Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2005. június 29. 0 hozzászólás
 

  [SLY]THOMi-tól kaptuk a hírt miszerint sikerült kiböjtölni, hogy a hamarosan megrendezésre kerülő WCG 2005 selejtezőn már a Counter-Strike:Source is hivatalos játék lesz! Az előnevezéseket júnus 30.-áig

  
[SLY]THOMi-tól kaptuk a hírt miszerint sikerült kiböjtölni, hogy a hamarosan megrendezésre kerülő WCG 2005 selejtezőn már a Counter-Strike:Source is hivatalos játék lesz! Az előnevezéseket júnus 30.-áig kell leadni! Tehát mindenki csipkedje magát! Azért van szükség előnevezésre (ami díjtalan) hogy a szervezők fel tudják mérni, mégis mennyi csapatra lehet számítani!

FONTOS, hogy előnevezést tartunk, hogy lássuk hány csapat szándékozik eljönni. Kérünk mindenkit, hogy nevezésével jelezze részvételét, amely alapján ki tudjuk alakítani a lebonyolítást. Az előnevezés folyamatosan tart mától előreláthatóan június 30-ig, azaz a többi játékkategória nevezésének időpontjáig. (!Nem kell csekket befizetni, csak nevezni, hogy lássuk az igényeket!!!)”

Elvileg nevezni majd ezután is lehet a Counter-Strike csapatoknak de erről nincsenek hivatalos információink.

WCG 2005 információk:
Megnevezés: WCG2005 Magyarországi Selejtező Counter-Strike (HL:Source)
Időpont: 2005. szeptember 17 - 25.
Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, INFOmarket-INFOtrend

*** UPDATE ***

Tegnap a Fix.tv műsorán a WCG 2005 volt a téma a LevelUp című műsorban. A műsor több igen érdekes témát is boncolgat például azt is, hogy a Source alkalmas vagy nem arra, hogy professzionális versenyeket rendezzenek vele. A videó mérete 156M
WCG 2005 szabályzata (CS)
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: CS2HU


WCG2005 Magyarországi Selejtező
Counter-Strike Szabályzata



Meghatározások:

" Játék: Half-Life (steam - SOURCE)
" Mod: Steam Counter-Strike
" Típus: 5 az 5 ellen (csapatjáték)
" Kör: 2 perc
" Félidő: 15 kör
" Mérkőzés: 2x15 kör (1 pálya)
" Játékos: A verseny során az a személy, aki a nevezési díjat befizette, és egy csapat tagjaként a meghatározott időben elfoglalta a kijelölt helyét.

Előfeltételek:

" A játékos elfogadja a szabályzatot.
" A játékos felel a saját számítógépe és a rajta található (telepített és tárolt) programok működőképességéért, valamint az azok által okozott problémákért.
" Ha a játékos gépe vírusos, vagy vírusos lesz, akkor azonnali hatállyal eltávolításra kerül a gépre a hálózatról, és amíg a játékos nem hárítja el a vírusveszélyt, addig nem kerülhet vissza a hálózatra.
" Minden csapat 5 játékosból áll.
" A kezdési időpont betartását hajlandóak rugalmasan kezelni a szervezők, amennyiben az nem veszélyezteti a verseny gördülékeny lebonyolítását.
" Szervezők által megállapított időpontokhoz képest 5 percet várhat egyik csapat a másikra a szerveren! Az időben meg nem jelent csapat elveszti az aktuális war-t (24-0).
" Csapattárs csere maximum 2x engedélyezett az egész bajnokság során. (Pl.: egy jatékos le, majd visszacserélése kimeríti a két cserét!!!) Bármely további csere tilos! Ennek megsértése azonnali kizárást von maga után.
" A cserejátékosnak szintén regisztrált játékosnak kell lennie. Ha beáll egy játékba (akár csak 1 percre is) köteles a regisztrációs procedurán végigmenni és a nevezési dijat befizetni.
" Ha már egy másik csapat tagja, a cserejátékos a "cserejáték" nem befolyásolhatja az eredeti csapat játékát.
" A regisztráció során minden csapatnak meg kell adnia a nevét, az ebből képzett és használt rövidítést (ha van ilyen), hogy a későbbiekben ennek a segítségével azonosíthatóak legyenek. A rövidítések megmásítását a játékvezetők saját hatáskörükben hagyhatják jóvá, vagy utasíthatják el. Minden csapatnak ki kell jelölnie egy csapatkapitányt, aki képviseli a csapatot. A szervezők a verseny alatt kizárólag a csapatkapitányokkal tartják a kapcsolatot.

Pályák:

o de_train
o de_cbble
o de_dust2

Lebonyolítás:

" Egy mérkőzés során, a csapatok egy pályán játszanak, felváltva Terroristaként (Terrorist) és Terrorista-Elhárítóként (Counter-Terrorist).
" Egy mérkőzés addig tart amíg valamelyik csapat nyert körök tekintetében abszolút többséget szerez tehát legalább 16 kört nyer meg a 30-ból.
" A mérkőzések előtt a résztvevők késkörrel döntik el, hogy ki melyik oldalon kezd.
" Késkör: a fegyvereket a kezdőhelyen hagyva, folyik a küzdelem, az egyik csapat utolsó játékosának haláláig. A győztes csapat választhatja meg az oldalt, ahol a játékot kezdeni szeretné. A késkör alatt csak testpáncél alkalmazható, semmilyen gránát vagy más fegyver nem engedélyezett! Ha mégis ilyesmit használnak az automatikusan a késkör elvesztését jelenti számukra.
" Egy csoportból azok a csapatok jutnak tovább, amelyek a legtöbb ponttal rendelkeznek (elsődleges szempont), illetve a legtöbb kört nyerték (másodlagos szempont, pontegyenlőség esetén). A csoportmérkőzések alatt egy nyert meccsért 3 pont, egy döntetlenért 1 pont, egy vereségért pedig nulla pont jár.
" Csoportmeccsek kivételével döntetlen esetén 2x3 kört (tehát kétszer 3 kört) játszanak a csapatok, további döntetlen esetén, pedig a szervezők által újrasorsolt pályán, amíg döntés nem születik. Csoportmeccsek esetén lehetséges döntetlen eredmény, rájátszás nincs.

 Alapszabályok:

" A játékosok csak és kizárólag tiszta CS:Source telepítéssel játszhatnak. Ez azt jelenti, hogy a játékhoz tartozó file-okat tilos módosítani, tehát TILOS módosított játékos (player, kivétel lent) modelleket, fegyver (weapon) modelleket és skin-eket használni. Ez vonatkozik a gránátokra, a bombára és a torkolattűzre is. Csak a játékban, az eredeti telepítésben található célkereszt engedélyezett, kizárólag az eredeti hangok használhatóak a verseny alatt.
" Tilos más, az eredeti telepítéstől eltérő pálya textúrák használata.
" Engedélyezett az úgynevezett "low polygon" játékos modellek használata. A versenyen, az alap modelleken kívül csak ezek a "low polygon" modellek használhatóak.
" Tilos minden olyan program (cheat) használata, amellyel a játékos jogosulatlan előnyhöz jutna. Például wallhack, aimbot, speedcheat.
" Csapattárs csere maximum 2x engedélyezett az egész bajnokság során. (Pl.: egy jatékos le, majd visszacserélése kimeríti a két cserét!!!) Bármely további csere tilos! Ennek megsértése azonnali kizárást von maga után.
" A játékos köteles a szervezők utasításait követni.
" A játékvezetők bármikor felfüggeszthetnek, illetve leállíthatnak egy mérkőzést.
" Néhány sokak által kérdéses beállítás: a gamma. A CS-ben a maximális 3 lehet, egyéb módokon (például driver, PowerStrip) viszont tovább növelhető, kérdéses esetben a helyszínen a szervezők szívesen nyújtanak segítséget. Vsync használata engedélyezett. A Digital vibrance maximum medium szintre állítható.
" A versenyen csak 32 bites színmélység használható. A 16 bites színmélység nem engedélyezett.
" A verseny alatt minden játékosnak lehetővé kell tennie a játékvezetők számára a versenyszabályzat betartásának ellenőrzését. Az eredeti CS-től (lásd a telepítési instrukciókat fent) eltérő bármilyen változtatás, bármi legyen, kizárást von magával, kivéve a Büntetések alatt felsoroltakat!
" A versenyzőknek elfogadható magatartást kell tanúsítaniuk, fenntartva a barátságos és illedelmes viselkedést a rendezők, a sajtó, és a nézők felé.
" A versenyzőknek rendelkezésre kell állni az esetleges verseny közbeni díjátadókra, fotózásokra, interjúkra, és egyéb eseményekre.
" A versenyzőknek csendben kell lenniük a verseny területén. A beszélgetés engedélyezett, de elfogadható hangerővel kell történnie, a versenyző játékosoktól megfelelő távolságban. A nézőknek tilos a versenyzőkkel kommunikálniuk, amíg azok játékban vannak. A nézőknek tilos a versenyzők közvetlen közelében tartózkodniuk a mérkőzések idején.
" A versenyzőknek tartózkodniuk kell a vulgáris kifejezések használatától a verseny teljes időtartama alatt. A versenyzők ingerlése a mérkőzések alatt tilos. Ezen szabályok a játékban használatos chat-re is érvényesek.
" A versenyzőktől elvárható, hogy profi módjára viselkedjenek. A mérkőzés feladása, ok nélküli befejezése, illetve a botrányos viselkedés a mérkőzés elvesztéséhez, valamint kizáráshoz vezet.
" A versenyzőknek a többi játékosra való tekintettel kell felszereléseiket elhelyezni, anélkül hogy ezzel a másik játékost sportszerűtlen módon zavarnák.
" A játékosok felelősek a berendezés (asztalok, székek) épségének megőrzéséért.
" A játékosok felelősek az asztal, és annak környékének rendben tartásáért.
" A software és hardware elemek megváltoztatása, illetve befolyásolása (akár szándékos "fagyasztása") azonnali kizárást von maga után.
" A többszöri kizárás végleges eltiltást jelenthet a WCG rendezvényeiről.
" A csalás bármilyen formája, - beleértve a szándékos szétkapcsolást a szerverrel, ping flood-olást, szerverek működésének befolyásolását - azonnali kizárást eredményez.
" Mindenféle "+" cfg-t, rc-t, dll-t, exe-t, ami Counter-Strike-hoz kapcsolódik, a verseny előtt el kell távolítani a gépekről! A játékvezető nem mérlegel, hogy használták-e vagy nem a játékkönyvtárban lévő állományt, ez azonnali kizárást jelent!

Mérkőzés alatti szabályok:

" Minden war megkezdése előtt végre kell hajtani (le kell futtatni) a wcg.cfg-t! Ha valaki kiesik war közben, miután visszajött, neki is egyből le kell futtatnia azt. A wcg.cfg futtatása nem bindelhető, mindig be kell írni a konzolba!
Engedélyezett beállítások:
- cl_updaterate 101  cl_cmdrate 101
- rate 25000   m_filter 1/0
- hud_fastswitch 1/0  zoom_sensitivity_ratio
- fps_max   cl_dynamiccrosshair 1/0
Kötelező beéllítások (nem változtathatóak!!!!!)
- r_rainalphapow 0.8 
- r_rainalpha 0.4 
- fog_enable 1 
" Hangszórót, hangfalat használni tilos, mert zavarhatja a többi játékost.
" Mérkőzés közben csak és kizárólag a csapatkapitányoknak engedélyezett "say" formátumban szöveges üzenetet írni a közös chat-be. (messagemode1) Ez a halott csapattagokra is vonatkozik. Kivétel ez alól, ha a csapatkapitány technikai problémával küzd.
" Tilos kiabálni a verseny alatt, mert zavarja a többi játékost. Csapattársakkal való kommunikációra ajánlott egy mikrofon és fülhallgató, valamint a játékba integrált voice rendszer használata.
" A játékosok beszélhetnek egymással a meccsek alatt a voice rendszer használata nélkül is.
" A Steam-en belüli "Friends" rendszer használata TILOS!
" Halott játékos NEM beszélhet, és semmilyen más módon sem jelezhet a csapattársainak!
" Csak az elő csapattagok beszélhetnek egymáshoz. A halott csapattagok nem beszélhetnek, csak akkor, ha mar minden csapattag halott.
" Tilos a csapattagokat a játékon belül megölni, vagy szándékosan megsebezni. Ennek elbírálása a játékvezetők feladata, az egyes helyzetekben az ő szavuk dönt. Nem von maga után semmiféle retorziót, ha a cselekmény éppen harc közben történik, és/vagy előre nem volt látható a társ tűzvonalba lépése.
" Tilos a játékból szándékosan kilépni vagy a játékon belül öngyilkosságot elkövetni. Kivételt jelent ez alól az előre nem látható események által bekövetkezett halál, amelyről szintén a játékvezetők döntenek saját hatáskörükben.
" Tilos a bombát úgy letenni, hogy nem lehet hallani csipogó hangját. Ez akkor fordulhat elő, ha a bomba modellje túlságosan belelóg egy másik objektumba (például falba vagy ládába).
" Az egy körben játékosonként felhasználható gránátok száma maximum 4 (2 flashbang, 1 high-explosive, 1 smoke).
" Minden pályán engedélyezett a gránátokat épület fölött átdobni.
" A bunny-zás nem megengedett, használatáért kizárás jár.
" Ha szerveroldali probléma vagy áramszünet miatt szakad félbe a játék, akkor 3 végigjátszott kör után mindenkinek 4500$-ral folytatódik a mérkőzés, ha az első 3 körben szakad félbe a meccs, akkor előlröl kezdődik az oldal.
" A játékos gépének technikai problémája esetén (a gép lefagyása, újraindulása, stb.) a csapatkapitány a következő kör elején a freeztime ideje alatt pause-olhat, a kör végén tilos! A szünet maximális időtartama három perc lehet. Ha a csapatkapitány az aki a technikai problémával küszködik, akkor és csakis akkor a kapitány által választott személy pause-olhat.
" A játékmenet megszakítását (pause) jelenteni kell a játékvezetőnek.
" A játékmenet folytatható amennyiben az egyeztetve lett a másik csapat kapitányával és a játékvezetőkkel.
" A játékosok nem hagyhatják el a helyüket a mérkőzés félidejében (oldalcserénél), vagy a hosszabbítás esetén. Ez csak a rendezők külön engedélyével lehetséges.


 A mérkőzések vége:

" A mérkőzés végén a csapatok a gépektől felállnak, nem léphetnek ki a játékból! Kilépés csak a játékvezető engedélyével lehetséges.
" Az esetleges config-ellenőrzés után (ha ez nincs akkor amint arra engedélyt kapnak) a csapatkapitányok fel kell hogy töltsék a félidő-végi (hosszabbítás esetén a hosszabbítás félidei) screenshotokat a helyi FTP szerverre a megfelelő könyvtárba.
" A csapatkapitányok az FTP szerveren találnak a mérkőzéshez megfelelő mappát, ahova a score screenshotokat fel kell tölteniük! A játékosok a GUI által készített fényképeket és console-dumpokat meg kell, hogy őrizzék a gépükön a rendezvény végéig!

 Helyszíni szabályok:

" A játékosok kötelesek helyszíni regisztráció keretében bejelentkezni a rendezvényre.
" Csak regisztrált játékosok vehetnek reszt a versenyben. Ha bármelyik csapatban nem regisztrált játékos játszik, az egész csapat kizárásban részesül. Minden csapatnak saját nevet, és csapatkapitányt kell választania.
" A fordulók kezdési ideje a mérkőzések kezdetét jelölik, és nem a játékosok megjelenési idejét. A játékosoknak legalább 15 perccel a mérkőzés kezdete előtt be kell jelentkezniük.

Büntetések:

" Hullawilco:
o Első: figyelmeztetés
o Második: aktuális war elvesztése
o Harmadik: a csapat kizárása

" Pályabug szándékos kihasználása:
o Első: aktuális war elvesztése
o Második: a csapat kizárása

" Config módosítás:
o Első: aktuális war elvesztése (vagy súlyosabb esetben a csapat azonnali kizárása)
o Második: a csapat kizárása

" Mérkőzés végi szabályok be nem tartása:
o Első eset: aktuális war elvesztése
o Második eset: a csapat kizárása

" Ha bármilyen a WCGGUI-tól eltérő konfigurációs fájlt találunk a cstrike könyvtárban:
o Első: aktuális war elvesztése (vagy súlyosabb esetben a csapat azonnali kizárása)
o Második: a csapat kizárása

" Ha mindkét csapat olyan szabálysértés követ el, amelyik az aktuális war elvesztését jelentené a csapatok számára, akkor egyik csapat sem kap pontot (0-0)
" A rendezvény szervezőinek illetve a játékvezetők szava a szabályoknak megfelelően "Szent és Sérthetetlen". Aki magatartásával provokálja, inzultálja a szervezőket, vagy egyszerűen sportszerűtlen, unfair módon viselkedik azonnal kizárható!
" Egyéb, a fenti pontokban nem szereplő, de retorziót megkövetelő cselekedetekre büntetéseket a játékvezetők szabhatnak ki!

 A szervezők fenntartják a jogot a szabályok módosítására, ha csalás, technikai malőr, vagy bármilyen más meghatározó esemény történik, ami negatívan befolyásolhatja a rendezvény gördülékenységét.

A szabályzattal kapcsolatos bármilyen kifogással, illetve panasszal a versenykategória felelősénél lehet jelentkezni, akinek a döntése végleges, továbbá fenntartja a jogot, hogy kizárja bármelyik játékost, annak figyelmeztetése nélkül.

Compo gépre áttérés esetén:

A játékosok felelősek a megfelelően telepített éger driver-ekért, és egyéb perifériakert. A szervezők rendelkezésre állnak a játékosok számára, ha segítségre van szükségük a driver-ek telepítéséhez. Azoknak a játékosoknak, akiknek problémájuk van a driver-ek installálásával, a megadott időn kívül nincs lehetőségük a telepítés elvégzésére. Ennek értelmében azon játékosok, akik nem jelennek meg a mérkőzés kezdete előtt 15 perccel, lemondanak a megfelelő konfigurálási lehetőségről és a mérkőzés előtti bemelegítésről.

 Bajnokság Szerver Beállítások

- mp_allowspectators 1  mp_autokick 0 
- mp_autocrosshair 0   mp_autoteambalance 0  
- mp_buytime .25   mp_c4timer 35 
- mp_fadetoblack 1  mp_flashlight 1 
- mp_forcecamera 1  mp_footsteps 1 
- mp_freezetime 15  mp_friendlyfire 1 
- mp_hostagepenalty 0 mp_limitteams 10 
- mp_maxrounds 0  mp_playerid 1 
- mp_roundtime 2   mp_startmoney 800 
- mp_timelimit 0  mp_tkpunish 0 
- mp_winlimit 0  sv_airaccelerate 10 
- sv_allowdownload 0  sv_allowupload 0 
- sv_alltalk 0   sv_hltv 1 
- sv_cheats 0 sv_friction 4 
- sv_gravity 800  sv_lan 0 
- sv_logfile 1   sv_maxrate 25000 
- sv_minrate 5000  sv_maxspeed 320 
- sv_maxupdaterate 101 sv_minupdaterate 20 
- sv_maxunlag 0.5  sv_pausable 1 
- sv_stepsize 18  sv_stopspeed 75 
- sv_timeout 0 sv_unlag 1 
- sv_voicecodec vaudio_miles sv_voiceenable 1 
- decalfrequency 60  host_framerate 0 
- setpause 0   log o­n 

 A szabályzatban használt rövidítések:

WCGGUI (Graphical User Interface): A Counter-Strike felületét és beállításait a rendezvény követelményeinek megfelelően módosító csomag.

Bunny: Hosszú elnyújtott ugrásokkal, a játékmenetben elfogadható futás, séta és ugrás sebességénél jóval gyorsabb helyváltoztatásra alkalmas.

CS: Counter-Strike.

Low polygon model: Az eredetinél kevesebb sokszögből felépülő játékos- és fegyvermodellek.

Cheat: Csalás, bármilyen segédeszköz a játékon belül és kívül, ami a játékost a többiekhez képest előnyhöz juttatja, és a szabályzatban nem engedélyezett. Programok, halott társsal való beszélgetés, külső segítség igénybevétele.

War: Meccs, továbbá a klánok közti mérkőzések nemzetközileg is elfogadott jelzője.

wcg.cfg: A WCG hivatalos GUI-jának azon része, mely konfigurációs beállításokat tartalmaz.

Bind: egy billentyűhöz rendelt parancs, melyhez nem szükséges a console használata, anélkül hajtható végre.

Team chat (messagmode2): olyan írásbeli kommunikáció, amely a játékon belül kizárólag az azonos csapat tagjai számára látható.

Flash, Flashbang grenade: Villanógránát.

HE, High explosive grenade: Robbanógránát.

SG, Smoke grenade: Füstgránát.

Config, configcheck, config-ellenőrzés: A játék alatt használt (végrehajtott) konfigurációs file-ok ellenőrzése.

Screenshot: A játék alatt a képernyőről készített fénykép.

Score screenshot: A játék alatt a képernyőről készített fénykép, melyen szerepel a játék eredménye is.

Hullawilco: A csapat egy halott játékosa valamilyen módon segítséget nyújt a társainak.

Pause: A játék rövid szüneteltetése.

Forrás:

WCG2004 Magyarországi Selejtező Counter-Strike Szabályzata
hu.worldcybergames.com

WCG2005 Counter-Strike Szabályzata
www.worldcybergames.com

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 983
 
1375
 
 
 
kép 5657
 
7133
 
 
kép 5019
 
2323
 
 
 
kép 5809
 
1842
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu