Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
LAN 2006. november 09. 0 hozzászólás
 

Németországban a fiúk iskolai teljesítménye évek óta romlik a lányokéhoz képest: a kutatók más okok mellett a túlzott média- és számítógépjáték-fogyasztást teszik ezért felelõssé, s a

newspic
Németországban a fiúk iskolai teljesítménye évek óta romlik a lányokéhoz képest: a kutatók más okok mellett a túlzott média- és számítógépjáték-fogyasztást teszik ezért felelõssé, s a feltételezést most az alsó- szászországi kriminológiai intézet tanulmánya is megerõsítette. Miként hatnak a számítógépes játékok, az agyra? Miért romlik az iskolai teljesítmény a játékok hatására? Ezekre mind választ kaphattok a cikkbõl, ami egy rövid német körkép, azonban valós veszély hazánk fiataljai számára is. Ez már az agyra megy...
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: HeNtEs


A Bayerischer Rundfunk, a bajor közszolgálati tv és rádió internetes portálján olvasható beszámoló szerint az erõszakos játékok erõsítik az agresszivitást, és kifejezetten butítanak. A játékokban az ellenfelet motoros fûrésszel vagy baltával kell feldarabolni, el kell gázolni, vagy szögeket kell a fejébe lövöldözni, esetleg a fejét a forró olajjal teli fritõzbe dugni.

Aki azt hinné, hogy az ilyen és ehhez hasonló brutális ábrázolások be vannak tiltva Németországban, az nagyon téved, 16 éves kor felett bárki megvásárolhatja ezeket a játékokat, azonban már jóval kisebb gyerekek is játszanak ezekkel. Christian Pfeiffer kriminológus tanulmánya szerint a tíz éves korú fiúk fele olyan játékokkal játszik, amit csak 16 éves kor felett szabadna megkapniuk. 15 éves korban több mint 80 százalék játszik 18 éven felülieknek engedélyezett játékkal.

Mindennek közvetlen hatása van az iskolai teljesítményekre is: azok a tízéves fiúk, akiknek saját játékkonzolja van, németbõl, matematikából átlagosan fél jeggyel rosszabbul teljesítenek, mint azok, akiknek nincs játékkonzolja. Ez derült ki az úgynevezett PISA- vizsgálatok során is: ahol saját játékkonzol volt a gyerekszobában, rosszabb lett a tanulmányi eredmény.

Pszichológusok szerint nemcsak arról van szó, hogy a gyerekek a játék miatt kevesebb idõt fordítanak a tanulásra, hanem arról is, hogy a számítógépes játék a gyerek fejében egyszerûen törli a rövid távú memóriából az iskolában délelõtt tanultakat, az "erõszak-orgia" ugyanis olyan érzelmi erõvel hat, hogy kimossa az agyból az érdektelenebb dolgokat.

A lányok ezzel szemben nem érdeklõdnek az erõszakos játékok iránt, ha mégis leülnek a gép elé, akkor szociális jellegû játékokkal játszanak. Általában jóval kevesebb idõt töltenek a monitor elõtt, ezt jól tükrözi a német gyerekszobák felszereltsége is. A fiúk 38 százalékának van valamilyen játékkonzolja, míg a lányoknál ez csak 16 százalék - olvasható a bajor közszolgálati tévé és rádió portálján.

Itthon szintén elkeserít õa helyzet. A szoftvereket jelenleg akár egy ötéves gyerek is megvásárolhatja, nem létezik ugyanis a forgalmazást korlátozó jogszabály. Hazánkban, ahol jelenleg semmilyen törvény nem szabályozza a PC-játékok forgalmazását: csupán az eladótól függ, hogy egy tízéves gyereknek kiadja-e a csak 18 éven felülieknek ajánlott játékot.

Bár létezik az úgy nevezett PEGI rendszer, ami hovatott értékelni a játékok korhatárát azonban szigorú ellenõrzés hiányában hazánkban csúfosan bukdácsolni látszik az Európai standard.

A számítógépes játékok interaktivitásuk miatt még nagyobb nyomot hagynak a fiatalokban, mint a tévében látottak. A legnagyobb veszélyben a szociálisan hátrányos helyzetû, érzelmileg elhanyagolt gyerekek vannak, hiszen õk, a családi pozitív minta hiányában, a médiában és a számítógépes játékokban látottakat használják megoldásként. Ezek a fiatalok döntéshelyzetben gyakrabban választják az agresszív viselkedést. A törvényi szabályozás, az árusítás korlátozása, csak részmegoldás: legfontosabb a megelõzés és a felvilágosítás, amelyben a szülõknek is szerepet kellene vállalniuk.

Forrás: sg.hu, br-online.de, pegi.info, igazszo.info

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 5663
 
5316
 
 
 
kép 4413
 
2295
 
 
kép 3716
 
1612
 
 
 
kép 4927
 
2362
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu