Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Movie 2008. szeptember 10. 0 hozzászólás
 

A multiplayer játékok megjelenésével együtt megalakultak az első kezdetleges ligák, versenyek, melynek nem titkolt célja volt a közösség egy oldalra való csődítése, ami önmagában nem is olyan rossz

A multiplayer játékok megjelenésével együtt megalakultak az első kezdetleges ligák, versenyek, melynek nem titkolt célja volt a közösség egy oldalra való csődítése, ami önmagában nem is olyan rossz dolog, de felvet bizonyos problémákat. Sok kezdeményezés már az elején veszett fejsze nyele volt, de ennek ellenére mindig akadtak újabbak és újabbak. Az évek múlása során aztán kialakultak a nagyobb szériák és mamutversenyekké fejlődtek a kezdetleges kis kupák, ladderek. A pillanatnyi online eSport versenyek közül szemeltem ki néhányat, hogy választási lehetősége legyen bárkinek, hol is kíván játszani és ne csak a CB, mutassa az etalont.
Szemezgessünk!
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Hubertus


A rangidős - Clanbase

Nem kell senkinek se bemutatnom, hogy mi is a Clanbase, gyakorlatilag az első olyan nagyobb állandó esport versengési rendszer, amit annak rendje és módja szerint anno játékosok hoztak össze. Ma kb. 2 millió aktív tagot számlál, 248.000 klánt kiszolgálva, akik havonta 70.000 meccset játszanak. Nem kell szerintem ennél többet említenem, önmagában is látszik mekkora nagy kezdeményezés mindez. Sajnos sok magyar játékosnak nincs lehetősége, hogy clanbase-n játsszon, hisz csak eredeti játékkal lehet meccseket játszani. Más kérdés, hogy sok embernek viszont ez lesz a végállomás is, ugyanis havonta több százan buknak le különböző cheatek használatával.
A rendszer növekedésével viszont nem biztos, hogy lépést is tudnak tartani az adminok. Havonta olvashatjuk a CB oldalán, hogy újabb adminokat keresnek, vagy hírszerkesztőt, teljesen mindegy, a lényeg, hogy csináld, és normálisan végezd azt, ami a feladatod. A rengeteg meccs és a kevés admin miatt viszont a conflictok nagy része csúszik, akár heteket is. Sajnos az adminok nagy része azt is panaszolja, hogy maguk a klánok is csak részleges adatokat küldenek bizonyításként, valamint a bizonyításhoz nem elég odaírni, hogy "szerintem egyértelmű" és mellé beszúrni pár Eye-dent-es képet. A rossz conflictokból, és a különböző csúszások miatt, az adminok talán önhibájukon kívül is, van amikor rosszul döntenek.
A rendszert a klánoknak könnyű egyébként használni, túl sokat nem is változott ez idő alatt, de ráférne már egy alapos ráncfelvarrás. Magyarországon hihetetlenül elterjedt rendszernek azonban már sokan vészmadárként megjósolták halálát.
Ha alaposabban megnézzük a laddereket, tényleg rengeteg ladder-ral találkozhatunk, ám minél több ladder van, annál jobban lehet látni a rétegeket is. Például miért van az, hogy Counter Strike 1.6-ban szinte kizárólag csak észt csapatokat látunk? De ugyanez igaz a Source-osokra is, ott az első 40 helyen 38 finn csapat osztozkodik. Vajon miért nem tudta megfogni a clanbase a más nemzetiségű embereket ezekhez, a játékokhoz? Érdekes megemlíteni magyar vonatkozásban a magyar Call of Duty2 Laddert. Európa top10-es aktivitási listáján 6.-ként szereplő laddert senki nem érti, hogy miért játszanak még most is ott a magyarok, amikor a Call of Duty4 -etis már lassan idejét múlttá fogják avanzsálni. A második világháborús hadszíntér teszi ezt, vagy pedig az, hogy a PB olyan lyukas mint az ementáli sajt és mindenki privát cheattel próbálja leszaggatni a babérokat egy idejét múlt játékról? Senki nem tudja. Meg kell azt is említeni, hogy a nagyobb klánok, sajnos már a ladderekben sem játszanak, mindenki a nagyobb kupákra vagy LAN-partykra készül (ugyanilyen inaktívak a nagyobb magyar klánok lásd: infitnity-skills, ancients, revolution, d2T), melynek egyik okát itt érhetitek el. Mindenesetre kijelenthetjük, hogy a Clanbase az anno 1998-as kezdeményezése óta jócskán kinőtte saját határait, ildomos lenne egy kis frissítést véghez vinni.

A frissítés: ESL

ESL, mint Electronic Sport League. Sokan gondolták úgy, hogy jobb lenne a ráncfelvarrást már hamarabb elkezdeni, így már egy ideje Major Series-eiről ismert ESL is hozzáfogott a klánok kegyeinek megnyeréséhez. A több mint 430.000 klán, 850.000 regisztrált felhasználó és a csúcsidőben több mint 16.000 egyidejű oldallátogató is mutatja, hogy nem egy klán gondolja azt, hogy a Clanbase már idejétmúlt nehezen frissíthető rendszerré vált. Hozzá kell tenni, hogy ehhez kellenek az olyan versenyek is, mint például a most Angliában induló EPS - ESL Pro Series, melyben 30.000 Fontot, kb. 9 millió Forintot fognak szétosztani, mellesleg az Intel támogatja az egész megmérettetést. Ilyen díjak mellett, természetesen sok klán próbál szerencsét itt, és hagyja ott a Clanbase unott rendszerét.

Enemy Down - avagy az angol szervezés

Lemerem fogadni, hogy 10 magyar játékosból egy, ha hallott az Enemy-Down-ról, "az angol CB"-ről. A ligát többek közt azért hozták létre, hogy az angolok is meg tudjanak mérkőzni valahol, ugyanis többször veszik el adatforgalmuk a La Manche csatorna víz alatti kábeleiben, ha német szerveren játszanak, viszont itt sokkal kisebb mértékű, kevesebb klán van, ami elsősorban az újításoknak köszönhető. Az Enemy Down meccsei alatt a Punkbusterrel futatott játékszervereket körberöhögik, a szervezők az X-Ray-re esküsznek(X-ray: anticheat rendszer, mint a Punkbuster, csak szerkezetileg máshogy épül fel - a szerk.), nem véletlenül. Szinte minden nagyobb szériába beférkőző cheaterek itt nem próbálkoznak, hisz a privát wh-kat, norecoilt és hasonló nyalánkságokat elsősorban a Punkbusterre fejlesztik ki. Az X-ray-el még nem tudnak mit kezdeni, bár gyanítom, ha egy kicsit felkapottabb lenne ez a liga is, akkor valószínűleg pillanatok alatt megjelennének ezek a cheatek is. Érdekes kezdeményezésnek tartom, meglátjuk mi sül ki belőle.

Cevo

A Cyber Evolution Professional League Észak-Amerikában látta meg a napvilágot, és most kívánnak átruccanni Európába a Call of Duty 4-gyel. Bővebb leírást a totalcod.hu-n olvasható cikkemből meríthettek.

Versenyzés magyar módra - avagy Nightcup-oké a jövő?

Az utóbbi egy évben látványos fejlődésnek indult a nightcup-ok sorozata. Már több hírt is közöltem veletek, erről ezért nem szeretném ezeket leírni. A lényeg, hogy az egyszerű regisztráció miatt, olyannyira felkapott lett a versengés, hogy gyakorlatilag sorra készülnek az újabb admingárdák és oldalak, így új fejezethez érkezhet a magyarországi dömping. Vajon mérlegképesek lesznek-e az adminok kiszűrni a csalókat? Mi fogja garantálni, hogy az adminok tényleg egyenlő bánásmódban részesítenek majd mindenkit?A nyertes előreláthatólag az lesz, aki a leggördülékenyebben és saját felelőssége szerint legigazságosabban tudja megrendezni az esti kupákat. A csalók beszűrődése a nightcupokra, viszont már így is megkérdőjelezi a nightcupok eredményességét, rangját, klánok közti elismerését és célját, vajon tényleg az ilyen kupák lehetnek Magyarország egyetlen rangos online versengése?
A magyar Esport közösségnek és a nightcup-okat szervező gárdának kezében van a döntés. A nightcupok mellett indítanak rangosabb időszakos kupákat? Vissza tudják hozni a nightcupok rangját? Felnövünk valaha is a normális játékhoz, ahol nem lowok és high-ok küzdenek meg egymással, hanem a pc-s játékokat szerető emberek?

Összegezve elmondhatjuk, hogy eléggé bőséges kínálat áll a magyar klánok előtt, sajnos viszont nagyon kevesen próbálják ki az újat, így még jó ideig a clanbase lesz az egyetlen igazi online megmérettető állomás a magyar esport életében.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
CSO2 Train Art 2
 
1587
 
 
 
kép 3609
 
1698
 
 
kép 4772
 
2308
 
 
 
kép 3931
 
1452
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu