Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Általános 2022. október 15. 0 hozzászólás
 

Olvasóink jelentősebb tábora szinte biztos nem is élt még akkor, amikor a Counter-Stirke béta 0.7 verziójába bekerült egy pálya, ami sosem tudott igazán népszerűvé válni kicsit kiegyenlítetlen felépítése miatt mégis a szívünkben él főleg így 22 év után

A de_vegas bátran mondhatjuk, hogy klasszikus bár 22 év távlatából már mondhatjuk bátran, hogy tiszavirág életű pálya volt. A béta 07-ben 2000-ben debütált bomba lerakós pálya a CS1.5- ben lett kivezetve kicsivel több mint 2 évvel a megjelenése után A feeling egyértelműen játékterem és casino 888 volt és ez az egy dolog nem változott az évek során. Aki valaha járt játékteremben vagy ne adj Isten Vegasban azt magával ragadta a hangulat, ami a hivatalos kivezetés után nem tűnt el örökre.

Kevesen tudják, hogy az eredeti pályát Mike "Codaver" Rosser készítette. Saját bevallása  szerint a Dust és Prodigy mapok inspirálták amikor összerakta a Vegast. A történet szerint Hax0rban járunk (az eredeti Luxor komplexumra utaló név, amit kicsit megkavart, hogy játékosabb legyen), ahol a terroristák a széf tartalmát szeretnék megkaparintani, de ha ez nem sikerülne akkor a Szfinx felrobbantásával vonák magukra a világ figyelmét. Értelemszerűen a CT-k feladata eme galád cselekedet megakadályozása volt.

A legelső verzió elég bugosra sikeredett mivel rendre borította be a Linux szervereket emellett a bárban, ami a játékterem végében kapott helyet túl nagy előnyük volt a terroristáknak a barikádok miatt. Mindkét probléma megoldásra került 7.1-es bétában.

A térkép 1.0-ban megjelent változata maradt az egyetlen hivatalosan stabilnak mondható verzió ugyanis egy hiba folytán a CS1.1 Windowsos frissítése nem tartalmazta a pálya egyes részeit így rendre lefagyasztotta a játékot CRC hibával ennek köszönhetően elég kevés szerveren volt látható.

Rosser ismerte a problémákat és lázasan dolgozott majd el is készítette a Vegas átalakított és javított verzióját, de komoly kommunikációs problémák voltak közte és Jeff Cliffe (a CS egyik kitalálója) között. Ennek okán történhetett meg, hogy ez a verzió, amiben eltávolították az összes szellőzőt, javították a crc gondokat és más utat nyitottak T-knek már soha nem jelenhetett meg. A CS 1.3 a régi verziót hozta magával, de sajnos a problémákat is mivel a szerverek sorra fagytak továbbra is tőle.

A de_vegas soha nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba. Bár a szerződések megvoltak a Valve-val hogy a jogokat Rosser eladja, de a deal sose jött létre mivel bizonyos textúrák kapcsán szerző jogi viták merültek fel. Bár a textúrákat időközben lecserélték, de amikor felkerült a játék a polcokra már nem volt benne hivatalosan a de_vegas.

A pálya végleges eltávolítása CS 1.5-ben történt meg majd a problémák a CS1.6-ban jöttek igazán elő, amikor kiderült, hogy a játékban több pálya is használta a vegas.wad-ot és ennek hiánya a játékosok oldalán folyamatos fagyást hozott, amit csak úgy lehetett kiküszöbölni, ha az ember béta irányból verziónként updatelte a játékot. A map hivatalosan még egyszer megjelent a CS:Online-ban de igazán sosem tudott megragadni a közösségben, de emléke a Counter-Strike fanatikusokkal együtt fennmaradt és itthon olyan klánok szerverein került rendre rotációba, mint a LAMAs Clan.

Az első remake CS1.6 alá érkezett és nagyban követte az eredeti pálya felépítését és kinézetét. Természetesen új hangok és textúrák ugyan díszítették, de tetőről induló Terroristák célja továbbra is a szfinx és a széf bevétele maradt. A custom map kedvelők körében igen népszerű volt mert visszahozta a CS béták régebbi emlékeit.

A Source sem maradhatott Vegas nélkül. A map természetesen már messze többet hozott az elődjeinél. Átgondoltabb és természetesen szebb is lett. A történet szerint a terroristák bombákat robbantottak a város sztriptíz bárjaiban és a következő a High Times bár lenne, aminek a bejáratát egy hatalmas szfinx őrzi. Emellett fáj a foguk a trezorban található készpénzre is. A pályát SM Sith Lord készítette és talán az egyik legjobb verziója volt a pályának amit valaha kiadtak.

A Global Offensive sokkal zártabb környezetének köszönhetően a de_vegas már nagyon kevés emberhez juthatott el úgy igazán Alapvetően nem sok újítást hozott hiszen csak a Source verzió átpártolásáról beszélhetünk leginkább.

A Vegas szép utat járt be sok szép emléket hozott a Counter-Strike sceneben bár méltatlanul elfeledetté vált, aki valaha átszaladt a szfinx feletti kötélpályán élve az tudja, hogy bizony a feeling nagyon eltalált volt és nem véletlenül kerülhetett be a map már a legelső CS verziókba, hiszen szórakoztató és jól taktikázható pályának számított.

 

 
cs2hu
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 5424
 
2626
 
 
 
kép 3998
 
1660
 
 
kép 1575
 
1745
 
 
 
kép 2886
 
1469
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu