Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
E-sport 2007. szeptember 18. 0 hozzászólás
 

A kínai kormány sérelmezi, hogy a népesség nagy részét kitevõ fiatalok idejük nagy részét a számítógépek elõtt töltik, ennek ellenére az ország egyes rendõreit éppen számítógépek elé

newspic
A kínai kormány sérelmezi, hogy a népesség nagy részét kitevõ fiatalok idejük nagy részét a számítógépek elõtt töltik, ennek ellenére az ország egyes rendõreit éppen számítógépek elé vezényelik. Tianjin 300 kiválogatott fakabátja parancsba kapta, hogy üljön be bármilyen internetkávézóba, ahol megtalálható a Counter-Strike, és ha már így összegyûltek egy háromnapos versenyt is rendetek maguk között. A felsõ vezetõk ugyanis kifejezetten jó táptalajnak tartják a játékot a terroristatámadások elleni gyakorlatozásra. A hatás nem maradt el, az alkalmazottak fele már függõvé vált és alig várják, hogy munka utána végre lõhessenek egy kicsit. A másik oldal szerint az akcióba bevont személyek munkakörében fejlõdés tapasztalható több területen is, valamint ez is csak egy kiegészítés a tradicionális kiképzés mellett.


newspic Sokak számára a demózás teljesen mást jelent, mint betolni a csét a feladatkezelõbe és várni, hogy elinduljon a kiválasztott mérkõzés felvétele. Létezik egy olyan közösség, ahol a demózás jelentése eltér a sokak által megfogalmazottaktól: A demoscene (ejtsd: demószín) egy nemzetközi, underground számítástechnikai szubkultúra, melynek tagjai különbözõ számítógépes digitális mûvészeti alkotásokat hoznak létre, legyen az zene, grafika, animáció vagy programozás, kizárólag az alkotás öröme miatt ( Magyar Demoscene Egyesület). Természetesen ez a demoszín nagyon tömör megfogalmazása, aki már részt vett ilyen rendezvényen vagy látott már demót, tudja, hogy ennél sokkal több van a háttérben és a néhány kilobyte-os fájlokmögött. Bizony, itt egy 4-5 perces videó, mely 3D-ben pompázik, pörög-forog és zenél, elfér egy apró exe-ben és pár dll-ben, midi-ben. Legegyszerûbben úgy lehetne ezt lefesteni, mint amikor a Winamp-ban bekapcsoljuk vizualizáció plugint, persze itt sokkal többrõl van szó! Szeptember 21-én Budapesten kerül megrendezésre a function07 Demoscene Meeting, mely Közép-Európa legnagyobb demós partija, melyre magyar és külföldi csapatok látogatnak el, magukkal hozzák legfrissebb és legjobb alkotásaikat, melyeket versenybe is küldenek. Idén több elõadás is szórakoztatja a közönséget, közösséget, kifejezetten örülhetnek a fiatal játékfejlesztõk, illetve erre a területre készülõ reménységeket. A találkozón meghallgathatjuk Rábel Tamás (Stormregion) elõadását a játékfejlesztõ stúdió mindennapi életérõl és magáról a játékfejlesztésrõl is. A Conspiracy színeiben Búza Barna bemutatja, mi az a 64k intró, hogyan készül el, azaz betekintést kapunk egy demo születésébe. Ezenkívül Fodor Tamás a Digital Reality kötelékébõl tart elõadást az átvezetõ animációk világába. A function07 nem ingyenes, összesen 2500 forintot kell letennünk azt asztalra, kivéve akkor, hogyha nõnek öltözünk vagy barátnõnkkel látogatunk ki. A letöltések között találhattok egy korábbi díjnyertes demót avi formátumban, illetve ezen a linket megtekinthetitek az esemény hivatalos demóját. További információk a hivatalos oldalon, illetve ide kattintva!
Tovább, van arra még három hír!
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: bazsowicz


Vajon milyen lesz az életterünk tíz év múlva, hogyha nem fordítunk elegendõ figyelmet a játékokra és a vele együtt járó szociális problémákra? Elsõ nekifutásra sántít a mondat, második próbálkozásra pedig felvetõdik a jól ismert kérdés, kit mozgat meg ez a téma ennyire, illetve minek foglalkozni vele, nem is látjuk a jeleit. Pedig léteznek válaszok, olyan tényekkel alátámasztva, melyeket Dr. Kapp oszt meg az olvasókkal Gadgest, Games and Gizmos for Leraning címû könyvében. Kapp munkája nem egy újabb erõszakos-nem erõszakos írás, sokkal inkább egy átfogó képet kapunk korunk helyzetérõl, melyben a videojátékok egyre nagyobb szerepet töltenek be. A témával kapcsolatban több kutatást is végzett egyetemek és iskolák bevonásával, hol tartunk jelenleg, milyen kihatással vannak a játékok munkákban és a tanulmányunkban, a hölgyek milyen szerepet töltenek be a virtuális világban. Az elsõ fejezet elérhetõ az interneten teljes egészében, melynek a végén egy eddig már sokszor felboncolt, ellenben borzasztóan égetõ kérdést kapunk az arcunkba. Érdemes vetni rá egy pillantatást, akit kicsit is mozgatnak ezek a témák.


Újabb pofon az amerikai politikusoknak, akik folyamatosan új törvényjavaslatokkal bombázzák a központi bíróságot. Múlt hónapban már beszámoltunk egy kaliforniai esetrõl, ahol megbukott Swarzenegger javaslata a videojáték törvények megszigorításával kapcsolatban. Csakúgy, mint az elõzõ ügyben, most is a játékok korosztályos besorolása és terjesztésének szigorítása volt a téma. Az ügyet tárgyaló bírónõ szerint az oklahomai beadvány túlreagált, valamint nincsen arra konkrét bizonyíték, hogy a videojátékok bárki számára is veszélyt jelentenének. Ez a döntés a Szórakoztató Kereskedelmi Egyesület szerint azt jelenti, hogy ideje véget vetni a videojátékok elleni jogi támadásoknak, mivel az újonnan befutó PS3, Wii, Xbox 360 és Vista rendszerek is lehetõvé teszik, hogy a szülök döntsék el milyen játékok fussanak rajtuk.


Egy dél-kínai internetkávézóban egy fiatal férfi összeesett, majd meghalt, miután egyfolytában három napig játszott. A harmincéves netfüggõt kórházba szállították de már nem tudták megmenteni az életét, írja a Beijing News. A halál oka feltehetõen végkimerültség volt, a rendõrség kizárta az öngyilkosság lehetõségét. A kínai lap nem közölte, mivel játszott a férfi.

A kínai netezõk 40 százaléka számítógép elõtt tölti a hétvégét, 70 százalékuk szenved a szenvedélybetegségek egy modern változatával, az internetfüggõséggel. A szindróma huzamosabb számítógép-használat következtében lép fel, testi és lelki tüneteket egyaránt okoz: csuklófájdalomra, szemfáradtságra, nyakmerevségre éppúgy panaszkodtak a netezõk, mint depresszióra. De gyakori a szédülés, az alvászavar és a gyomorfájás is. A legnagyobb gond mégis az, hogy a netfüggõk egyszerûen nem vesznek tudomást egészségük leépülésérõl: 90 százalékuk nem fordult orvoshoz pszichikai problémáival, holott a válaszadók legalább 20 százaléka elismerte, hogy vannak ilyen problémái.

Hu Csin-tao államfõ áprilisban kampányt indított az internet szerinte egészségtelen tartalmának (köztük a pornográf és ellenzéki oldalak) kiszûrésére. Egyúttal idén már nem engedélyezték további internetkávézók megnyitását és korlátozták a játékkal eltölthetõ idõt is. [Forrás: index.hu]

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Szerintünk ezek a legjobb CS2 pályák
A Counter-Strike-sorozat pályái több mint 20 év távlatából a videojátékok ikonikus helyszíneivé váltak, nem is beszélve a versenysport történelméről. Ma az 5 legjobb CS2-es pályát vesszük sorra.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 6176
 
1216
 
 
 
kép 4635
 
1420
 
 
kép 4915
 
2443
 
 
 
kép 3719
 
1503
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu