Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Általános 2011. január 22. 0 hozzászólás
 

A Counter-Strike annak idején a VALVe Half-Life 1 játékára írt MOD-ként látta meg a napvilágot, és ketten fejlesztették. A MOD annyira sikeres lett, hogy csakhamar felfigyelt rá a VALVe és felkérte a fejlesztőket a játék önálló kialakítására. Ennek eredményeként jelent meg az első önálló Counter-Strike rész az 1.6, amihez már nem kellett Half-Life-nak lennie a gépen, hiszen telepíthető volt sőt pár hétre rá a Steam-nek köszönhetően már letölthető is az internetről. Ismerd meg jobban a Counter-Strike 1.6-ot.

A Counter-Strike (CS) egy csapat-, és feladatorientált First Person Shooter játék. Az első béta 1999. június 6-án látta meg a napvilágot a Half-Life modifikációjaként. 1.0-ás verzióját külön, dobozos (ún. retail), bolti formában is kiadták, azóta ehhez is ugyanakkor, de nem ugyanazok a folyamatos frissítések/hibajavítások jelennek meg, mint letölthető társához.

Az egyik legnagyobb játékélményt nyújtó program ez, mivel szinte minden ami benne van valóságos elemekre épül. A fegyverektől kezdve a modellekig mind-mind a modern hadviselést jellemzik. Megtalálhatók benne a világ hadseregi által leginkább kedvelt fegyverek, mint az M4A1 vagy az AK-47. Ezeken kívül még több mint egy tucat fegyverrel harcolhatunk, köztük vannak shotgunok, pisztolyok és mesterlövész puskák. A játék készítői természetesen nem feledkeztek meg a felszerelésekről sem. Vihetünk magunkkal háromféle gránátot, éjjellátó készüléket vagy akár taktikai pajzsot. Ezeken kívül persze még számos fegyver és felszerelés található a játékban. 
A CS-ben általánosságban 2 csapat küzd egymás ellen, a kommandósok (Counter-Terrorists - CT) és a terroristák (Terrorists - T). Ruhájuk színe alapján világosban könnyen megkülönböztethetőek, így nincs szükség rózsaszín, és türkizkék modellek használatára. A CT-k szinte egytől-egyig sötétkékben jelennek meg, de van egy zöld ruhás is köztük. A terroristák eléggé elütnek ettől, hiszen ruházatuk a sötétzöld pulcsi, sárga nadrág kombinációtól a hófehér, északi sarki gúnyáig terjedhet. 
Mindkét csapatnak különböző feladatok teljesítése a célja. Ezeket a pályák (map) nevének első 2 kezdőbetűje határozza meg: 

de_ mapok: A Terorristák feladata egy objektum (gyárépület, konténerek..) felrobbantása, úgy hogy a bombát (amit egy hátizsák jelez az egyik játékos hátán) eljuttatják a célponthoz, amit általában, egy piros célkereszt jelöl a földön, ott lerakják, és őrzik, amíg fel nem robban. (A célpontból kettő van, egymáshoz nem nagy távolságban elhelyezkedve, ebből kell egyet kiválasztani.). A CT-k feladata, hogy megakadályozzák a bomba élesítését, vagy ha ez megtörtént, akkor egy úgy nevezett defuse kit-tel (bombahatástalanító szerkezet) hatástalanítsák a bombát a megadott időn belül. 

cs_ mapok: A Terrorok általában egy épület belsejében kezdenek, a közelben néhány tússzal. Céljuk védelmezni őket, és megakadályozni, hogy a Counter-ök 'elvigyák' őket a saját bázisukra. A CT-knek viszont pont ezt kell csinálniuk, megmenteni a túszok életét, vagyis egyenként megérinteni őket, és elkísérni őket a kiszabadítási pontra, ami legtöbbször a saját bázisukon van. Ezért általában magas pénzjutalom jár, függetlenül attól, hogy kik nyerték a kört. A túszok lelövéséért minden esetben (mind2 oldalon!) pénzbüntetés jár. 

as_ mapok: A CT-k feladata védelmezni a kijutási pontra igyeksző VIPet. Ez általában egy helikopter, vagy dzsip. A VIP nagyon fél, az ő likvidálására felesküdött terroristáktól, az ő feladatuk ugyanis lelőni őt, bármilyen áron. A körnek vége van, ha a VIP meghalt, vagy kijutott egészségesen. 

es_ mapok: Menekülés a börtönből. Legtöbbször a Terror csapat egy börtönben kezd, ahol rendelkezésükre áll egy limitált adag fegyver. Feladatuk, hogy eljussanak a kijutási pontra. A CT-knek egyszerűen, csak meg kell ölniük egy adott mennyiségű Terrort. A mód kiegyensúlyozatlansága miatt újabban nem sűrűn játszott mapok. 

Mindezek mellett a pályák objektívumaitől függetlenül, ha valamelyik csapat összes tagja meghal, elvesztette a kört. 

A CS-ben a Half-Life-al ellentétben a puskákat nem úgy szerezhetjük, meg hogy a pályán rájuk futunk, hanem vásárolni kell minden kör elején (kivéve, ha előző körből megmaradt a fegyverünk). És hogy honnan lesz pénzünk? A kezdő összeg 800$, amivel minden ember rendelkezik. Minden frag (ellenfél kiiktatás) illetve a csapatmunkába besegítés (túszmegfogás, kivitel, bomba lerakás, felszedés) pénzt jelent. A maximális összeg 16000$ amit összegyűjthetünk. A rendelkezésünkre álló összegből különböző fegyvereket, felszereléseket vásárolhatunk különböző összegekért. Természetesen a játék figyelmeztet minket, ha már egyes dolgokat nem tudunk megvásárolni megfelelő pénz hiányában. 
A pillanatnyi állást mindig egy táblázatban tekinthetjük meg (Score Board - általában a TAB billentyű lenyomásával tekinthetjük meg). Itt láthatjuk, hogy mennyiszer öltünk illetve haltunk meg, valamint azt is megtekinthetjük jelenleg melyik csapat, vezet. 

A játékot minden olyan embernek ajánljuk, akik képesek arra, hogy akár 10 emberrel egy csapatban taktikázva a csapatjátékot előtérbe hozva játszanak, és ne kimondottan a lövöldözést hozzák előtérbe. Ez a játék egy taktikai játék tehát mindennél fontosabb a csapatszellem és a jó döntések meghozatala, gyakran gyors reagálást követel és emiatt minden eddiginél élvezetesebb játékélményt, tud nyújtani mindenki számára. 

Kiegészítés:

Clan: A Counter-Strike népszerűsége miatt sok emberhez eljutott, akik a még teljesebb játék élmény elérése végett csapatokba, clanokba (klán) tömörülnek. Vagyis olyan alakulatot hoznak létre, ahol van egy klán vezér (Clan Leader - CL), amiben mindenki tudja mi a dolga, illetve ugyanazt a taktikát követik. Egy Clan-ban akármennyien lehetnek de egy war-on maximum 5 ember jelenhet meg. 

War: A játék népszerűsége miatt sok csapat verbuválódott, ami óhatatlanul veresngéshez vezet. Az egymás közötti megmérettetéseket waroknak nevezzük, aminek megvan a saját szabály rendszere: Egy meccsen kétszer 5 ember vesz részt, azaz két csapat játszik egymás ellen. A mérkőzéseket körökre játsszák, a körök időre mennek a két csapatnak 15-15 köre van, hogy támadó és védekező pozícióban bizonyítsák rátermettségüket a megadott pályán. 
Néhány szabály vonatkozik még bizonyos beállításokra, de ezek versenyenként és szokásonként eltérőek. 

Szerver: Egy IP vel rendelkező számítógép, amin a Counter-Strike adott verziója fut. A CS-vel az adott IP-re való kapcsolódáskor a szerverre jutunk, ahol játszani is tudunk (ha van hely). A szerverek listáját különöbző programokkal nézhetjük át, ilyen például az All Seeing Eye (ASE), vagy a Gamemonitor nevű oldal. 

Cheat: Tulajdonképpen amióta játékok vannak az óta cheat-ek is. Ezek olyan csalások, amelyek használata szigorúan tilos. Itt olyan dolgokra kell gondolni, mint például, átlát az illető a falon (wallhack) vagy a legkisebb egérmozgatás nélkül is a célkeresztje az ellenfél fejére mutat (aimbot). Természetesen a szakértők folyamatosan olyan programokon dolgoznak, amik elfogják ezeket a csalásokat, de sajnos teljesen kivédeni őket nem lehet. 

Ezek talán a legáltalánosabb fogalmak, amik ismerete szükséges egy új játékosnak

Fegyverek

Combat Knife


Ára: Ingyenes 
Másodlagos funkció: Szúrás/Döfés (Lassabb, cserébe nagyobb sebzés)  
Poligonok száma: 2682 
Leírás: Közelharci fegyver minden eshetőségre, ami mindig nálad van.

K&M .45 Tactical


Ára: $500 
Eredete: Németország 
Kaliber: 45 ACP 
Tárkapacitás: 12 db lövedék 
Üres súlya: 1 kg 
Lövedék súlya: 15.2 g 
Lövedék kezdősebessége: 270 m/s 
Lövedék energiája: 553 J 
Másodlagos funkció: Hangtompító fel/le 
Valódi neve: USP Tactical 
Gyártó: Heckler and Koch
Poligonok száma: 2695

9X19mm Sidearm


Ára: $400
Eredete: Ausztria
Kaliber: 9 mm parabellum 
Tárkapacitás: 20 db lövedék
Üres súlya: 0.9 kg
Lövedék súlya: 8 g 
Lövedék kezdősebessége: 345 m/s 
Lövedék energiája: 475 J 
Másodlagos funkció: Tripla tüzelés be/ki (Burst fire) 
Valódi neve: Glock 18 
Gyártó: Glock 
Poligonok száma: 2526

P228 Compact


Ára: $600
Eredete: Svájc/Németország Kaliber: 357 SIG 
Tárkapacitás: 13 db lövedék
Üres súlya: 1,03 kg
Lövedék súlya: 8.1 g 
Lövedék kezdősebessége: 426 m/s
Lövedék energiája: 600 J
Másodlagos funkció:
Valódi neve: P228 Compact
Gyártó: Sig Arms 
Poligonok száma: 2686

Night Hawk .50C


Ára: $650
Eredete: Izrael 
Kaliber: 50 Action Express  
Tárkapacitás: 7 db lövedék
Üres súlya: 1,8 kg
Lövedék súlya: 19,4 g 
Lövedék kezdősebessége: 420 m/s 
Lövedék energiája: 1650 J 
Másodlagos funkció:
Valódi neve: Desert Eagle 
Gyártó: Israel Military Industries ( IMI ) 
Poligonok száma: 2768

Five-Seven


Ára: $750
Eredete: Belgium 
Kaliber: 5.7 X 28 (AP) mm  
Tárkapacitás: 20 db lövedék
Üres súlya: 0,618 kg
Lövedék súlya: 2 g 
Lövedék kezdősebessége: 714 m/s 
Lövedék energiája: 465 J 
Másodlagos funkció:
Valódi neve: Five-Seven 
Gyártó: FN Herstal ( Fabrique National ) 
Poligonok száma: 2674

40 Dual Elites


Ára: $800
Eredete: Olaszország 
Kaliber: 9 mm parabellum 
Tárkapacitás: 15 db lövedék (×2)
Üres súlya: 1,15 kg
Lövedék súlya: 8 g 
Lövedék kezdősebessége: 390,14 m/s 
Lövedék energiája: 606 J 
Másodlagos funkció:
Valódi neve:
Gyártó: Beretta 
Poligonok száma: 4890

Leone 12 Gauge Super


Ára: $1700
Eredete: Olaszország 
Kaliber: 12 kaliber  
Tárkapacitás: 8 db lövedék
Üres súlya: 3.5 kg
Lövedék súlya: 3.8 g/sörét 
Lövedék kezdősebessége: 381 m/s 
Lövedék energiája: 2429 J 
Másodlagos funkció:
Valódi neve:
Gyártó: Benelli 
Poligonok száma: 2788

Leone YG1265 Auto Shotgun


Ára: $3000
Eredete: Olaszország 
Kaliber: 12 kaliber 
Tárkapacitás: 7 db lövedék 
Tűzgyorsaság: 400 RPM 
Üres súlya: 4 kg
Lövedék súlya: 3.8 g/sörét 
Lövedék kezdősebessége: 381 m/s 
Lövedék energiája: 2429 J 
Másodlagos funkció:
Valódi neve:
Gyártó: Benelli 
Poligonok száma: 3102

Schmidt MP


Ára: $1250 
Eredete: Ausztria 
Kaliber: 9 mm parabellum  
Tárkapacitás: 30 db lövedék 
Tűzgyorsaság: 857 RPM 
Üres súlya: 1.3 kg
Lövedék súlya: 8 g  
Lövedék kezdősebessége: 390 m/s 
Lövedék energiája: 606 J 
Másodlagos funkció:
Valódi neve: TMP 
Gyártó: Steyr Mannlicher 
Poligonok száma: 2830

K&M Sub-machinegun


Ára: $1500
Eredete: Németország 
Kaliber: 9 mm parabellum  
Tárkapacitás: 30 db lövedék 
Tűzgyorsaság: 800 RPM 
Üres súlya: 3.42 kg
Lövedék súlya: 8 g 
Lövedék kezdősebessége: 345 m/s 
Lövedék energiája: 637 J 
Másodlagos funkció:
Valódi neve: MP5 Navy  
Gyártó: Heckler and Koch 
Poligonok száma: 3023

Ingram Mac-10


Ára: $1400
Eredete: USA 
Kaliber: 45 ACP 
Tárkapacitás: 30 db lövedék 
Tűzgyorsaság: 857 RPM 
Üres súlya: 3.82 kg
Lövedék súlya: 15.2 g 
Lövedék kezdősebessége: 280 m/s 
Lövedék energiája: 584 J 
Másodlagos funkció:
Valódi neve: Mac-10  
Gyártó:
Poligonok száma: 2911

K&M UMP45


Ára: $1700
Eredete: Németország 
Kaliber: 45 ACP  
Tárkapacitás: 25 db lövedék 
Tűzgyorsaság: 600 RPM 
Üres súlya: 2.27 kg
Lövedék súlya: 15.2 g 
Lövedék kezdősebessége: 306 m/s 
Lövedék energiája: 625 J 
Másodlagos funkció:
Valódi neve: UMP 45  
Gyártó: Heckler and Koch 
Poligonok száma: 2827

ES C90


Ára: $2350
Eredete: Belgium  
Kaliber: 5.7 X 28 (AP) mm  
Tárkapacitás: 50 db lövedék 
Tűzgyorsaság: 900 RPM 
Üres súlya: 3 kg
Lövedék súlya: 2 g 
Lövedék kezdősebessége: 714 m/s 
Lövedék energiája: 465 J 
Másodlagos funkció:
Valódi neve: P90 
Gyártó: FN Herstal ( Fabrique National ) 
Poligonok száma: 3143

Clarion 5.56


Ára: $2250
Eredete: Franciaország 
Kaliber: 5.56 NATO 
Tárkapacitás: 25 db lövedék 
Tűzgyorsaság: 1100 RPM 
Üres súlya: 3.4 kg
Lövedék súlya: 4 g 
Lövedék kezdősebessége: 674 m/s 
Lövedék energiája: 1712 J 
Másodlagos funkció: Tripla tüzelés be/ki (Burst fire)  
Valódi neve: Famas F1  
Gyártó: GIAT Industries 
Poligonok száma: 2527

Schmidt Scout


Ára: $2750 
Eredete: Ausztria 
Kaliber: 7.62 NATO  
Tárkapacitás: 10 db lövedék 
Tűzgyorsaság:
Üres súlya: 3.3 kg
Lövedék súlya: 8 g 
Lövedék kezdősebessége: 853 m/s 
Lövedék energiája: 2200 J 
Másodlagos funkció: Zoom  
Valódi neve: Steyr Scout Tactical 
Gyártó: Steyr Mannlicher
Poligonok száma: 3115

CV-47


Ára: $2500 
Eredete: Oroszország 
Kaliber: 7.62 NATO  
Tárkapacitás: 30 db lövedék 
Tűzgyorsaság: 600 RPM  
Üres súlya: 4,79 kg
Lövedék súlya: 7,9 g 
Lövedék kezdősebessége: 709 m/s 
Lövedék energiája: 1992 J 
Másodlagos funkció:
Valódi neve: Ak-47 
Gyártó: Izhmash
Poligonok száma: 2757

IDF Defender


Ára: $2000 
Eredete: Izrael 
Kaliber: 223 Remington  
Tárkapacitás: 35 db lövedék 
Tűzgyorsaság: 675 RPM  
Üres súlya: 4,35 kg
Lövedék súlya: 4 g 
Lövedék kezdősebessége: 613 m/s 
Lövedék energiája: 1712 J 
Másodlagos funkció:
Valódi neve: Galil 
Gyártó: Israel Military Industries (IMI)
Poligonok száma: 3514

Maverick M4A1 Carbine


Ára: $3100 
Eredete: USA 
Kaliber: 5.56 NATO  
Tárkapacitás: 30 db lövedék 
Tűzgyorsaság: 685 RPM  
Üres súlya: 3.22 kg
Lövedék súlya: 4 g 
Lövedék kezdősebessége: 883 m/s 
Lövedék energiája: 1570 J 
Másodlagos funkció: Hangtompító fel/le  
Valódi neve: M4A1 
Gyártó: Colt
Poligonok száma: 3597

Bullpup


Ára: $3500 
Eredete: Ausztria 
Kaliber: 5.56 NATO  
Tárkapacitás: 30 db lövedék 
Tűzgyorsaság: 727 RPM  
Üres súlya: 4.09 kg
Lövedék súlya: 4 g 
Lövedék kezdősebessége: 883 m/s 
Lövedék energiája: 1570 J 
Másodlagos funkció: Zoom  
Valódi neve: Steyr AUG A1 
Gyártó: Steyr Mannlicher
Poligonok száma: 2958

Krieg 550 Commando


Ára: $4200 
Eredete: Svájc 
Kaliber: 5.56 NATO  
Tárkapacitás: 30 db lövedék 
Tűzgyorsaság:
Üres súlya: 7.02 kg  
Lövedék súlya: 4 g 
Lövedék kezdősebessége: 944 m/s 
Lövedék energiája: 1570 J 
Másodlagos funkció: Zoom  
Valódi neve: SIG SG550 
Gyártó: Sig Arms
Poligonok száma: 3231

Krieg 552 Commando


Ára: $3500 
Eredete: Svájc 
Kaliber: 5.56 NATO  
Tárkapacitás: 30 db lövedék 
Tűzgyorsaság: 727 RPM 
Üres súlya: 3.1 kg  
Lövedék súlya: 4 g 
Lövedék kezdősebessége: 883 m/s 
Lövedék energiája: 1570 J 
Másodlagos funkció: Zoom  
Valódi neve: SIG Commando 552 
Gyártó: Sig Arms
Poligonok száma: 3647

Magnum Sniper Rifle


Ára: $4750 
Eredete: Egyesült királyság  
Kaliber: 338 Lapua Magnum 
Tárkapacitás: 10 db lövedék 
Tűzgyorsaság:
Üres súlya: 6 kg  
Lövedék súlya: 16.2 g 
Lövedék kezdősebessége: 914 m/s 
Lövedék energiája: 7000 J 
Másodlagos funkció: Zoom  
Valódi neve: AWM 
Gyártó: Accuracy International
Poligonok száma: 3274

D3/AU-1


Ára: $5000 
Eredete: Németország 
Kaliber: 7.62 NATO  
Tárkapacitás: 20 db lövedék 
Tűzgyorsaság:
Üres súlya: 4.41 kg  
Lövedék súlya: 8 g 
Lövedék kezdősebessége: 883 m/s 
Lövedék energiája: 2200 J 
Másodlagos funkció: Zoom  
Valódi neve: G3 SG/1  
Gyártó: Heckler and Koch
Poligonok száma: 3548

ES M249


Ára: $5750 
Eredete: Belgium 
Kaliber: 5.56 Parabellum  
Tárkapacitás: 100 db lövedék 
Tűzgyorsaság: 600 RPM  
Üres súlya: 6 kg  
Lövedék súlya: 4 g 
Lövedék kezdősebessége: 914 m/s 
Lövedék energiája: 1600 J 
Másodlagos funkció: -  
Valódi neve: M249 Para  
Gyártó: FN Herstal
Poligonok száma: 4345

Flashbang



Ára: $200 
Leírás: Ezt elsősorban az ellenfél részleges megvakítására használják. Óvakodni kell, bárki belenéz a robbanásba az részlegesen megvakul és  megsüketül. 
Kapacitás: 2 db 

Smoke Grenade



Ára: $300 
Leírás: Ez a gránát típus nagyon kedvelt taktikai problémák megoldásánál, mivel megfelelő helyre dobva korlátozza az ellenfél játékosainak rálátását az adott területre, főleg a mesterlövészek dolgát nehezítve ezzel. Lassan, de biztosan sötétszürke felhőt ereszt, mely radikálisan eldöntheti a kör kimenetelét. 
Kapacitás: 1 db 

HE Grenade


Ára: $300 
Leírás: Egy robbanó gránát, amely kisterületen, de nagy pusztítást okoz. Önmagában sértetlen ellenfél megölésére nem alkalmas (100HP), de előpuhításhoz, vagy záróakkordként mindig bevállik. Nagy előnye, hogy nem kell látnunk az ellenfelet a hatás eléréséhez. 
Kapacitás: 1 db 

Defuse Kit


Ára: $200 
Leírás: Hasznos eszköz egy bomba gyorsabb hatástalanítására. Megfelezi a hatástalanítás idejét, kb. 5 másodpercre.(A bombához közel helyezkedve folyamatosan nyomva a "USE" gombot lehet  sikeresen hatástalanítani a bombát.) 
Kapacitás: 1 db

 

 

Pályák

Reméljük, hogy az itt megtalálható pályaleírások segítséget nyújtanak számotokra miközben a Counter-Strike-al játszotok. Azzal a jétékkal, amelyet világszerte rengetegen játszanak, hiszen alapvetően igen egyszerű.

De_Dust2




Mióta versenyszerű Counter-Strike létezik, kiirthatatlan kelléke minden egyes versenynek, ligának és netes gyakorlómeccsnek ez a remek, világos tónusú pálya. Az összes többi DE maphez hasonlóan itt is két bombalerakó található, a terroristák kezdőhelyéhez közelebb eső a B betűjelet kapta. Ezt a legkönnyebb gyors taktikával elfoglalni, valamint a bomba élesítése után megvédeni is könnyebb, mint a nyíltabb, három helyről megközelíthető A-t. Jellemző momentuma, amikor a két csapat AWP-sei egymást próbálják meg kilőni a kör elején, hogy emberelőnyből indulhasson a támadás, illetve a védés.

De_Nuke




Az egyik legsötétebb textúrákkal rendelkező mapunk, amelyen a történet szerint egy rakétával is felszerelt bázist kell felrobbantania az elszánt rosszfiúknak, de minket nem is ez érdekel. A felső lerakó közvetlenül az alsó fölött van, így frappáns tereléseket lehet véghezvinni, hiszen a kettőt csupán két szellőzőakna választja el. Két létfontosságú területet emelnék ki: az egyik az elosztó, amelyből mindkét bombalerakót azonnal meg lehet rohamozni, innen indul el legtöbbször a támadás. A másik az udvar, ami kedvez a távcsöves fegyverek rajongóinak a nagy távolságok miatt. valamint innen remekül megkerülhető a védő csapat, ha nem összpontosítanak a kinti részekre.

De_Inferno



A másik nagy közönségkedvenc, szintén világos alapszínű map. Elég változó, hogy melyik oldalon könnyebb rajta játszani egy csapatnak, ami abból adódik, hogy a CT-k agresszív, kinézegetős védései nagyon érzékenyen érinthetik az egy helyen gyülekező támadókat. Viszont egy összeszedettebb, terelgetős taktikát, vagy egy vakítókkal jól ellátott rusht igen komplikált is lehet megfogni a lerakók közötti nagy távolság miatt, mivel a defenzíven védekező CT-kkel való találkozás nélkül is könnyen támadást lehet szimulálni, ezért nem indulnak át egyik lerakóról a másikra olyan hamar a védők.

De_Train



Egyértelműen a legsötétebb versenypálya, ami az alacsonyabb gamma értékkel játszó játékosoknak komoly hátrány is lehet a sok árnyékos búvóhely miatt. Rengeteg aljas kis sarok, létrák, dobozok; vagonok, amik alól vagy mellől az óvatlanul támadó vagy védő csapatokat sorsdöntő emberhátrányba is lehet taszítani. Szintén egy terelgetős map, ahol a benti, sötétebb lerakót könnyebb támadni és védeni is a két szűk támadási pont miatt, így itt főleg az egyéni bravúrok döntenek el egy kört a pontos gránátozás mellett. A kinti rész már bonyolultabb, ugyanakkor szintén a távolsági lövéseken, valamint a füstökön és vakítókon múlik, hogy melyik oldalra billen a mérleg.

De_Cbble




Egy harsány közutálatnak örvendő map, ami talán annyiból érthető is, hogy vitathatatlanul a CT-knek kedvez az egész felépítése. Annyira hatalmas az alapterülete, és annyira könnyen védhető mindkét lerakó, hogy vagy komoly tudásbeli fölény, vagy agyafúrt és átgondolt taktikák kellenek ahhoz, hogy a támadó csapat megnyerje az oldalt. Szép világos színek, jól átlátható szerkezet, de mégis pokolian nehéz jól betámadni. Éppen ezért ma már nem jellemző, hogy versenyeken előkerül, nálunk a GPS rendezvénysorozat alkalmazza, de a csapatok több mint fele vétómapként jelölte meg, így nem sok mérkőzést láthattunk ezen.

De_Aztec




Szinte minden jellemzőt átmásolhatnék ide a cbble leírásából, hiszen az aztec esetében is egy egyértelműen CT mapról beszélhetünk, amit egy kicsit is felkészült csapat fölényesen be tud védeni, betámadni pedig már csak azért is nagyon nehéz, mert a terror rész egyik irányból egy tökéletesen sniperezhető kapuval, másik irányból pedig egy szintén pofonegyszerűen védhető híddal van elszeparálva a két lerakótól. Annyi előnyük van a támadóknak, hogy a kezdőhelyüktől az A lerakóig húzódik egy patakszerűség, aminek a partvonalán el lehet sunnyogni a bombával, de egy rámpavédő CT ezt is hamar likvidálni tudja. Ma már egy verseny sem használja, de régen nagy népszerűségnek örvendett, főleg a public szervereken.

De_Prodigy




Az aztec-nál valamivel hamarabb tűnt el a versenyekről ez a nagyon érdekes pálya, amire igazából rá lehet fogni, hogy a CT-knek kedvez, de ez magasabb szinten nem volt mindig igaz. Több okos ötletet is beleraktak a készítői, amitől élvezetes rajta játszani, például a két lerakó között, valamint a fő támadási folyosó fölött húzodó szellőzőcsatornát, ami mindkét félnek előnyére válhat, ha okosan használja. Egy jó fejhallgató nem hátrány a prodigy-n... minden csörög, zörög, kitörik, kinyílik, becsukódik. A zajokból és lépéshangokból jól meg lehet határozni az ellenfél pozícióját, de ugyanezen okból kifolyólag terelni, megtéveszteni sem nehéz.

De_Cpl_Mill




Ahogy a nevéből is látszik, az eredetileg de_clan1_mill néven futó mapet a CPL fejlesztette ki, speciálisan versenyszerű CS-hez. Hogy a játékosoknak csak a lényegre kelljen összpontosítaniuk, nincsenek csicsás látványelemek (no nem mintha egy alapból művészi szépségű játékról beszélnénk), meg kell elégednünk dobozokkal és szögletes, egyszerű formákkal. A lerakók közül a nagyobbikat (1-es) két irányból is be lehet venni, valamint egy egész pályát behálózó csatornarendszer is segítségére válik a terroristáknak. A kisebbik (2-es) lerakóra általában egyetlen védőt helyeznek a védő csapatok, akit a középső részről átmozgó társa segít támadás esetén.

Modellek

Seal Team 6

 

Az ST-6 ( a későbbi DEVGRU) 1980-ban alakult, azzal a céllal, hogy rajtaütésszerűen bárhol a világon ellencsapást tudjanak mérni terrortámadás esetén. Maga a DEVGRU a CAG (Army's Combat Applications) részéhez tartozik, azaz a Delta Force-hoz. Maga a szervezet és a benne szolgálatot teljesítő tagok a külvilág számára teljesen ismeretlenek, mivel titkosan kezelik az egész szervezetet. Több alegység is tartozik a DEVGRU alá. Szinte bármilyen területen képesek megsemmisítő gyors csapást mérni az ellenségre. Azt sem lehet pontosan tudni az egység tagjai milyen fegyvereket használnak, de többen úgy vélik, hogy MP5-el és M4-el vannak felszerelve. 
ST-6 (WikiPedia)

Special Air Service

 

A SAS a legfontosabb szervezete a Brit Hadseregnek, az egyik legjobban kiképzett és elismert speciális egység a világon. 1941-ben alakultak, azzal a céllal, hogy megzavarják a német vonalakat Észak-Afrikában. Maga a SAS kevés tagot számlál és ez a szervezet sem arról híres, hogy folyton az újságok címlapján szerepelne. Fő feladataik közé tartoznak a következők: Kémkedés, ellenséges célpontok elpusztítása, fontos illetve veszélyeztetett Brit személyek védelme, terrorizmus elleni védelem. Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy számos esetben nem szükséges a Brit kormány engedélye az egyes akcióikhoz. A szeptember 11-edikei támadások után Afganisztánban teljesítettek szolgálatot, de természetesen az Ír konfliktusból is kivették a részüket. 
SAS (WikiPedia)

GIGN

 

A Francia csendőrség elit túszmentő és terror elhárító egysége a GIGN (Groupement d'Intervention de la Gendarmerie Nationale - a Nemzeti Csendőrség Beavatkozó Csoportja) 1974-ben alakult. Megalakulásuk óta egészen 1985-ig több mint 650 bevetésen voltak, amiben mindössze 5 emberüket vesztették el és közel 500 túszt szabadítottak ki, illetve több mint 1000 terroristát hatástalanítottak. Jelenleg megközelítőleg 100 tagot számlál a különleges alakulat. A csoport megalakulását az 1972-ben történt Müncheni vérengzés váltotta ki, de az alakulat végleges megalakulásáig két évet kellet várni. Fegyvereik között természetesen megtalálható a francia gyártmányú P90-től kezdve a Glock-on át számos lőfegyver.
GIGN (GIGN.org)

Grenzschutzguppe 9

 

Hatalmas káosz alakult ki 1972-ben München-ben, az Olimpiai játékok alatt, mikor az akkori rendőri erők felkészületlensége miatt csúfos kudarcot vallott az Izraeli sportolók kiszabadítására tett próbálkozás. Az eset után született meg a GSG 9, a Bundesgrenzschutz tagjaként, hogy a jövőben ilyen tragikus események ne következhessenek be. A GSG 9 Grenzschutzgruppe 9 rövidítése ( a 9-edik határvédelmi csoport), azonban 2005-ben a Bundesgrenzschutz Bundespolizei-re változtatta a nevét, ezzel együtt az összes csoport nevet váltott, azonban a GSG 9 megmaradt. Fő feladataik: Túszok kimentése, terrorizmus elleni harc, gyermekrablások, helyszínek védelme, fejvadászat és távcsöves fegyverekkel való biztosítás. Folyamatosan fejlesztik a már meglévő taktikáikat.
GSG9 (WikiPedia)

Elite Crew

 

Közép európai fundamentalista szervezet, mely a világ feletti uralomra törekszik és ennek érdekében bármilyen véres akcióra képes. Felszereltségüket tekintve szinte semmiben sem szenvednek hiányt, mivel olyan a háttérbe tevékenykedő erők támogatják őket, akiknek érdekükben és hatalmukban áll a biztos lábakon álló hatalmak meggyengítése. Pontosan nem lehet tudni, hogy a világ mely országaiban vannak a központjaik illetve hány fanatikus tartozik a szervezetükbe hozzávetőlegesen. Azonban semmiféle véres akciótól nem riadnak vissza, legyen az emberrablás vagy pokolgépes robbantás. Többek szerint a fegyvereiket a felső vezetéstől kapják, illetve több magas rangú intézményben is megtalálhatóak a beépített embereik.

Guerilla Warfare

 

A guerilla szó maga a spanyol guerilla-ból származik, amely „kis háborút" jelent. A gerillák kis csoportokban mozognak, gyorsan és könnyedén, a helyi terepviszonyokat kihasználva. Az egyik legrégebbi ellenállási forma. Manapság olyan neveket párosítanak a gerilla szóval, mint Che Guevara vagy Mao Zedong. Általában az elsődleges céljuk egy biztonságos körzet destabilizálása, illetve meggyengítése. Igazán kifejlett taktikákról nem is beszélhetünk, ezek a csoportosulások inkább kivárnak és lesből támadnak, illetve szabotálnak egyes eseményeket, akciókat. Európában az ETA szervezetét, a korzikai FLNC valamint a Greek Marxist Revolutionary Organization (17 Novemeber) nevezhetnénk gerilla csoportosulásnak, azonban terrorista szervezetként tartják őket számon.

Phoneix Connexion

 

A Szovjetunió felbomlása után számos szervezet jött létre a feleslegessé vált katonák csoportjaiból. Az egyik ilyen csoport a Phoneix Connexion is, mely leszerelt, magas szinten kiképzett katonákból állt. Hírhedté autóba rejtett pokolgépeik és túszejtéseik miatt váltak igazán. Mindent összevetve az egyik legfélelmetesebb terrorista szervezet Kelet-Európában. Többször is próbáltak felkeléseket szervezni a volt tagállamokban, ezzel is gyarapítva tagjaikat. A hátramaradt fegyverekkel üzleteltek a világ minden részén, miközben egyre erősebben belefolytak a tagállamok politikába és egyre jobb pozíciókat szereztek meg. Több belső tisztogatásnak köszönhetően a 90-es évek elején fény derült ténykedésükre. Azóta mintha elnyelte volna őket a föld...

Artic Avangers

 

Az ez 1977-ben alakított Svéd terrorista párt csoportjába tartozik. Világszerte kegyetlen cselekedeteikről híresek. A legvéresebb támadásukat 1990-ben követték el a kanadai nagykövetség ellen. A nevük azt jelenti: sarkvidéki bosszúállók, ami tükrözi, hogy leginkább bérmunkákat végeznek és nincsenek kimondottan követett nézeteik. Jól kiképzett katonák alkotják, akik az északi országokban szolgáltak, és ott kaptak különleges kiképzést.Gyorsan és nyomok nélkül dolgoznak, cselekedeteiket nem vállalják magukra soha.

Counter-Strike konzol parancsok

A Console-ból tulajdonképpen a Counter-Strike-al kapcsolatos összes beállítás meg tudod változtatni szöveges környezetben. 
Fontos hogy a cstrike könyvtárban lévõ config.cfg-dben az alábbi kétsor benne legyen (helyesen kitöltve): 
bind "gomb" "toggleconsole" erre a gombra fog lejönni a konzolod! 
console "1.0"

Parancsok listázása

 

 
Címkék: cs1.6
vissza
Dave
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 3795
 
1465
 
 
 
kép 4263
 
1732
 
 
kép 3861
 
1573
 
 
 
kép 5006
 
2317
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu