Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Movie 2007. március 30. 0 hozzászólás
 

"Idõpazarlás?  Egy amerikai tinédzser ez évi keresete meghaladja a 80.000 dollárt "- fut a szalagcím Dél-Kalifornia legolvasottabb újságja, a Press Enterprise oldalán. Bizonyára mikor John Carmack

newspic
"Idõpazarlás?  Egy amerikai tinédzser ez évi keresete meghaladja a 80.000 dollárt "- fut a szalagcím Dél-Kalifornia legolvasottabb újságja, a Press Enterprise oldalán. Bizonyára mikor John Carmack és csapata 1993-ben kiadta a Doom nevû, elsõ többjátékos FPS-t, nem gondoltak rá, hogy egyszer a profi multiplayer játékosok átlagkeresete majdnem kétszer akkora lesz, mint egy államilag alkalmazott tûzoltóé. Ha pedig gondoltak rá, akkor nagyon jól gondolták, ugyanis a fenti mondat a valóságot tükrözi. Természetesen az e-sportos karrier folyamatos áttöréseivel nem a kelet-európai régió, hanem a "lehetõségek hazája", Amerika büszkélkedhet. Az újságban leközölt  történet is egy amerikai srácról szól, egy srácról, aki mozgáshiánnyal és komoly súlyfelesleggel tengette mindennapjait, társasági élet nélkül. Pontosítok, volt társasági élete a videojátékokon keresztül megismert emberekkel, ami - valljuk be - messze nem ér fel a valós életben kialakult kapcsolatokkal. Ha vulgárisabban akarom magam kifejezni: egy elhízott kockáról van szó. Újabb pontosítás következik, volt szó, ugyanis mára a fiatalember minden napját mozgással kezdi, lefogyott és kétszer annyit keres, mint egy építõmunkás. Csakhogy hõsünk napi 8 óra kemény fizikai munka helyett 3 óra videojátékkal keresi kenyerét. Ben "Karma" Jackson álma tehát valóra vált. Egy tipikus hollywood-i sikersztorival állunk szemben, de nem csak errõl olvashatunk a cikkben, hisz lehetõséget kapunk arra is, hogy érdekes és értékes tényadatokkal bõvítsük tudásunkat a videojátékok és az ezzel foglalkozó szervezetek terén, ezért mindenkinek ajánlom figyelmébe a következõ irományt! Kellemes olvasást!
Sikertörténet?
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: patrik


Kiugrom az ágyból, az Xbox-om már vár reám...


Egy újabb nap Ben Jackson munkahelyén. A 18 éves fiatalember dél körül kipattan kényelmes ágyából és elindul a Murrieta /Dél-Kalifornia/ városi lakásából a  közeli konditerembe, ahol elvégzi a mindennapos testedzést, majd indul vissza haza zuhanyozni és megebédelni. A következõ 3 óra erejéig leül a TV elé, kezébe veszi a fekete Xbox játékvezérlõt és fejleszti a játéktudását, azt a játéktudást, ami évente 83.000 dollárt hoz neki az asztalra.

"Gyönyörû volt" - mondja Jackson a füle mögötti headset-en keresztül társának, aki épp most küldte virtuális túlvilágra az ellenfél egyik játékosát egy gépágyúval.

Jackson egy profi videojátékos, egy azon kevés, de növekvõ számú fiatal amerikaiak közül, akik annyit keresnek a virtuális öldökléssel, mint néhány egyetemi tanár. Õ egy híresség a cybertérben, aki évente több nagy versenyen is részt vesz az USA-ban és ahogy azt a számok is mutatják, sikeresen.

Ez az egész egy vonzó kikapcsolódási lehetõség. A videojátékosok - kikrõl egykor azt gondolták, hogy alagsori szobákban élnek magukba fordulva - most milliódolláros szerzõdéseket írnak alá, szponzorokkal és televíziós szereplésekkel megfûszerezve. Az egész világot bejárják, rajongókkal büszkélkedhetnek és a legjobbak abban, amit csinálnak. Igazi sztárok.

newspic
Ben "Karma" Jackson, 18 éves profi videojátékos éppen a Halo 2-t gyûri.

A video- és számítógépes játékok 7.4 billió dollár jövedelmet hoztak a fejlesztõ cégeknek, ez körülbelül kétszerese az Észak-Amerika egyetlen elsõ osztályú profi baseball bajnoksága, a Major League Baseball bevételének. A játékkal foglalkozó szervezeteket, mint a Major League Gaming-et és a Cyberathlete Professional League-et olyan cégek szponzorálják, mint pl. a Pizza Hut vagy a Red Bull, akiknek célpiacába a videojátékosok is beletartoznak.

A szponzoráció segíti az olyan tornák fenntartását, amik több ezer játékost és megfigyelõt vonzanak. Ha ellátogatunk egy ilyen rendezvényre, akkor szemtanúi lehetünk annak, ahogy a tömeg számítógépes sorok között tolong és olyan elánnal szurkol, mintha csak a foci VB-t vagy a Forma-1-et nézné. Az emberrengeteget  kábelek, óriási kivetítõk és eredménytáblázatok veszik körül, megadva ezzel a térség igazi "cyberatmoszféráját".

A már említett szponzorációk nagyban segítik a ligákat, hogy komolyabb pénzdíjakat tudjanak kiosztani és szerzõdéskötési lehetõséget is biztosítsanak, ami szintén nagyon vonzóan hat a játékosokra nézve. Az MLG eseményein átlagosan 2.400 játékos vesz részt, a 10 évvel ezelõtt alapított CPL pedig 250.000 dollár értékben osztott ki díjakat és nyereményeket a versenyzõk között a múlt év során. Emellett 500.000 regisztrált taggal rendelkeznek honlapjukon, ami igen dicséretes.

"Emlékszem anyám állandóan nyúzott azzal, hogy tegyem félre a videojátékokat, úgysem fogok velük egy fityinget sem keresni" - mondja Chris Moncivalles, a CPL bizalmasa. "Ezeket a sztereotípiákat szeretnénk mi örökre eltemetni."

Szerencsés Karma

Néhány évvel ezelõtt Jackson - akit már a való életben is az internetes becenevén, Karma-ként szólítanak - egy Murrieta-völgyi fõiskolára járt és a családja szerint túl sok idõt töltött a videojátékok elõtt. A maga 140 kilójával nem volt valami atletikus alkat és nem igazán rendelkezett széles baráti körrel. Jackson az ebédidejét is játékkal töltötte, mégpedig a japánban széles körben elterjedt Yu-Gi-Oh! kártyajátékkal.

De szintén szeretett játszani a Halo-val is, egy sci-fi beütésû akciójátékkal, amit bizonyára sokan ismertek. A széles körben elterjedt belsõnézetû Halo-ban lehet versenyezni 1v1-ben és 4 fõs csapatokkal is. Szerencsére a cs2hu olvasói számára nem igazán kell részletezni, hogyan is mûködik egy ilyen mutliplayer játék és milyen módon kell játszani.

2004-ben Jackson tudomására jutott, hogy rendeznek egy Halo versenyt Los Angeles-ben és úgy döntött, felméri tudását. Igazából darabokra szedték a profik, ezért Jackson nem is akarja bevallani, hogy milyen helyezést ért el azon a tornán. Majd pár hónappal késõbb piacra dobták a Halo 2-t, és - valamily okokból kifolyólag - Jackson kitûnt a friss rész játékosai közül. Csapattársakra lelt és és egyre többször került be a TOP10-be a tornákon, csapatban és egyedül egyaránt. A gyõzelmek megadták a kezdõ lökést Jackson-nak, aki áttörte a láthatatlan falat és Karma az egyik legnépszerûbb játékossá vált. 2005-ben az egyik legjobb csapat, a Carbon megkérdezte Jackson-t, hogy akar-e csatlakozni. A válasz természetesen igen volt és az említett alakulat lett a Major League Gaming ez évi bajnoka, Jackson pedig másodikként végzett egyjátékos módban.

Jackson megállíthatatlan volt 2006-ban, 7 egyjátékos tornát nyert egyhuzamban. A Carbon szintén remekül szerepelt a tavalyi évben. A figyelem középpontjába kerülõ Jackson elkezdett törõdni a külsejével, edzésekre járt és odafigyelt az étkezésre. Ennek eredménye, hogy fogyott, több mint 40 kilót.

Decemberben az MLG neki és még 3 csapattársának egy három évre szóló, 1 millió ! dolláros szerzõdést ajánlott. A Carbon tehát bekerült azok közé a 4 fõs csapatok közé, akikbõl mindössze 12 van az országban és a cég különleges ajánlatait élvezhetik. Kis matek után könnyen rájöhetünk, hogy Jackson része $250.000, amit a családja segítésére és a számlák fizetésére fordít.
newspic
"Karma egy olyan ember, aki saját magát a liga legjobban tisztelt játékosai közé emelte" - mondja Sundance DiGiovanni, a Major League Gaming egyik vezetõje. Egyike az öt évvel ezelõtt létrejött szervezet alapítóinak.

Jackson karriere most már az e-sport, habár fontolgatja, hogy beiratkozik egyszer egy fõiskolára játékfejlesztést tanulni.

Szerzõdtetett játékosként köteles évente 7 MLG versenyen részt venni, ahol természetesen a sikeres eredmény pénzdíjakkal jár. Ezenkívül naponta 30 percet tölt azzal, hogy a rajongók leveleire válaszolgat és játékos fórumokra, blogokra ír hozzászólást.

A versenyeken õ egy híresség. Cégek árasztják el ingyen mobiltelefonokkal, pulóverekkel és energiaitalokkal, hátha a többi játékos felfigyel a Jackson által használt márkákra. A fiú autogramokat osztogat és sokan készítenek vele fényképet, néha még más versenyzõk szülei is.

"Elképesztõ érzés" - mondja Jackson, akit már a családja is támogat. "Soha nem gondoltam volna, hogy híres lehetek egy vidójáték híressé tehet. Ez egyszerûen szenzációs, imádom."

A liga tervei közé tartozik továbbá, hogy úgy reklámozza a friss szupersztárjait, akár a többi sportmárka az atlétákat. Az amerikai játékipar fõbb karakterei remélik, hogy Jackson és a hozzá hasonló játékosok oly módon segítenek terjeszteni a professzionális játékot, mint a gördeszkás Tony Hawk az extrém sportokat vagy Jeff Gordon a NASCAR-t. Ez a dolog bevált Dél-Koreában, ahol a legjobb játékosoknak saját testõreik vannak és filmsztárokkal randiznak.

"Szupersztárok nélkül nincs liga"
- hallhatjuk DiGiovanni-t újra. "Kell valaki, aki a srácokat arra készteti, hogy bekapcsolják a monitort vagy a TV-t és a képernyõkre tapadva szurkoljanak kedvencüknek."

És a jövõ?

Sem Jackson, sem más játékokkal foglalkozó személy nem tudja, meddig tarthat a siker. "Az ipar friss és terjeszkedik" - mondja Edward Castronova, az Indiana Egyetem professzora, aki a játékipart tanulmányozza mostanság. "Ez azt jelenti, hogy több verseny lesz a jó játékosok számára, de több játéklehetõség között is választhatnak."

"2006-ban a játékosok átlagéletkora 33 volt, de ez a szám évente növekszik eggyel"
- mondja Castronova.

Jackson addig akarja élvezni a siker ízét, amíg csak lehet. Bízik a tudásában és a játékszellemével nagyon sokat fog elérni. Annyira elszánt, hogy azt tervezi, elköltözik a keleti partra a csapattársai közelébe.

"Kissrácként, életem végéig videojátékokkal akartam játszani" -
mesél Jackson a szobájában, ahol egy $5000-os és egy $10.000-os díj kupája csücsül a könyvespolcon. "Egy álomban élek."


 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 3614
 
1518
 
 
 
kép 3956
 
1256
 
 
kép 5337
 
2294
 
 
 
kép 4499
 
1401
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu