Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2008. július 06. 0 hozzászólás
 

Nagyban zajlik a Day of Defeat:Source ingyenes hétvége de bárki számára folytatódhat, hiszen a Valve leröppentette a játék árát 5 dollárra vagyis kevesebbe kerül mint 1000 Ft, amit valljuk be röhögve megér a játék,

Nagyban zajlik a Day of Defeat:Source ingyenes hétvége de bárki számára folytatódhat, hiszen a Valve leröppentette a játék árát 5 dollárra vagyis kevesebbe kerül mint 1000 Ft, amit valljuk be röhögve megér a játék, tehát aki úgy érzi, hogy meg kell neki legyen az már indulhat is vásárolni. A kibővített részben megtalálhatjátok a Steam-es vásárlás menetét, hogy mindenképp sikerüljön. Tovább
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: HeNtEs



Manapság az interneten való vásárlás egyre elterjedtebb dolog. Nem csak azért mert biztonságos, hanem azért is mert kényelmes és gyors. Ebből a cikkből mindenki megtudhatja, hogy a Valve által üzemben tartott Steam disztribúciós rendszeren miként lehet bankkártyával vásárolni játékokat, könnyedén és gyorsan. Vágjunk tehát bele a sokak által már annyiszor megkérdezett témába: Hogyan tudunk játékokat vásárolni a Steam-en.

Bankkártyák
Mindenekelőtt szeretnénk elsőként felsorolni azokat a bankkártyákat, amikről tudomásunk van, hogy biztosan alkalmasak a Steam-en való vásárlásra. Amennyiben a cikk után sikerült a vásárlás a kártyáddal, kérünk küld el az info@lamas.hu-ra kártyád fajtáját, hogy végül teljes legyen a lista.

Bankkártya (Lejárat) - Típus

ELLA Bank (01/08) – Visa Electron
K&H Bank - MasterCard (dombornyomott)
CIB Bank - Internet kártya
Erste Bank - Visa Electron
Unicredit Bank - MasterCard (Euro elszámolás) (dombornyomott)
Takarékszövetkezet - MasterCard (dombornyomott)
OTP Bank - Visa (dombornyomott)
OTP Bank Junior - Visa Electron
Raiffeisen Okos Kártya - MasterCard
Budapest Bank - Visa Electron
Erste Bank - Visa Virtual
MKB - Visa Electron
OTP Bank - Virtual Web kártya
K&H Bank - Visa Electron

Lépések
Amennyiben az előző listán nem szerepelt a kártyánk, nem kell megijednünk ettől még, működhet a vásárlás. Ebben a leírásban lépésről lépésre megyünk végig egy játék megvételén. A dolog egyszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy összesen 18 lépést kell tennünk és már játszhatunk is a kiválasztott játékkal, és az egész nem tart tovább 5-10 percnél. Azért, hogy teljes képet adhassunk a vásárlásról, valóban megvettünk egy játékot, ami jelenleg a Steam-en a legolcsóbb még hozzá a Geometry Wars (4 dollár, kb. 700Ft)

01. lépés
newspicSteam elindítása
Indítsuk el a Steam-et és a a játéklista jobb felső sarkában található egymással ellentétesen álló nyíl gombbal váltsunk teljes nézetre. Az egyszerűség kedvéért ez után érdemes az ablakot teljes képernyős módra állítani, hogy könnyebben kiigazodjunk az online Valve Store-ban.

 

 

02. lépés
newspic Games kategória kiválasztása
Amint letöltődött a Valve Store (Valve Bolt) oldala válasszuk ki a jobb felső sarokban a kategóriák közül a Games-et (Játékok), hiszen itt találhatóak a Steam-en található játékok listázva. Amennyiben nem tudjuk, hogy milyen játékot vegyünk érdemes benézni a „Demos” menübe, ahol az ingyenesen kipróbálható játékverziókat találhatjuk meg. Ha csak nézelődni szeretnénk, akkor pedig válasszuk a Trailers menüt, ahol a játékok bemutató videóit találhatjuk meg.

 

03. lépés
newspic Játék megkeresése
A megjelenő listában számos játékot találhatunk, amennyiben nem tudjuk, hogy melyik fő kategóriában található a játék (Kategóriák: All-  Összes, Action - Akció, RPG - RPG, Casual - Önálló, Indie - Egyszerű, Racing - Verseny) választhatjuk a szabadszavas keresőt is az oldal tetején. Sajnos időrend szerint nem lehet rendezni, csak név, Metascore (Ez a szám mutatja meg, hogy világszerte átlagosan hány pontra értékeltek egy játékot) és ár szerint. Amint megvan a játék, amit kerestünk, kattintsunk a nevére.

 

 

04. lépés
newspic Purchase gomb megnyomása
A következő ablakban, információkat találhatunk a játékról egyelőre angol nyelven. Az információk között találhatunk képeket és leírást valamint jobb oldalon ikonokat, amik jelzik, hogy a játékot milyen módban tudjuk futtatni. (Singleplayer - Csak végigjátszás, Multiplayer – Többjátékos mód, ha mindkettő kinn van akkor a játékot mindkettőre lehet is használni). Ha megbizonyosodtunk róla, hogy valóban erre a játékra van szükségünk kattintsunk a Purchase gombra.

 

 

05. lépés
newspic Árak ellenőrzése
Elénk ugrik egy ablak, amibe belistázva megtalálhatjuk a játékokat, amiket meg akarunk venni, ezek árait (Subtotal) és a teljes fizetendő összeget (The Cost of this offer). Ez utóbbi ár alatt megtalálhatunk egy olyan szöveget, hogy Plus tax, ez jelenti az adót vagyis itthoni közismertebb nevét az ÁFÁ-t. Ezt mindenképp meg kell fizetnünk méghozzá a bankkártyánk hatályos országa szerint. Jelen esetben magyar kártyával vásároltunk, így az áfa 20%, amit ráterhelnek a játékra. Figyelem! Az ÁFA összege a vásárlás vége felé megtudható, de a visszajelző e-mail-ben is ellenőrizhető később! (Például jelen esetben a $3.95 Tax (Hungary) $0.79). Ha az árat rendben találjuk, nyomjunk a Next gombra.

 

06. lépés
newspic Vásárlási feltételek elfogadása
Elénk tárul egy szerződés, amit értelemszerűen el kell fogadnunk. Ezen szerződés alapján a Valve közli, hogy adatainkat bizalmasan kezeli, és nem adja ki harmadik fél számára, és megtalálhatunk még emellett egy jó pár oldalas szokásos jogi maszlagot. Aki akarja, olvassa, végig a többiek pedig kattintsanak az „I agree” gombra az ablak alján.

 

 

07. lépés
newspic Bankkártya kiválasztás
Eljött a bankkártya választás ideje! Miután mi Visa Electron kártyával vásároltunk (Magyarországon a kártyák nagy része ilyen) ezért a Visa menüpontot választjuk ki. Természetesen, ha valakinek más kártyája van válassza a hozzá tartozó menüt. Miután kiválasztottuk a Visa menüt kattintsunk a Next gombra.

 

 


08. lépés

newspic Nevünk megadása
Elérkeztünk az első személyes adat megadásához. BE kell írni a vezetéknevünket (First name) és a keresztnevünket (Last name). Itt ügyeljünk arra, hogy azt a nevet adjuk be, ami a bankkártyánkhoz tartózik. Tehát ha apuka kártyájával vásárolunk, akkor apuka nevét adjuk meg! Érdemes még arra figyelni, hogy NEM LEHET ékezetes karaktereket beírni, tehát ezzel ne is nagyon szórakozzunk, hanem cseréljük ki azokat. (Például: á=a, ő=o, ü=u. stb.). Ha ez megvan kattintsunk a Next gombra.

 

09. lépés
newspic Kártya számának és lejáratának megadása
Elérkezett a kártya információink megadásának első ablaka. A képre ráraktunk egy minta kártyát, hogy segítsük az eligazodást. Az ablak első felében figyelmeztet, hogy milyen kártyánk van (Credit card Type), ha ez rendben van, elkezdhetjük bepötyögni minden extra karakter (kötőjel, space, stb.) nélkül az általában 16 számjegyből álló sorozatot. Ha ez megvan meg kell még adnunk a kártyánk lejárati dátumát. Ezt általában a kártyaszám alatt találjuk négy számjegyből és egy / jelből kirakva. Általában a hónap (month) van elöl és mögötte az év (year). Ezeket ebben a sorrendben is kell megadnunk. Jelen esetben a kártyánk 2008 januárban tehát „01/08”-ban jár le és ezt állítjuk be a görgető sávokon is. Amennyiben valamit elgépeltünk a Steam figyelmeztetni fog és nem enged tovább, tehát érdemes mindent pontosan kitölteni!

10. lépés
newspic Kártya biztonsági kódjának megadása
Eljött az a lépés, aminél a legtöbben mindig elakadnak, tehát ki kell veséznünk a témát. Most a kártyánk biztonsági kódját (Security number) kell megadnunk. Első és legfontosabb lépés, hogy FORDITSUK MEG A KÁRTYÁNKAT. A számunkra szükséges számot ugyanis a kártyánk hátoldalán az aláírás mezőben találhatjuk meg elég kis betűkkel. Kártyától függően a hátsó lapon fel lehet sorolva a teljes kártya szám + 3 szám, vagy a kártyaszámunk utolsó négy száma + 3 szám, de mindkét esetben és a többiben is számunkra CSAK az utolsó három karakter a fontos. FIGYELEM! Ha nincs a krtyánkon ilyen szám azzal nem tudunk vásárolni a Steam-en! Tehát: az ablakon található mezőbe pötyögjük be a hátlapon található kód utolsó három számát, majd kattintsunk a Next-re.

11. lépés
newspic Számlázási adatok megadása
A számlázási adatok megadása igen fontos, hiszen e-mail-ben ez alapján kapjuk meg elektronikus úton a kinyomtatható számlánkat, amit érdemes kinyomtatni és elrakni! Elsőként láthatjuk a nevünket (Name:), amit ellenőrizhetünk, majd ez alatt meg kell adnunk az utcánk nevét, ahol lakunk (Street Address). Ezek az adatok már lehetnek a kártyaadatoktól eltérőek is! A következő sort hagyhatjuk üresen,  hiszen itt adhatjuk meg másik lakhelyünk címét is. Ezek után a következő adatokat kell még megadnunk City = Város, State or Province = Megye (Budapest esetén Budapest a megye is!), Country = Ország (válasszuk ki Magyarországot (Hungary)), Postal or Zip Code = Postai irányítószám. Figyeljünk, hogy itt sem tudunk megadni ékezetes karaktereket, tehát azokkal spóroljunk. Miután mindent kitöltöttünk ki kell pipálnunk a „I curently live int he country selected above” sort, amivel bevalljuk, hogy valóban ott élünk, amit megadtunk. Legvégül adjuk meg telefonszámunkat, amibe számokon kívül semmilyen karaktert ne rakjunk. Magyarország hívószáma 36 tehát ezzel kezdjük (tehát lecserélve a 06-ot 36-ra), majd jöhetnek a többi számok. (Például mobilnál: 3620555666…, Vonalasnál: 361666777…). Ha minden meg van kattintsunk a Next-re.

12. lépés
newspic Az utolsó ellenőrzés
Az ablakban megtalálhatunk minden információt, ami a számlánkra is rákerül majd. Itt tekinthetjük meg, hogy mennyi adót kell fizetnünk és valójában mennyi lesz az az összeg, amivel megterhelik a kártyánkat majd. Érdemes minden adatot átolvasni. A kártyánk számát nem fogjuk megtalálni csak az utolsó négy számjegyet, hiszen ez a legfontosabb. Ha mindent rendben találtunk kattintsunk a Purchase gombra, vagyis a Vásárlásra.



13. lépés

newspic Vásárlás
A Steam automatikusan működésbe lép és felveszi a kapcsolatot a bankkal illetve megpróbálja véghezvinni a tranzakciót. Figyeljünk arra, hogy semmilyen tűzfal ne blokkolj, a programot, különben meglepődhetünk a hiba üzeneteken. Ne várjuk, hogy a csík végig fut, hiszen a bank gyorsaságától függően alig 4-5 rubrika fog megjelenni majd vagy sikerül a vásárlás vagy nem.


16. lépés
newspic Sikerült a vásárlás vagy nem
Amennyiben sikerült a vásárlás gyakorlatilag boldogságban törünk ki majd nyomunk egy Next-et a köszönő üzeneten. Ami után elénk tárul a szükséges helyigény (Disk space required), a létező hely (Disk space available) illetve a letöltés ideje kiszámítva. Amennyiben nem szeretnénk, azonnal letölteni a játékot természetesen nyomhatunk a Cancel gombra is és később már minden további nélkül le tudjuk majd tölteni, hiszen bekerül a Not Installed kategóriába a játéklistánkon. Amennyiben úgy döntünk, rögtön játszani akarunk akkor nincs más dolgunk, mint rányomni a Next-re.

newspicA probléma akkor kezdődik, ha nem sikerül a vásárlás. Ebben az esetben a látható üzenetet kapjuk, amiben arra figyelmeztetnek, hogy a kártyánkat a bankunk elutasította. Ennek több oka lehet. Az egyik, hogy nemrég vásároltunk a Steam-en és annak a tranzakciója még nem történt meg vagy a másik ok lehet, hogy nincs elegendő összeg a számlaszámunkon. Amennyiben tudjuk, hogy egyik állítás sem igaz, azt tanácsolják, hogy próbáljunk meg újra vásárolni. Mi is ezt tudjuk javasolni, hiszen elsőre véletlenül mi is elrontottuk a biztonsági kódunkat, ami a vásárlás során csak itt jelent problémát, ezzel együtt akár a kártya számunkat is elgépelhettük, stb, stb. Térjünk vissza a 09. lépésre a Back gomb használatával és kíséreljük meg újra a vásárlást. Amennyiben igy sem sikerül nincs, mit tennünk mehetünk a boltba (vagy a PayPal-ra) mert a kártyánkkal nem tudunk itt vásárolni. Az üzenetben található egy link is, ami egy külső oldalra dob, ahol további probléma-megoldási tanácsokat találhatunk.

17. lépés
newspic Parancsikont az asztalra
Amennyiben sikerült a vásárlás és úgy döntöttünk, hogy most akarjuk letölteni a játékot, nincs más teendőnk, mint a következő ablakban a következő két lehetőség közül választani: Create start menu shortcut  to = Készítsen Start menü parancsikont a játékunkhoz, Create desktop shortcut to = Készítsen az asztalra parancsikont a játékunkhoz. Ezt követően van egy figyelmeztetés, hogy a játék összes tartalma elkezd letöltődni. Kattintsunk a Next-re.


18. lépés

newspic Előkészítés
Ezután a játék előkészíti a fájlokat a letöltéshez a gépünkön. Ez hosszabb ideig is eltarthat, azonban ilyenkor még nem termel hálózati forgalmat, hiszen  csak a gépünkön hoz létre megfelelő fájlokat. Ezeket a fájlokat hívják Cache fájloknak és később ezekbe tölti bele a Steam a játék tartalmát.




19. lépés

newspic A letöltés kezdődik, itt a vége
Vásárlásunk legutolsó fázisában a Steam közli velünk, hogy a letöltés megkezdődött a háttérben, és ha szeretnénk ezt nyomon követni, akkor kattintsunk a „My Games” ablakra, ahol a játék neve mellet %-ban megtalálható a letöltés státusza. A Steam még arra is figyelmeztet, ha nem tudjuk most kivárni a letöltést, akkor is bátran kikapcsolhatjuk a gépet, mert a Steam a következő indításnál ott folytatja ahol éppen abbahagytuk. Találhatunk egy bepipálható kockát, is, amit ha bepipálunk a Steam a befejezés gomb után automatikusan átdob a My Games ablakra. Ez volt tehát az utolsó pont, kattintsunk a „Finish” vagyis a befejezés gombra.

20. lépés
newspic Nyomás játszani
Ha minden jól megy akkor a Steam My Games ablakában meg található lesz a játékunk, átválthatunk kis nézetre és akkor elénk tárul az asztalon elhelyezkedő gyorsindító parancsikon is. Ezzel tehát végleg beértünk a révbe és a szokásos módon elindíthatjuk játékunkat, de persze csak ha az már letöltődött!


Végszó
Mint láthatjátok a vásárlás valóban nem nehéz a Steam-en. Aki már másodszorra csinálja akár 5 percnél kevesebb idő alatt is végezhet egy új játék megvételével. A vásárlás teljesen biztonságos és kockázatmentes!
Reméljük sikerült mindenki számára átláthatóvá és barátságossá tenni a vásárlást a Steam-en, amennyiben bárkinek bármi problémája lenne a vásárlással kapcsolatban, vagy kártyájával sikerült vásárolnia kérjük irjon az info@lamas.hu e-mailcimre, és mi megpróbálunk segíteni.

Készítette: Tamás „HeNtEs” Viktor

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 4735
 
1541
 
 
 
kép 588
 
1428
 
 
kép 1438
 
1320
 
 
 
kép 2983
 
1586
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu