Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
LAN 2008. augusztus 23. 0 hozzászólás
 

Amikor a Közvéleménykutatást megírtam, imádkoztam, hogy minimum 100 darab hozzászólást találjak a cikkhez, de nem kellett volna félnem hiszen több mint 200 darab komment érkezett. Sokan mondták, hogy

newspic

Amikor a Közvéleménykutatást megírtam, imádkoztam, hogy minimum 100 darab hozzászólást találjak a cikkhez, de nem kellett volna félnem hiszen több mint 200 darab komment érkezett. Sokan mondták, hogy ritka az ilyen "flame" tenger, amiben nincs semmilyen vita.

Örömmel láttam, hogy kortól függetlenül nosztalgiáztunk, mindenkinek felcsillant egy-egy régi tárgy, játék, esemény, amit megosztott velünk. Ebben a cikkben próbáltam összeszedni az általatok említett összes játékot, azokat csoportosítottam, rendszereztem, és kiegészítettem. Végül pedig a kommentek alapján striguláztam magamnak, hogy mely játékot hányszor említettétek, és aszerint felállítottam a "Toplistát". Mindegyikhez írtam egy tőlem megszokott stílussal ellátott leírást. Remélem tetszeni fog nektek!

A cikk elolvasása
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: P3pp


A számítógép elterjedése a 60-as évek végén kezdődött, az UNIX operációs rendszer fejlesztésével, azonban a 90-es évekig sokak számára úgymond elérhetetlen volt ára, és bonyolultsága miatt. Ezekben az időkben valamivel el kellett ütnünk az időt, és hát ennek elsősorban a természet adott helyet.

Meglehet, hogy kihagytam valamit, ez esetben elnézést. A statisztika, és a top lista csupán szemléltető jellegű, tudományos forrása nincs.

Amikor a cikket elkezdtem biztosra mentem, hogy a Közvéleménykutatás során megkérdezett emberek nagy százalékának nem fog felrémleni a szabadtéri játékok öröme, mert hát a mai felgyorsult életben agymosáson megyünk át mindenhol.

Ám mindig akadnak best seller játékok, melyeket akár még 20 évesen is használhatunk, bár akkor már meglehetősen ciki. A sablon játék a fiúk számára az autó, ami eleinte még csak gurult (vagy még azt sem csinálta), később pedig világított, szirénázott, hangot adott ki, magától ment, és fingot, zenélt, stb. Nem elhanyagolható a dzsiadzsó fogalma sem (amit nem tudok leírni), hiszen az bárhol bármikor bárkit elszórakoztatott. Ha nem volt kellő fegyverzettel ellátva, akkor letéptük a lábát, mondván hogy aknára lépett, és égő testtel belezuhant egy benzines hordóba (piromániások előnyben). Na de ezeket is elrontották, hiszen a kis katonákhoz ma már csak egy egy lapos elem kell, és eljátszik magával. Apropó elem, a pirománia engem is megérintett, de eszem megmaradt, így amikor egy alapjáraton szírénázó rendőrmotort gyújtottam fel, előtte kivettem az elemet, ne hogy baj legyen.
A lányok esetében a barby mindörökké elv élt, melyet csupán sminkészlettel lehett átváltoztatni, de akkor akár egy Ken babává is. Ha a sminkkészlet drága volt, akkor egy sárba nyomtuk a fejét, és beutaltuk egy iszappakolásra (T/1-t a szöveg követeli meg).
Egy biztos: a játékoknak mindig is széles skálája várta a vásárlókat, kedvükre válogathattak. Véleményem szerint egyetlen egy örökké élő játék létezik, amit hála istennek nem tudtak eléggé elrontani.

Egy biztos: a játékoknak mindig is széles skálája várta a vásárlókat, kedvükre válogathattak. Véleményem szerint egyetlen egy örökké élő játék létezik, amit hála istennek nem tudtak eléggé elrontani. Ez a LEGO, ami rendkívül hasonlít a modellezésre, csak ott a kezeden 3 cm-es ragasztóréteg festékréteggel keveredett, és a végére kifolyt a szemed. Ezt az állítást igazolja most a Toplista!

1. Lego - newspic

newspicTalán nem meglepetés, de a méltán híres, örök kedvenc nyerte a viadalt.
A Lego az egyik legsikeresebb, és legfelkapottabb építőjáték világszerte. Körülbelül a 30-as évek óta serkenti a fiatalok kreativitását, fantáziáját, és kézügyességét. A mindösszesen 10 ezer létező építő alkatrészével szinte bármi elkészíthető.
Aktualitásképpen, a Lego 2008-ban ünnepli 50. születésnapját.
A márkanév a dán leg godt szóból származik, aminek jelentése "jót játszani".




2. Nintendo Gameboy - newspic

newspicKezdjük itt is a történelemmel. A Nintendo Company japán multinacionális cég 1889-ben alakult meg, eredetileg hanafuda kártyákat gyártott, amiről ötetem sincs mi lehetett.
Érdekesség a videójáték-piac legrégebbi, máig fennmaradt cége a Microsoft és a Sony mellett a 3 nagy videójátékkonzol-gyártó egyike.
2007. június 30-ig a Nintendo története során 453 millió játékgépet és közel 2,2 milliárd játékprogramot adott el világszerte. Be kell vallani ez kitart még a legunalmasabb vasárnap délutánon is. Hogy újra a nosztalgia tengerére lépjünk, biztos emlékeztek a játékok közben megjelenő cincogó hangra, ami 2 óra játék után idegbeteget csinált a békés kisgyerekekből.
Számos játék eszetekben jutott, de nevek híján kulcsszavakat gyűjtöttem: oroszlánkirályos, tankos, ágyús, supermarios, tetrises, ugrálós, és mászkálós.



 

3. TV-re köthető konzoljátékok/Videojátékok - newspic

newspic Ez az a játék, ami biztos vagyok a saját korában a csúcskategórát jelentette, és még játéktermekben manapság is rájuktalálhatunk.
A legelső elektromechanikus számítógépet 1925-ben tervezték és építették meg. Eleinte még csak a katonaság játszhatott vele, általában a rakéták röppályájának a kiszámításra használták.
Az első flipper gép már 1927-ben megjelent, és nagy népszerűségnek örvendett. A kőkemény történelem helyett inkább lássuk a fejlődésüket képekben. (Bővebb történelem óra itt.)

newspicnewspicnewspic

newspicnewspicnewspic

4. Kártyajátékok

newspicÖrültem, hogy a 4. hely táján már sikerült elszakadnunk az elektronikus orgazmustól, mert hát az egyetlen szórakoztató dolog, ami bárkivel bármikor játszható az a kártya. Sajnos mára már ezek is elvesztették igazi mivoltukat, mert hát emlékezzünk csak vissza a régi favoritokra: Póker, Passziánsz, Makkaó, Pikk, Svindli, Rikiki, Fekete Macska, Johanna és társai.
Olvastam egyszemélyes kártyajátékokról is, bár a Passziánszon kívül nem nagyon látok benne fantáziát, mert hát a kártyázást is társasjátéknak tekintik, márpedig Alterego VS Én játszmák elég sokáig tarthatnak. A mai divat persze teljesen más. Magyar nevű új játék már meg sem jelenik, de van helyette minden szuperhősnek saját kártyajátéka, kiejthetetlen japán mászkáló izék tulajdonság kártyái, hatalommániás, és szerepjátékos kártyák, és stb. elmebeteg időtöltések.

5. Commodore 64 és társai

newspicA személyi számítógépek úttörője, a Commodore Business Machines általá kifejlesztett "csoda", amelyet eleinte röpke 595 dollárért lehetett megvásárolni (90.000 HUF).  Mindez 1982-ben történt. A különbségek manapság óriásiak.
Processzor órajel: 0,985 MHz - ma átlag 2800 MHz
Grafikai felbontás: 160x200 - ma átlag 1280x1024
Memória: 64 KB - ma átlag 1,5-2 GB
 

newspicnewspicnewspic

6. Matchbox

newspicEgy újabb best seller játék következik, ám kicsit hátraszorult. Az egyik olyan játék, ami gyűjteményekben elég szép számban fellelhetőek, és áruk öregedésükkel nő.
A gyártásukat az 1947-ben alakult Lesney Products nevű cég kezdte el. Nevét természetesen, gyufaskatulyányi mérete után kapta.
Nagy szériában először 1:75-ös méretű modellek jelentek meg, de később megszülettek a 1:87, 1:64, 1:43 méretűek is.

Jelenleg a modellek Kínában és Thaiföldön készülnek a Hotwheels márkanév alatt.

  

7. Szabadtéri játékok

newspicEz a csoport az összefoglalása azoknak a játékoknak, amiket a természet lágy ölén célszerű űzni. Ide tartozik az általatok említett: foci, biciklizés, bunker építés, labdázás, hangya gyilkosság nagyítóval, és barkácsolás minden mennyiségben.
Viszonylag lemaradtak ezek a toplistán, ezért lesz ideális cikkem az Élet a gépen kívül című mű, amibe hamarosan belekezdek. Addig is kitartás.
Aki nagyon kitődik a cyber térhez, az meg legyen leleményes, mint az aki félig a természetben félig a fantáziában ragadt!
Mások pedig, hogy azért egy "multi war" élménye a természetben is fellelhető legyen, a bújócskát, vagy fogócskát kombinálták Capture The Flag-gel. Remélem Deathmatch felé azért nem mennek el.
 

8. Zöld kicsit katonák, és a Játékpisztolyok

newspicKevés olyan hazaszerető katona van, ami egy deszkával a talpán is masíroz a csatatéren.
Könny csordult a szemembe, mert hát ez a korszak úgyszint megérintett engem is. Habár elég merev katonság volt, néha guggolást úgy oldottam meg, hogy egyszerűen térdénél eltörtem, és beleszúrtam a földbe őket.

Ma már nagyon kétlem, hogy újjáéledhet ez a "feeling", hiszen ahelyett hogy kézzel rakosgatnánk őket egyik csatatérről a másikra, a kis lurkók már billentyűzettel irányítják őket, és FPS, vagy CFG mozaikszavakat üvölteznök.

 

newspicEleinte indultunk egy fából kifaragaott kispisztollyal, ami ha full extrás volt akkor volt rajta esetleg ravasz, vagy annak a helye, de ha normál volt akkor csak egy sima L alakú bot.

Ma elértünk oda, hogy szinte korhatár nélkül vehetünk egy lézerrel, lámpával, hangtompítóval felszerelt fémből vagy műanyagból készült, gumi, vagy műanyag lövedékkel ellátott fegyvert.
Nem tudom, hogy ez a változás pozitív-e vagy nem, de hogy kényelmesebb az biztos, puttyogtatni sem kell már, és ha eltalálom a játszótársamat, akkor ő meg üvölteni fog. Tuti siker.  



9. Társasjátékok

newspicSzép emlékek újabb tárháza, nem csoda, hiszen egy-egy nagyobb csapat egy rekesz sör kíséretében el tud szórakozáni egy társasjáték mellett, korosztálytól teljesen függetlenül.
Általatok az alábbi játékok kerültek említésre: Monopoly, Capitaly, Gazdálkodj okosan, Ki nevet a végén, és az Activity.
Talán a legismertebb a Monopoly, melynek elődjét Charles Darrow találta fel 1935-ben. Az eredeti játéktábla Atlantic City-t ábrázolta. A játékot 19 nyelven jelentették meg, és több mint 100 millió példányban került el közel 80 országban.


10. Végül a maradék

Nem szeretnék sokat kertelni, mert akkor a cikkből könyv lenne, a lényeg, hogy az általak említett játékokat tekinthetitek meg most képekben!

newspicnewspicnewspicnewspicnewspicnewspicnewspicnewspicnewspicnewspic

A felsorolásból a számítógépes játékok kimaradtak, hiszen annyiféle került említésre, hogy egy külön cikket érdemel, amit hamarosan elkészítek.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Szerintünk ezek a legjobb CS2 pályák
A Counter-Strike-sorozat pályái több mint 20 év távlatából a videojátékok ikonikus helyszíneivé váltak, nem is beszélve a versenysport történelméről. Ma az 5 legjobb CS2-es pályát vesszük sorra.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 88
 
1475
 
 
 
kép 4609
 
1526
 
 
kép 4797
 
2504
 
 
 
kép 3092
 
1411
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu