Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2008. július 06. 0 hozzászólás
 

Jonathan „Fatal1ty" Wendel. Senkinek sem kell bemutatni a professzionális játékosok közül az elsők között celebstátuszba lépő húsvér gépezetet, aki letarolta az egész golyóbist, majd bebiztosította unalmasnak

Jonathan „Fatal1ty" Wendel. Senkinek sem kell bemutatni a professzionális játékosok közül az elsők között celebstátuszba lépő húsvér gépezetet, aki letarolta az egész golyóbist, majd bebiztosította unalmasnak egyáltalán nem nevezhető napjait pár kilónyi aranyéremmel és vaskos pénzköteggel. Ha tökéletes példát keresünk arra, hogyan lehet megélni a játékokból és az arra épülő brandekből, minden bizonnyal Fatal1ty-t húzzuk elő zsebünkből. Jonathan Wendel kihasználja népszerűségét, hasonlóan a hollywoodi csillagokhoz, minden fontos eseményen feltűnik, mondhatjuk, kiélvezi megérdemelt státuszát.

Néhány héttel ezelőtt Fatal1ty és Kat „Mystik" Gunn a Carolina Core gárdájából kiruccant a Kalifornia déli részén fellelhető Palmdale középiskolába, hogy meglátogassanak egy osztálynyi speciális gyermeket. Első pillantásra a fiatalok semmiben sem különböznek a többi középiskolás tanulótól. Illetve mégis. Mindegyikük feltörekvő, tehetséges játékos, akik Mr. Leonard Moreno FalconTech számítógépes osztályába járnak. A Moreno vezette osztályban a diákok megtanulhatják, hogyan menedzseljék magukat a professzionális játékok világában, valamint minden elérhető eszközt biztosítanak számukra, melyek segítségével könnyedén bekerülhetnek a profi játékok, játékosok vérkeringésébe. Ha ez nem tetszene nekik, még mindig választhatják a játéktervezés misztikus tudományát és a jövő esportolóinak tervezhetnek frissütésű játékokat.

Tovább
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: bazsowicz


Ha bekukkantunk a diákok főhadiszállásul szolgáló terembe összesen 32 csúcskategóriás számítógép fedezhetünk fel, melyeket precíz megoldással beleépítettek a szintén high-tech „padokba", a kivetítőkön pörög a Rock Band, a gigantikus televízió csatlakozói között ismerős Xbox 360 kábelek mosolyognak vissza ránk, de a Nintendo Wii ugyanúgy az alapvető felszereltség közé tartozik, mint minden más fellelhető elektronikai berendezés. Mielőtt Fatal1ty beléphetett volna a terembe a tanulók serege szabályosan lerohanta, mintha egy meztelen Playboy lányka jelent volna meg az ajtó előtt vörös fehérneműben. A kezekben egérpadok, poszterek, pólók és különféle tárgyak, mindenki a menedzserré avanzsált sztár szignóját akarta megszerezni, az egyik szerencsés, vagy éppen szerencsétlen rajongónak csak a homlokára jutott aláírás. A duó hölgytagja szintén átesett ezen a fogadtatáson, azonban tisztán látszik, Fatal1ty-val nem veheti fel a versenyt senki, legyen az akár egy sikeres női játékos.

Miután az osztályfőnök átbeszélte a napi programot két látogatójával a tanulók az első testi megpróbáltatásra készülődtek. Ugyebár a legtöbben érdektelennek tekintik a testmozgást, azonban Fatal1ty és frissen szerzett fiatal barátai hisznek benne, hogy az erőnléti edzések és az egészséges életmód nagyban hozzájárul játékbeli teljesítményünkhöz, kifejezetten profi szinten. Miközben a futópályán a tanulók rótták a köröket, felüléseket, guggolásokat és emelkedőgyakorlatokat végeztek folyamatosan kérdezgették vendégeiket.

„Naponta bárhol tudok gyakorolni 8-12 órát" - mondta el Fatal1ty. „Néha többet gyakorlok, ez attól függ éppen milyen szinten tartok az adott játékban...a lényeg, jobban szeretek gyakorolni a szellemi megterhelés előtt. Úgy gondolom a szellemi felfrissülés a testmozgásból származik, ez nagyban hozzájárul teljesítményemhez, mikor egy komoly verseny harmadik napján a végső összecsapáson osztom a fregeket."

A kérdezz-felelek alatt a mohó tanulók többek között megkérdezték, hogy a játékosok szülei milyen reakciókkal fogadták a professzionális játékok iránti rajongásukat, hogyan kerültek kapcsolatba az iparággal, illetve milyen értékek szükségesek ahhoz, hogy hasonló szintre emelkedhessenek. Fatal1ty természetesen a kérdések többségére kimerítő válaszokat adott, a feleletek közé keveredett néhány gúnyos megjegyzés is, mikor a diákok felkérték a sztárt, hogy a délutáni órákban legyen oly szíves és mutassa be játéktudását egy könnyed Unreal Tournament 2004 multimóka keretében. Mystik is készséggel állt a kérdések útjába, valójában a hölgyemény volt a legnagyobb hatással hallgatóságára, mivel édesapja és édesanyja is ellátogatott a tanintézménybe. Miután rákérdeztek, szülei milyen véleménnyel vannak a profi játékokról, Mystik gyorsan elhintette, hogy szülei a másik szobában várakoznak, valamint családja napi szinten játszik és mindenben támogatják törekvéseit.

„A legtöbb játékos esetében a szülők nem szeretnék, hogy gyermekük sokat üljön a számítógép előtt és órákon keresztül játszon, úgy gondolják egészségtelen és káros hatással van rájuk. Sokan egyszerűen azon okból kifolyólag nem játszanak videojátékokkal, mivel családjuk negatívan áll hozzá a témához. Ebből a szempontból nekem szerencsém volt, édesanyám egész nap a Call of Duty 4-el nyomja, édesapám FORZA megszállott, bármilyen autós játék kerül kiadásra azonnal megkaparintja magának, természetesen a hozzá tartozó új kormánnyal együtt. Nem lehet egyszerű olyan háztartásban élni, ahol egyik családtag sem játszik" - fejtette ki véleményét Mystik.

A kérdések után Fatal1ty és Mystik véleményezte a diákok tanulmányi kötelezettségeit. Moreno osztályában minden tanuló számára kötelező elsajátítani azokat a trükköket és fortélyokat, melyek segítségével eladhatják magukat a professzionális játékosok zsúfolt világában. Megismerkednek a videószerkesztő programokkal annak érdekében, hogy a játékokban nyújtott tehetségüket megoszthassák a közösség tagjaival fragmovie-k formájában, tanácsokat kapnak játékosnevük kiválasztásában és imidzsük kialakításában, valamint mindegyiküknek terveznie kell játékokhoz kapcsolódó kiegészítőket, hasonlóan a „régimódi" iskolákban átélt technika órák mintájára.

„Az idei évben megpróbáltuk kialakítani az osztály szerkezetét. Az egész egy délutáni, iskola utáni foglalkoztatás, nevezhetjük klubnak is. Belépsz hozzánk és egy számítógépes játékklubban találod magad, azonban pedagógusok révén rá kellett jönnünk, hogyan tudjuk kombinálni mindezt azt oktatással" - mondta el Mr. Leonard Moreno. „Ezen a nyáron komolyabban belemásztunk a versenyszerű játékok világába, mivel a tanulók számára már indítottunk játéktervezési kurzusokat. Megvizsgáltuk, milyen elemeket kell még megszereznünk a versenyszerű játékok mellett, a sportok szemszögből is rávilágítottunk a témára. Éppen emiatt végzünk minden reggel átmozgató testgyakorlatokat, egyszerre szeretnénk képviselni az egészséges versenyszellemet és az egészséges játékot, az emberek többségének szemléletmódja alapján a gyerekek 20 órát játszanak naponta és semmi mással nem törődnek, kizárólag pizzán és energiaitalokon élnek, véleményük szerint ezek a fiatalok mindegyike kötelességmulasztó és elhízott. Szemügyre vettük a profi játékosokat, mindegyiküknek szüksége van olyan alapvető képzésre, melynek felhasználásával eladhatják magukat és szponzorokat szerezhetnek. Arra törekedtünk, hogyan lehet mindezt összehozni a tradicionális akadémiai elemekkel. Ennek eredményeképpen képzéseket indítottunk grafikai, videószerkesztési és webdizájn témakörökben, ezeket a tanulmányokat szeretnénk kombinálni a versenyszerű játékokkal és sportokkal."

Moreno osztálya kitűnő viszonyt ápol a DeVry Egyetemmel, gyakran csatlakoznak a programhoz és képviseltetik magukat a tanórák alatt. A tanulók számára a versenyszerű játékok mellett felajánlják, hogy csatlakozhatnak köreikhez és sikeres vizsgáik letétele után a továbbiakban játéktervezőként tervezhetik életüket. Amerikában a Palmdale középiskola mellett további tanintézmények is támogatják az ehhez hasonló programokat. A képzésben résztvevő diákokat olyan ismert játékosok látogatják, mint Fatal1ty és Mystik. Ezen diákok minden energiáját az eSport és a játéktervezés köti le, mindenki elképzelheti milyen jelentőséggel bír számunkra egy-egy ilyen látogatás. Talán a jövőben minden középiskolában és egyetemen az elfogadott sportok közé emelkednek majd a videojátékok, melyek ugródeszkát jelentenek a Championship Gaming Series világába.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 336
 
1720
 
 
 
kép 1576
 
1669
 
 
kép 4046
 
1466
 
 
 
kép 3075
 
1413
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu