Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Movie 2010. június 09. 0 hozzászólás
 

Jó ideje nem hoztam össze semmilyen  cikket, nem jelentkeztem. Ennek több oka is volt, de ami jelen cikkemet is érintő ok, az az, hogy próbáltam némi információhoz jutni az egyes közösségek életéről. Az

Jó ideje nem hoztam össze semmilyen  cikket, nem jelentkeztem. Ennek több oka is volt, de ami jelen cikkemet is érintő ok, az az, hogy próbáltam némi információhoz jutni az egyes közösségek életéről. Az eredmények vegyesek és sajnos a megkérdezésen alapuló kutatásaim arra az ereményre jutottak, hogy nem lehet pártatlan véleményeket és meglátásokat találni. Lássuk hát!
tovább olvasom
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Johnny


Az volt az elképzelésem, hogy szemügyre veszem a legfontosabb közösségeket és egy nem túl mélyreható képet próbálok összeállítani róluk. Sajnos nem jártam sok sikerrel. A MOH-közösség szinte elérhetelen, nem egyszerű olyan játékost vagy csapatot találni, aki hajlandó bármilyen közösségi tevékenységre. Mindenki csak annyit tud elmondani, hogy ez egy zárt közösség. Könnyű bejutni, de a 99% ki is bukik rövid időn belül. Természetesen ennek mindenképpen lehet oka, hogy az ősszel megjelenő új Medal of Honor rész előtt hosszú-hosszú idő telt el és nem jelent meg a közösséget folyamatosan életben tartó és lázban égető rész a sorozatból csak amolyan félsikerek. Remélhetőleg az új Medal of Honor újra életet lehet ebbe a hű kis közösségbe.

Az Unreal közössége az egyik legcsendesebb és legkisebb, de állandónak mondható csoport. A társasággal könnyen sikerül felvenni a kapcsolatot és bátran elmondhatom, hogy az egyik legjobb közösségre akadtam bennük. Nagyon kevesen vannak - sajnos -, a játékosok régi motorosok. Szinte mindenben segítséget kaptam, amiben kértem. A kiírt kis versenyekre mindíg van jelentkező és végig is viszik a kupákat. Sajnos a játék nem olyan népszerű mint a CS vagy a COD.

A CoD-közösség talán az egyik legnagyobb - ha nem a legnagyobb - magyarországi közösség. Rengetegen tolják a sorozat szinte valamennyi részét, klánoldalak, NC-k, versenyek szerveződnek az egyes részek köré. A sokszínű játékostömeg azonban igen kis hányada nevezhető valódi közösségi tagnak. Sajnos ez az egyik olyan közösség, ahol a rossz viselkedési szokások, hibás játékfelfogások a legmélyebben érezhetők. Természetesen tisztelet a kivételnek, hiszen ebben a közösségben is nagyon sok jó játékos és közösségi ember található. Hogy mennyire nincsen valódi élet az abból vehető ki leginkább, hogy a LAN-okra alig-alig vagy egyáltalán nem gyűlik össze a szükséges csapatszám. Persze a nyeremények iránti nagyravágyás becsületesen túllóg a megérdemelt szinten.

A CS és CS:S népesség a másik nyelvnek mondható a közösségek mérlegén. Szintén óriási közösségről beszélhetek és mondhatom, hogy ez a közösség is végtelenül segítőkész és sokszínű. Erről a kommunitiről lehet elmondani, hogy valóban közösség. Rengeteg a belső viszálykodás és acsarkodás, a fórumokban a flémelés, de itt legalább mindenkinek van véleménye, részt vesz az élet alakításában. Nyilvánvaló, hogy nem minden vélemény felel meg itt sem a valóságnak, sok a félreértés és szándékos rosszakarás. Azonban meglepően sokat tudnak a tagok egymásról, látszik az egymás iránti érdeklődés, ami sajnos nem tapasztalható ilyen mértékben egyetlen más közösség esetében sem. A versenyeken, LAN-okon szinte mindíg ez a közösség az, aki teljesíti a versenyhez szükséges létszámot, a versenyeket a közösség folyamatosan követi. Szerintem ez a közösség az, amelyik valóban példaértékű lehet a többiek számára.

Hatalmasnak mondhatók az MMORPG közösségek is, amelyek hihetetlenül zártnak mondhatók. Mondhatók is, hiszen egy teljesen más, sokszor igen elvont világba csöppenünk, hosszú ideig tart a játékok fogalmait is elsajátítani, nemhogy beilleszkedni. Jártamban-keltemben találkoztam sok kisebb játék közösségeivel is, akiket nem karol fel senki sem, mégis élnek, mozognak. Mindent maguk oldanak meg, segítséget nem is nagyon várnak senkitől. Figyelemre méltó hozzáállás.

A közösségépítés azonban elég nehéz feladat. Hogy kinek a kötelessége vagy felelőssége? Nehéz megmondani, elég összetett dolog. A legfontosabb összetevője mégis csak a játékos, aki részt vesz benne és alakítja. Természetesen a játékkészítők és közösségi oldalak is fontosak, az előbbi adja az alapot, az utóbbiak biztosítják a közösségi élet mindennapi színterét. Az egész dolog semmit sem ér ha nincsen meg a szükséges kohézió, ami összehozza és összekovácsolja a játékosokat valamilyen eggyé. Ehhez pedig minden részről sok munka és fáradság kell.

A magyar közösségekre jellemző - sajnos egytől egyig -, hogy a szájuk többet ját mint a kezük. Minden ötletet, kezdeményezést borzalmasan lehúznak, amikor érdemi cselekvésre kerülne a sor: sehol senki, nincsen tolongás. Erre a legékesebb példa talán a LAN-ok világa. Minden kezdeményezés hatalmas érdeklődést kelt, mindenki megjelenik a hírek hozzászólásaiban: keveslik a nyereményeket, sokallják a nevezési díjakat, "...messze van...", "...de hát azért tök jó, hogy lesz egy ilyen verseny...", " ...meg azért milyen szemetek ezek, mekkorát akarnak keresni rajtunk...". De a nevezéseknél már kezdenek lemorzsolódni, már nincsen akkora érdeklődés, a részvételi díj befizetésekor pedig végleg elül az elán.....Szinte kihal minden. Érthetelen.

A szervezők oldaláról természetesen végtelenül lehangoló ez a hozzáállás. Észrevehető, hogy az elmúlt években egyre kevesebb az ilyen jellegű kezdeményezés, ami elkezdődik, egy része meg sem valósul. Hogy ezért ki a hibás? Nyitott mondat. Mindenki gondolkodjon el rajta. Lehet kenni a sarat a másikra, de az én véleményem az, hogy a magyar "piacon" komoly szemléletváltásra volna szükség ahhoz, hogy érdemben lehessen foglalkozni a közösségekkel és azok életével. A sok öntelt, tehetség szempontjából azonban végtelenül alulfejlett játékostársadalomnak nem ártana magába szállnia és észrevenni, hogy miért működik minden másképpen külföldön. Természetesen továbbra is tisztelet a kivételnek, belőlük van sajnos a legkevesebb.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Szerintünk ezek a legjobb CS2 pályák
A Counter-Strike-sorozat pályái több mint 20 év távlatából a videojátékok ikonikus helyszíneivé váltak, nem is beszélve a versenysport történelméről. Ma az 5 legjobb CS2-es pályát vesszük sorra.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 124
 
1516
 
 
 
kép 175
 
1521
 
 
kép 2937
 
1478
 
 
 
kép 4203
 
1714
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu