Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Tesztek 2013. augusztus 28. 7 hozzászólás
 

Megkésve bár, de eljött az idő,hogy bemutassam második tesztemben Tesoro első optikai egerét, a Gungnir-t.

A nyár eleji Aegis egérpad tesztem után volt elég időm,hogy teszteljem és használjam a perifériákat, így hát eljött az ideje az egér teszt megírásának.Mindenki örömére már nem csak olvashattok róla, de ki is próbálhatjátok a tesztben említett termékeket, mivel az FPOHungary jóvoltából már a boltok polcain megtalálhatóak a Tesoro termékei.

 

Kezdjük is hát az elején,  a csomagolás. Szerintem ez a legirrelevánsabb dolog egy egérnél, de azért megemlítem, egy nagyon csinos lefordított lilás színű trapéz alaku dobozban érkezik az egér, amelynek tetejét, mint azt már sok más gyártónál is láthattuk, felnyithatjuk, hogy megnézzük,hogy is néz ki az egér igazából.

A doboz tartalmazza a használati utasításokat, a driver lemezét és egy Tesoro Gungnir "kártyát", amelynek használati céljára még nem jöttem rá.

Amint azt említettem, az egérben optikai szenzor működik, amely nagyon pontos, precíz, ahogy azt el is lehet várni. 3500 a maximális DPI érték, amely majdnem ugyan annyinak érződik mint az ez előtti Logitech G500 lézeres egerem 5700 DPI-je. A 6400 képkocka / mp (Frames per second) melett 20G a gyorsulása és 2mm az átlagos felemelési magassága (az egér megemelése után milyen magasságig érzékel a szenzor). 7 programozható gomb van rajta, mind macrozható, amelyből 2 a bal oldalán van a nagyujjnál, 2 a görgő alatt, amely alapbeállításnál DPI állítóként szolgál, illetve a Görgő és a jobb és bal egérgomb.

 

Külsejét tekintve, én mint relatív nagy kezű, tenyerű ember, kicsit szkeptikus voltam, mivel maga az egér mind keskenyebb, mind rövidebb mint a régi G500am, de nagyobb magassága miatt nagyon kényelmes és könnyen kezelhető, még akár nagy kezű emberek számára is, igaz a kisujj, mint támaszték erősen lelóg. Amint megszokhattuk az egéren a lilás-rózsaszín szín dominál, amelyet lehet kombinálni az alsó részén lévő Tesoro logó és az oldalakon lévő LED kijelzők színváltoztatásával. A LED kijelzőt bármilyen színre beállíthatjuk, illetve a DPI fokozattól függően a görgő háttérvilágítása is más. Az egér elején lévő két LED kijelző színe nem változtatható, fehér, olyan mint két első lámpa.

Az egérben 64kb belső memória található, amely driver nélkül eltárolja az előre beállított beállításokat, macrókat és egyéb finomságokat. A driver arra is lehetőséget ad ,hogy 5 különböző beállítást tároljuk el az egérben, amelyek viszont driver nélkül nem elérhetőek, csak a legelső beállítást használja az egér, a többi beállítás eléréshez driver szükséges. Az egér alját majdnem hogy egész nagyságában teflon talp fedi, amely biztosítja az egér precíz, pontos irányíthatóságát és siklását bármely felületen. Sajnálatos módon a talpakat egyelőre nem lehet lecserélni, mivel nincsenek utángyártott talpak és elég egyedi a formájuk, de 3 hónap használat után egyáltalán nem koptak és elég vastagnak tűnnek.


A kábele, mint oly sok más egérnél természetesen "cipőfűző" borítást kapott az esetleges megtörés elkerülésére, amely sokkal tömörebb és vékonyabb mint más egereknél, így nem "dermed meg" esetleges feltekerés után. Az kábel végi USB persze aranyozott és maximum 1000 Hz-en funkcionál, amelyet az egér driverében tudunk állítani.

Térjünk rá az egér driverére. Amint azt már említettem, lehetőségünk van 5 különböző beállítást eszközölni amelyet egyszerűen tudunk váltogatni kedvünk szerint. A driver tartalmaz egy 4 lépéses DPI váltást, 400-900-1800-3500, az egéren található Tesoro jel színének változtatását, hupillilától kezdve a sötétbarnáig, bármely színt felvehet az egér ezen része. Nem csak a színét állíthatjuk be, de azt is, hogy milyen formában működjön a világítás. Két fajtája van, az egyfolytában világítás, és az un. drimming, az elsötétülés majd teljes világítás fokozat. Van benne macro manager is amely mind a billentyűzet lenyomásait, mind az egér gombok lenyomásait rögzíti, számolva a lenyomások közötti időtartamot. Az USB port "Polling Rate"-jét is változtathatjuk a driverben, egészen 125hztől 1000hzig.

Ezek az adatok néhányotoknak nem sokat mondhat, ezért gamer szemmel is leírom a véleményemet. Sok fajta játékban teszteltem, mint például LoL-ban vagy CSGO-ban és nem csalódtam benne. A szenzor nem hibázik, nem forogsz egy jó nagyot miután rántottál egyet és nincsen se negatív se pozitív mouseaccelja(egérgyorsulása) sem. Optikai szenzor lévén a pontosság várható volt, főleg nekem, aki mindig is lézeres egerekkel játszott, hatalmas változás volt. Nagyon könnyű a driver kezelése, az egér alakja elég autentikus, de nagyon komfortos, kinézete természetesen mindenkinek saját ízlése szerint értékelhető, nekem kifejezetten tetszik. Egy dolgot hiányolok, de azt nagyon, az egeret nem lehet súlyozni, ezért nagyon könnyű, amely néhány esetben nem is olyan rossz dolog, de egy ilyen árkategóriás egérnél ez már elengedhetetlen funkció lenne.

Végszóként összegezném a tesztben leírtakat, az egér mind a nagykezü embereknek, mind a kiskezü embereknek komfortos, alakjának szimmetriája miatt még akár balkezes emberek is gond nélkül használhatják, igaz a gombok a bal oldalt helyezkednek el. FPS játékokhoz nagyon precíz optikai szenzora nem okoz csalódást. Nem súlyozható, könnyű egér, az egész alját teflon borítja és nincs rajta semmilyen gumi anyag amely leválhatna, letörhetne róla. A 10ezer forintos árkategóriában teljesen belepasszol és nyújt annyit mint vetélytársai. Aki éppen egérvásárlás előtt áll, az erősen fontolóba veheti ennek az egérnek a megvételét.

Eredmény: 8/10

Jövőhéten érkezik a Tesoro Durandal Ultimate mechanikus billentyűzet tesztje!

 

 
neware
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 6 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
noavatar
p*ityokA.!  milyen sensitivity-vel és dpi-vel használtad?
 

stripzz

aug. 28., 14:27
3500 DPI és 0.3 sens.


 
 
 
 
noavatar

p*ityokA.!

aug. 28., 13:34
milyen sensitivity-vel és dpi-vel használtad?
 
 
 
 
noavatar

p*ityokA.!

aug. 28., 13:33
 
 
 
 
noavatar

p*ityokA.!

aug. 28., 13:32
 
 
 
 

quick

aug. 28., 12:30
tecsóró rules
 
 
 
 
noavatar

stripzz

aug. 28., 12:14
Aki nem olvasta még az egérpad tesztet, az itt megtalálja: https://www.counter-strike2.hu/hirek/tesztek/tesoro-aegis-x3--a-teszt_2013-05-10
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 488
 
1391
 
 
 
kép 1511
 
1476
 
 
kép 165
 
2044
 
 
 
kép 160
 
1678
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu