Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
E-sport 2006. szeptember 14. 0 hozzászólás
 

Változnak az évszakok... rossz idõk szép napok, ahogy azt Balázs Fecó mester elénekelte anno. Ugyanez a helyzet a Counter-Strike világában is! Ki ne látta volna életében a világ elsõ számú



Változnak az évszakok... rossz idõk szép napok, ahogy azt Balázs Fecó mester elénekelte anno. Ugyanez a helyzet a Counter-Strike világában is! Ki ne látta volna életében a világ elsõ számú akciójátékának honlapját, ami több mint 4 évig a híreken kívül semmit nem változott és talán az egyik legrondább honlap volt, amit valaha láttunk. De ennek vége. Bizony a counter-strike.net befejezte mûködését és teljes egészében a Steam martalékává vált, se hírek se bõvebb információk se semmi, csak tiszta üzlet. De lássuk mi a helyzet a világban. Vannak még igazi nemzeti Counter-Strike oldalak? Nemzeti oldalak
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: HeNtEs


A gyakorlat azt mutatja, hogy Európán kívül nem nagyon vannak igazi nemzeti Counter-Strike oldalak, így cikkünkben is leginkább ilyenekkel fogtok találkozni.*

 

Elsõként a hányatott sorsú counter-strike.com ot figyeljük meg. Az oldal elnyerte végre kulturált formáját, bár köze a CS-hez csak annyi, hogy ott lehet szervert bérelni, de legalább már nem ronda. Erre az oldalra azért tértünk ki mert a counter-strike.com mégis igen jó címnek számít, bárki bármit mond.

Állapot: aktív
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Most, hogy így bele melegedtetek lássuk tovább mibõl élünk. Kicsit keletre haladva van egy olyan oldal, hogy counter-strike.ru, ami már szebb napokat is megért. Most egy igen egyszerû tartalommal büszkélkedik, amit ide is írok: „=)”. Anno mikor elkezdtük a CS-t emlékszem még innét szedtük le a patcheket és a pályákat a gyönyörû sárga-narancssárga oldal a múlté lett, tehát az oroszok is domain nélkül maradtak.

Állapot: elhagyott
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Persze ha csodálkozni akarunk nem kell messzire mennünk, elég a szomszédos Ausztriát meglátogatni. A counter-strike.at szintén megélte végnapjait, bár örülhetnénk is neki mert az utolsó hír igen közel áll a magyar counter-strike-hoz, hiszen a Winter Pack 4-et bizony magyar srácok nevezetesen az EvilInside csapata készítette el. Igen, jól látjátok tavaly decemberben volt az utolsó hír az oldalon.

Állapot: elhagyott
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Szaladjunk rögtön kicsit északra és nézzük meg a belgák hogyan állnak ehhez a kérdéshez? A válasz igen egyszerû: sehogy. A nemzeti CS oldaluk a counter-strike.be, vagy ahogy õk nevezték Home of Zarok, szintén egy kihalt fajnak tekinthetõ, az utolsó hír februárra vezethetõ vissza, amikor megjelent a SAS modell a CSSource alá, valószínûleg ekkor kaphattak agyvérzést a srácok és hagyták el a süllyedõ hajót. Egyébként a belgákra kimondottan jellemzõ, hogy se nemzeti oldaluk se közösségük nem nagyon van.

Állapot: elhagyott
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Ennyi elhalt oldal között örül az ember, ha egy mûködõt talál, ehhez pedig keletre kell zarándokolni Bulgáriába. Oldal az van, a minõségrõl inkább nem mondanék semmit. Már az is siker, hogy egyáltalán betöltötte magát. Vannak friss hírek és szemet égetõ fehérség. Az oldalt egyébként nem a counter-strike.bg címen kell keresni, hanem a c-strike.headoff.com -on.

Állapot: aktív
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Most térjünk át a szauna és a Finlandia Vodka hazájába, (e kettõ párosítása soha nem feledhetõ élményekkel kecsegtethet, de vigyázat egészségtelen!) természetesen Finnországba. A counter-strike.fi persze egy nem létezõ domain, de van nekik csfi.net-jük, ami bizonyítja, hogy bizony a finnek még élnek játszanak és híreznek is. Látszik, hogy az egyik legerõsebb CS nemzettel van dolgunk.

Állapot: aktív
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

És, ha már valaminek az országába akarunk zarándokolni, az nem is lehetne más, mint Hollandia, a …. tulipánok hazája :) (aki most másra gondolt az irány a templomba három miatyánkra!). Bizony a hollandok igen sokat játszanak, lehet, hogy pont ezért nincs idejük a counter-strike.nl-el foglalkozni. Bár a fórumban még vannak okos beszólások, mégis több, mint egy hónapja egy hír sem látott napvilágot náluk. Valljuk be, ennél azért többre számítottunk.

Állapot: elhagyott
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Hollandiától nem is kell sokat utazni, hogy elérkezzünk Svájcba. Tény hogy jól élnek, azonban a CS náluk is webszinten kihalt. A counter-strike.ch a Doom film elõzetes megjelenésével együtt tavaly októberben süllyedt a feledés mély tengerébe. Azóta az oldalon bizony száraz szénaboglyákat sodor át a szél.

Állapot: elhagyott
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

A következõ ország legyen Svédország, akik talán a legerõsebb CS közösségnek számítanak mind a mai napig. Aki ellátogat a counter-strike.nu oldalra annak ez rögtön szembe is ötlik. Friss hírek, cikkek és interjúk, bár nem egy különálló oldal, hiszen a CS mellett megtalálható a többi nagy játék is. Amolyan all-in-one, de legalább van és mûködik.

Állapot: aktív
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

A szomszédos Norvégiába átlátogatva most már biztosak lehetünk, hogy az északi országokban nagyon szeretik a CS-t, a counter-stikre.no szintén egy élõ honlap, amin megtalálhatóak a friss hírek és információk. A svédekhez hasonlóan itt is amolyan all-in-one-al találkozhatunk, mindez azzal fûszerezve, hogy a Catch-Gamer név alá pakolták a közösséget.

Állapot: aktív
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Délre utazva nézzünk be a pizza hazájába Olaszországba, hogy miként állnak õk a Counter-Strike-hoz. Sajnos az állapot itt is elkeserítõ a counter-strike.it terén. A régebben szintén szebb napokat is megélt oldal helyén jelenleg egy logó ékeskedik, ami leginkább csak a CS-sek számára jelent valamit. Érdekesség képpen érdemes megnézni a counterstrike.it-t is ami azonban a Team Impact csapat tulajdonában van.

Állapot: elhagyott
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:



A franciáknál kicsit érdekesebb a helyzet, hiszen nekik ugyan több oldaluk is van, de a minõségrõl jobb ha nem nyilatkozunk, ahogy autót gyártani, úgy honlapot készíteni sem nagyon tudnak. Aki mégis a francia hírekre vágyik, annak nem a counter-strike.fr címen kell próbálkoznia hiszen ilyen nincs, mivel a franciák annál sokkal beképzeltebbek. Oldalaikat a counterstrikefrance.com-on illetve a counter-strike.com.fr-en érhetjük el, de sokra ne számítsunk.

Állapot: aktív
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Állapot: aktív
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Az angolok szintén nem állnak túl jól a nemzeti Counter-Strike oldalukkal, bár legalább van nekik. A site nem a counter-strike.co.uk névre hallgat, hiszen itt a .com-oshoz hasonlóan leginkább szervereket lehetett bérelni, hanem a counterstrikeuk.co.uk címen kell próbálkoznunk. Az oldal idõtlen idõk óta nem frissült és csoda, hogy a szolgáltató még nem törölte, de a kezdeti próbálkozás megvolt és itt abba is maradt. Meglátogatni nem érdemes, hiszen fokozottan veszélyes lehet Ön és környezete látására!

Állapot: elhagyott
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:



A következõ nemzetben nem kell csalódnunk Counter-Strike terén, hiszen nekik kettõ oldaluk is van. Ekkora közösségnek persze kell is játszótér! Az egyik a counter-strike.de a másik pedig a counterstrike.de mindkét oldal naponta jelentkezik friss tartalommal, bár az utóbbi inkább a reklámozásra ment rá, de még mindig messze jobb mint egy-két eddig bemutatott site. Az oldalról egyébként tudni kell, hogy nem mindig volt a 4players kezében, anno különálló oldalként tengette napjait azonban versenyképtelen volt, így inkább beolvadt, ami valljuk be csak hasznára vállt.

Állapot: aktív
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Állapot: aktív
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Ha pedig a nagy országoknál tartunk, legyen a következõ Lengyelország. Polak - wêgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki azaz Lengyel magyar két jó barát együtt harcol, s issza borát. Bizony észak-keleti barátaink szintén hatalmas CS közösséggel rendelkeznek, bár oldaluk a counter-strike.pl még javarészt a CS1.0-ás idõket idézi mégis állandóan frissített tartalommal várja az olvasókat, akik vannak is szép számmal.

Állapot: aktív
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Kicsit közelebb haladva Európa közepe felé léphetünk be Csehországba. Sajnos a helyzet itt is kicsit elkeserítõ. Bár a counter-strike.cz beregisztrált oldal, azonban ott semmi nem található, aki a nemzeti oldalukra kíváncsi azt a counterstrike.cz site-on találhatja be ami egy éve nem frissült, így simán bekerül az agyhalott kategóriába.

Állapot: elhagyott
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Északi szomszédainknál szintén balkáni állapotok uralkodnak counter-strike.sk cím ugyanis nem létezik, van helyette counterstrike.sk, ami a netgames tulajdonában van és szintén egy all-in-one oldal, de a halottabbik fajtából. Persze csak, ha a Counter-Strike-ot tekintjük. Az 1.6 váltásával az oldal is kihalt rendesen közel 1 éve.

Állapot: elhagyott
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Tovább haladva szomszédaink között lássuk Romániát, ahol újabban úgy néz ki tényleg csak az EU csatlakozás a téma hiszen nemzeti Counter-Strike oldaluk a counter-strike.ro szintén belépett az elhagyott oldalak népes táborába. Pedig régen nem volt ez mindig így.

Állapot: elhagyott
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Kicsit délebbre haladva ütközünk Görögországba. Róluk annyit érdemes tudni, hogy bár közösségük nem túl nagy, oldaluk, a counter-strike.gr mégis elég jónak mondható... volt. Jó ideje ugyanis leginkább az Under Contruction felirattal kell beérniük a látogatóknak, ami nagy valószínûséggel nem is nagyon fog változni.

Állapot: elhagyott
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

A következõ oldal bizony ismét egy szomszédunk, mégpedig Ukrajna oldala. Nagy tartalomra itt sem kell számítani, némi infó és semmi más, de legalább van. A counter-strike.cn.ua, bizony ismételten fokozottan veszélyeztetheti a látóidegeket, így meglátogatását szülõi felügyelet mellett ajánljuk csak.

Állapot: elhagyott
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:



Értelemszerûen legvégül hagytam kis hazánk nemzeti oldalát illetve most már talán mondhatjuk oldalait. A counter-strike.hu bizony a kezdetek óta informálja az anno még igen picinek mondható közösséget. Az idõ vas foga persze kifogta már az oldalt, hiszen a 3.0-ás verzió egyelõre csak igéret nem bizonyíték. A CSS megjelenése után pedig beindult a második hazai counter-strike portál a counter-strike2.hu címen, amivel bebizonyosodott, hogy bár kis ország vagyunk mégis vannak olyan területek ahol színvonalasabbak vagyunk szinte bármelyik európai országnál.

Állapot: aktív
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Állapot: aktív
Kinézet:
Tartalom:
Összességében:

Eme áttekintés kizárólag a nemzeti counter-strike oldalak bemutatása révén jött létre. Minden országban vannak még kimondottan counter-strike-al foglalkozó oldalak, ez nem vitás, azonban megpróbáltunk a kimondottan a domain-ek után menni, hiszen ez így korrekt.
A további érdekes oldalakat majd talán egy késõbbi cikkben mutatjuk be.

*Természetesen a világon lehetnek még országok, akiknek van CS oldaluk, de ezek olyan eldugottak lehetnek, hogy még csak nem is hallottunk róluk, akinek tudomása van ilyenrõl a cikk bõvítése érdekében várjuk a hentes[at]lamas.hu címre, hogy unokáink is láthassák.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 3835
 
1496
 
 
 
kép 460
 
1594
 
 
kép 989
 
1323
 
 
 
kép 4762
 
2461
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu