Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
E-sport 2013. november 17. 7 hozzászólás
 

Nagy fába vágták a fejszéjüket a svédek, hiszen egy 32 csapatos meghívásos online megmérettetés lebonyolításába fogtak bele. 16 meghívott együttes mellett 16 csapatnak volt még esélye kvalifikációs úton bekerülni, köztük a magyar WiLD.CM Storm csapatának is. A cikk az elmúlt hetek történéseinek összefoglalójaként is szolgál.

A tőlem megszokott módon nem lesz éppen egy rövid szösszenet ez a cikk, úgyhogy valami nasit készítsetek be, még mielőtt nekifognátok. Kezdjük a legelején: mi is az a Fragbite Masters?

A Fragbite egy svéd közösségi hírportál, hasonlóan a Counter-Strike2.hu-hoz, vagy éppen az OGC lapcsaládhoz. Az oldal többek között Starcraft 2, DotA 2 és Counter-Strike: Global Offensive hírekkel és versenyekkel foglalkozik. Versenyekkel? Természetesen, a Fragbite oldalán már megszokottnak mondható Masters elnevezésű torna indult a hónap elején (a bejelentés augusztus végén már megtörtént), és összesen 32 CSGO csapattal fog útjára indulni a bajnokság jövő héten. Összesen $21 600 dollár kerül szétosztásra az első 8 helyezett között.

Összesen 16 meghívott és 16 kvalifikált csapattal fog megrendezésre kerülni az első GO-ban lebonyolításra kerülő Fragbite Masters. Összesen 4 selejtező kupát rendeztek a szervezők, mindegyikről 4-4 csapat került a végső résztvevők közé, valamint a már említett direkt meghívásos alapon a jelenlegi nemzetközi scene (kivéve persze a tengerentúli együtteseket) legjobbjai is tiszteletüket teszik a tornán.

És ha már ilyen sok szó esett a meghívottakról, nézzük, hogy kikről is van szó, persze most már csoportokba szedve:

A csoport B csoport
Svédország SK Gaming Dánia Copenhagen Wolves
Germany ALTERNATE Európa ESC Gaming
Svédország TC Európa Agent
Norvégia ss5$ Anglia Eternity
C csoport D csoport
Svédország Ninjas in Pyjamas Franciaország Team VeryGames
Svédország LGB eSports Germany mousesports
Hungary WiLD.CM Storm Oroszország USSR
Germany EnRo GRIFFINS Svédország Mediokert
E csoport F csoport
Ukrajna Astana Dragons Lengyelország Universal Soldiers
Franciaország Clan-Mystik Dánia n!faculty
Spanyolország Wizards Lengyelország MeetYourMakers
 E-Frag Franciaország WEGOTGAME
G csoport H csoport
Ukrajna Natus Vincere Svédország fnatic
Portugália k1ck Finnország ENCE eSports
Franciaország area Dánia Reason Gaming
Norvégia Panters Finnország kissiminttu

Amint azt láthatjátok is, a Hungary WiLD.CM Storm együttese nem éppen a legkönnyebb csoportba lett besorolva, hiszen a trónról bő 1 év után letaszított Svédország Ninjas in Pyjamas mellett ott van az egyik svéd trónkövetelő, a nagyon nagy formában játszó Svédország LGB eSports és a kisebb névnek számító Germany EnRo GRIFFINS is.

Adódhat a kérdés, hogy mégis mi ez a „vad” formáció? Bár nem számoltunk be róla a CS2HU hasábjain, de bizonyára a legtöbb olvasónk már tájékozódott. Bizony, a magyar válogatott aktuális felállása csatlakozott a Hungary WiLD Multigaminghez egy kis Hungary Begrip! Gaminges kitérő után (a csatlakozásról bővebben tájékozódhattok a WiLD hivatalos oldalán, vagy ide kattintva).

Van még néhány olyan gárda, akiket tisztába kell tennünk. Talán már a HLTV.org oldalán tájékozódtatok például arról, hogy a Európa MeetYourMakers szervezete leigazolta a Mariusz „Loord” Cybulskival felálló Lengyelország Dobry Gaming felállását. Történt némi változás („némi”) az Germany n!faculty egyesületének háza táján is, hiszen az eddigi svéd-dán nemzetiségű csapat teljes egészében dánra váltott, miután a Dánia Copenhagen Wolves-ból kirúgott Jacob „Pimp” Winneche, valamint René „cajunb” Borg és Rasmus „raalz” Steensborg is csatlakozott Finn „karrigan” Andersenhez és Lukas „gla1ve” Rossanderhez. És ha már szóba jöttek a koppenhágai farkasok… Érdekesen alakult az ő történetük is, hiszen majdnem egyből az ESWC után cserélt kettőt a szintén dán ötös, miután Pimpen kívül még Michael „Friis” Jørgensent is eltávolították, a helyüket pedig két Nico, azaz Nicolai „device” Reedtz és Nicolaj „Nico” Jensen vették át. Az ukrán földet (vagy inkább kazah földet lenne a megfelelő kifejezés?!) is elérte a változás szele, meglepetésre az Ukrajna Astana Dragons változtatott, és talán legjobb játékosától vált meg. A hírek szerint az összhangot tekintve nem illett az együttes játékába a Ukrajna Natus Vincere korábbi legendája, Ioann „Edward” Sukhariev, így a kapitány, Kirill „ANGE1” Karasiow úgy döntött, hogy Edward helyére korábbi hű fegyverhordozóját, Emil „kucher” Akhundovot hívja be. Annak pedig egy külön cikket szenteltünk, hogy Andreas „MODDII” Fridh távozott a Svédország Fnatic csapatából – de azért megemlítettük most is.

A cikk következő része a menetrenddel és magával a bajnoksággal fog foglalkozni. Ma este 18:00-kor tehát az ’A’ és ’B’ jelű csoportok kezdik és fejezik is be a küzdelmeket, hiszen BO1-es rendszerben 1 nap alatt véget is érnek a 3 körből álló (mindenki-mindenki ellen alapú) csoportkörök. Minket leginkább a WiLD szereplése fog érdekelni természetszerűleg, ők egészen pontosan holnap, azaz november 18-án este 18:00-kor fognak harcba szállni. Hogy pontosan mikor és kik ellen, azt egyelőre még nem tudjuk, de amint többet tudunk ezzel kapcsolatosan, a jobb oldalon a mérkőzéseknél megtalálhatóak lesznek az információk.

Minden csoportból 2-2 csapat jut tovább a legjobb 16 közé, ahol megint csoportokra lesznek osztva a csapatok. Négy darab 4 fős csoportból újfent 2 együttes fog továbbjutni a legjobb 8 közé, ahol is már minden csapat díjazva lesz az alábbiak szerint:

  • 1. place 70 000 Svéd Korona (nagyjából $10 000)
  • 2. place 30 000 Svéd Korona (nagyjából $4 600)
  • 3. place 15 000 Svéd Korona (nagyjából $2 300)
  • 4. helyezett jutalma 8 000 Svéd Korona (nagyjából $1 200)
  • 5-8. helyezettek jutalma 4 250 Svéd Korona (nagyjából $650)

Ha minden igaz, akkor minden fontos információról szót ejtettünk, így nem maradt más hátra, csak hogy mindenki ökölbe szorított kézzel üljön le holnap este a gép elé… Szorítsunk mindannyian a WiLD jó szerepléséért!

 

 
n0Rb1
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 7 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!

nov. 18., 16:13
valahol lehet majd nézni a meccseket?
 
 
 
 
kruam  Azért az enro se mondható gyenge csapatnak..rendre szoros meccseket játszik az alternate/3dmax/mouz al-
 

dennis

nov. 18., 04:29
Rendre?! 

Németorszagbol jelenleg talan 1 valamire valo csapatot tudnék mondani (sajnos) , az a jelenlegi mouz/Party Dadlers. Öket pedig csak a legutolso meccsen tudtak megszorongatni (12-16), ezen kivül nem nagyon sikerült 10 körnél többet hozniuk. Bar az ALTERNATE ugye megverte az SK-t, de ök mar rég nem a régiek, a 3DMAXot pedig mar kar idesorolni. Ettöl függetlenül az tény, hogy nem lesz egy sétagalopp, de ha nagyon megy mindenkinek körülbelül velük tudnam egy szinte sorolni magunkat. De tény, hogy szerintem nagyon nagy meglepetés lenne ha nem a csoport utolso helyén fejeznénk be a versenyt. De mint irtam az elöbb, mar ez is nagyon nagy elöre lépés, és remélem ez mar csak jobb lesz.

 
 
 
 
noavatar

kruam

nov. 17., 23:55
Azért az enro se mondható gyenge csapatnak..rendre szoros meccseket játszik az alternate/3dmax/mouz al-
 
 
 
 

dennis

nov. 17., 16:38
Hat Edward 2 szék közül a földre ült, elég rendesen. :)

Naviban maradhatott volna, innen pedig kiejtették, a Navi lassan egyre jobb, az Astana pedig gyengült, de ezzel ö mar nem lesz kisegitve. :D

WiLD a csoportmeccsek alkalmaval sok kört nem fog hozni (sajnos), de mar ez is nagy elörelépés hogy bejutottak a nemzetközi elitbe. Mindenesetre sok sikert!

 
 
 
 

SancheZsnz

nov. 17., 14:01
gizda sok sikert
 
 
 
 

neware

nov. 17., 13:51
Hamarosan visszatér a CS2HUTV, valószínűleg azon lesz streamelve a meccs. Most már adottak a technikai feltételek! :)
 
 
 
 

Bonkheads

nov. 17., 13:49
Sok szerencsét a fiúknak! Reméljük Stricken streameli a meccsüket :)
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 5604
 
1633
 
 
 
kép 541
 
1633
 
 
kép 4575
 
1729
 
 
 
kép 4865
 
2363
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu