Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Külföldi scene 2013. január 21. 2 hozzászólás
 

Ami az elmúlt fél évben összejött a német szervezetnél, az nem éppen mesébe illő. A kifogásokkal teletűzdelt Global Offensive-történet után, vagy éppen vele egy időben financiális problémák is felütötték a fejüket, melynek következtében a kulcs már bekerült a zárba, annak elfordításához pedig igen közel járunk a hírek szerint.

Graham Hunter a Barca – A világ legjobb csapatának története c. könyve után lassan nekiláthat az mTw – Kudarcba fulladt sikerstory c. kötetének, hiszen ami mostanság az Germany mTw háza táján folyik, arra nem igen lehetnek büszkék az idén 15. születésnapját ünneplő szervezetnél. A Cadred.org oldalán olvasható terjedelmes cikk legfontosabb mozzanatait kiemelve próbálunk tájékozódni – Mi indította el a gondokat, hogyan élték meg ezt a játékosok, miért hallgatnak annyira a németek kezdetű kérdéseket igyekezzük most megválaszolni.

Szeptember végén még arról számoltunk be nektek, hogy a hírek szerint az mTw is rálép az USA Evil Geniuses által kitaposott útra, ami egy LAN-házig vezet. Akkor nem úgy tűnt, hogy pénzügyi gondjai lennének a német szervezetnek, mára viszont már kész tényként kezelhetjük ezt. Néhány hónapja már képtelenek voltak a szerződésekben feltűntetett összegeket eljuttatni a játékosokhoz, magyarán ingyen „dolgoztak” az mTw játékosai nagyjából szeptember óta. Ennek következtében az mTw magasan jegyzett StarCraft 2 játékosa, Dmytro „DIMAGA” Filipchuk is szedte a sátorfáját sok más csapat mellett.

Ám nemcsak a játékosok dobbantottak, néhány menedzser is összepakolt, köztük Markus „botman” Frey is, aki a ROCCAT-nél betöltött pozíciója miatt volt kénytelen távozni az együttesből (a hírek szerint), ezzel magára hagyva a csapatokat. A problémák ellenére az mTw továbbra is nagyban gondolkozott, elég csak a LAN-házra gondolni. Igyekeztek a korábban kialakított modelljüket is továbbvinni, ami egy teljesen nemzetközi felállás létrehozásáról szólt – ami már Counter-Strike: Source-ban sem vált be, hát még Global Offensive-ben… Folyamatosan szerződéssel láncolták magukhoz játékosaikat, egy idő után gyakorlatilag már azt is nehéz volt követni, hogy ki aktív tagja az mTw-nek, és hogy kinek mivel tartozik a szervezet. A játékosok felé nem mindig sikerült teljesíteniük az ígéreteiket, ellenben a játékosok szerződésében foglaltakat igyekeztek betartatni, így Brandon „weber” Weber esetében is „csak” egy €5000-s „kivásárlási” árat emlegettek, mellyel egy elég nagy akadályt gördítettek az angol játékos távozási szándéka elé.


Josh "steel" Nissan

Josh „steel” Nissan júniusban került a nemzetközi felállásba. A szerződésének aláírásánál azt az információt közölték vele, hogy nagy dolgok vannak alakulóban, köztük a már sokszor említett gaming ház is, ahol majd a CSGO csapat élhet és gyakorolhat több más, az mTw kötelékéhez tartozó gárdával együtt. Ezen információ tudatában steel átszelte az Atlanti-óceánt, egy darabig Angliában élt, majd Németországba költözött az ígéretek betartásának reményében.

Amikor Németországba költöztem – meséli steel -, azt mondták nekem, hogy egy bootcamp komplexumban tölthetem a napjaimat, ám még néhány dolog nem állt készen ehhez. A szolgáltatónál némi probléma lépett fel, melynek következtében az internet sem állt készen, illetve az ablakokat sem tudták még befejezni, szóval az mTw tulajdonosa, Lars Eiben meghívott saját magához, hogy amíg nem készül el a ház, náluk élhessek. Ez így is történt, 7 héten át voltam a vendége. Ezen időszak alatt főzött rám, nem nagyon volt semmiféle költségem, szóval nem is igazán kértem a szerződésemben foglalt összeget.

Mindig elég elfoglaltnak tűnt, ahogy tudom, minden nap szponzorokkal tárgyalt. A gépem az irodájában volt, játszottam, gyakoroltam, nem is gondoltam arra, hogy bármi probléma felüthette a fejét. Még a DreamHack Winterre való kiutaztatásunkról is beszélt, szóval úgy véltem, hogy csak üzletről van szó, ahogy mindig is.

A házra kötött üzlet még mindig nem volt befejezve, az egész procedúra megakadt egy ponton. Josh mindösszesen 2 havi fizetését kapta meg, szeptember óta nem kapta meg az őt megillető jutalmakat, a csapatból csak egy kivétel volt ez alól, a csapatkapitány, André „nooky” Utesch.

Nem igazán gondolkoztunk a dolgokon – mondták a játékosok -, minden Andrén keresztül zajlott. Sokszor hallottuk tőle, hogy ezt meg ezt nem fizette még ki neki az mTw, mint például az autóbérlést és hasonló dolgokat. André mindvégig lojális volt a szervezethez, nem is igazán beszélt ezekről a dolgokról sokat. Azt hittük, hogy csak egy kicsit tovább tart most a dolgok rendezése.

A történet az után kezdett rosszra fordulni, hogy szeptemberben az mTw és az addigi főszponzor, a Sennheiser útjai kettéváltak. A német céget az XMG váltotta fel, a kapcsolat azonban nem indult zökkenőmentesen. Jó ideig nem is küldték ki a játékosoknak a laptopjaikat, miközben a megállapodás kisebb horderejű részletein vitatkoztak. A dolgok odáig fajultak, hogy az mTw már a német LAN-okra sem tudta eljuttatni csapatait, ezt pedig a felállásaik instabilitásával indokolták egy ideig – az igazság pedig az, hogy pénzügyi problémáik miatt nem jöhettek össze a megmérettetések.


Kim "SuperNova" Young Jin

A CSGO csapat nem is sejtette, hogy nem ők az egyedüliek, akik nem kapták meg a pénzüket. Volt már példa arra, hogy az FPS játékosok nem kapták meg a pénzüket, míg a StarCraft 2 vagy mondjuk a League of Legends játékosok igen, ám a mostani esetnél nem voltak egyedül a problémájukkal. Ugyanígy járt Kim „SuperNova” Young Jin, akivel szerette volna az mTw felfuttatni a StarCraft 2 csapatát.

Júliusban írtam alá az egy évre szóló szerződésemet az mTw-vel – meséli SuperNova -, de az elmúlt 6 hónapban mindösszesen 1 havi fizetésemet kaptam meg. Közöltem az mTw-vel, ha visszamenőleg nem kapom meg azt, ami jár nekem, akkor elhagyom a szervezetet. Egy hetet adtam nekik a felmerülő problémák megoldására, ám még fel sem vették ez idő alatt velem a kapcsolatot, szóval elköszöntem tőlük. Az 1 havi fizetésemen kívül csak egy EIZO monitort kaptam ez idő alatt.


Dmytro "DIMAGA" Filipchuk

DIMAGA hasonlóan járt, mint SuperNova:

Nem szeretnék semmi rosszat mondani az mTw-ről. Nagyon sokat tettek értem a kezdetek kezdetén. Csak annyit mondhatok, hogy novemberben találkoztam az mTw képviselőivel, akik nyíltan kimondták, hogy financiális problémák léptek fel, így nem fogják tudni kifizetni sem a novemberi, sem pedig a decemberi fizetésemet, és sajnos a versenyeken való részvételemben sem tudnak segíteni engem. Azt mondták, hogy januárban mindent újrakezdenek majd. Azt mondtam nekik, hogy semmi gond, abban egyeztünk meg, hogy mindenben segíteni fogom őket, amiben csak tudom.

Két LAN-on is a saját pénzemből jelentem meg – folytatta DIMAGA -, azóta nem kaptam meg a fizetésemet, illetve a streamből befolyó összegeket sem, hiszen az own3d sem fizette ki, amit ki kellett volna fizetnie a szervezetnek, ami szerintem csak egy része volt a problémáknak. Ez mondjuk már egy másik történet.

DIMAGA január 15-én távozott az mTw-ből, hivatalos közlemény azóta sem látott napvilágot a történtekkel kapcsolatosan. Sőt, október legvége óta nem is történt semmiféle frissítés az mTw hivatalos oldalán, a mymTw.com-on. A Cadred.org információi szerint az mTw egyszerűen csak csődöt fog jelenteni, majd egy új névvel fognak visszatérni a tettek mezejére. Más esetben ez jó megoldásnak tűnhet, de mi lesz így a játékosok felé összegyűlt tartozásokkal? Nagy valószínűséggel a játékosok egyszerűen csak feladják a harcot. A szervezetek, amelyek hivatalosan bejegyzett vállalkozásnak minősülnek, csődöt jelenthetnek, így nem tartoznak semmivel a hitelezők felé, ha nem rendelkeznek a megfelelő pénzügyi kerettel – de ezt bizonyára a közgazdaságtant tanuló olvasóink érthetőbben meg tudnák fogalmazni.

Ennek a történetnek nagy valószínűséggel még lesz folytatása…

 

 
n0Rb1
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 2 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

Berényi Attila

jan. 21., 19:01
Szegény kis gödény nem kapja meg a FIZETÉSÉT a NEHÉZ MUNKÁÉRT amit végez. Oda ne rohanjak , hogy a mikulás vegye el a szüzességüket....
 
 
 
 

Berényi Miklós

jan. 21., 17:53
nookyat nem sajnálom. 3-4 hónapig egy normális felállást nem tudtak felmarkolni, de azért a pénzt, ingyen laptopokat megkapták.
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 303
 
1942
 
 
 
kép 5278
 
2319
 
 
kép 50
 
1601
 
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu