreg rókáinak akik sok mindent megéltek már a pályafutásuk alatt. 
 
 
 
 
.LnB  Ebből az egészből nem értek sokat mi ez a Organner.pl? és mit takar a txt. Egy cheat regisztrációt vagy mit?
 

n0Rb1

nov. 19., 17:27
Böngészőbe organner.pl . De nehogy előrendelj! :D
A txt meg egy text fájl, egy szöveges dokumentum, amit láthatsz az első képen is, ha lemented és úgy nyitod meg.
 
 
 
 

.LnB

nov. 19., 17:12
Ebből az egészből nem értek sokat mi ez a Organner.pl? és mit takar a txt. Egy cheat regisztrációt vagy mit?
 
 
 
 
noavatar

pRaZz1n

nov. 19., 15:59
Alapesetben nem kellett volna őket kitiltani ,de a .txt "poén" miatt megértem az adminokat ^^
 
 
 
 

MightyMask

nov. 19., 15:39
A fene tudja, hogy csaltak vagy nem, voltak érdekes szituációk azért.. Nehéz megmondani.
Vegyen revansot DHW BYOC kvaliján a WRTT, ott megmutathatják mit tudnak. Ha ennyire jók, akkor gond nélkül meglesz a kvali.
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 2904
 
1460
 
 
 
kép 4728
 
1421
 
 
kép 1071
 
1449
 
 
 
kép 1446
 
1404
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu