Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Interjú 2010. augusztus 08. 0 hozzászólás
 

Ha már nemcsak magyar csapatok indulnak a BECUP-on, akkor illik megkeresni a külföldi csapatokat is egy interjúval.A  MyrmidonI és a román nemzeti válogatott csapatkapitánya, DaLiu volt az első "paciensem" a

Ha már nemcsak magyar csapatok indulnak a BECUP-on, akkor illik megkeresni a külföldi csapatokat is egy interjúval.
A  MyrmidonI és a román nemzeti válogatott csapatkapitánya, DaLiu volt az első "paciensem" a határon túlról. DaLiu-t a csapatának múltjáról, a román scene-ről, és a BECUP-ról kérdezgettem. Szinte minden kérdésre hosszú és tartalmas választ adott, így egy élvezhető interjút sikerült összehozni. Jó olvasást! MyrmidonI interjú
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: n0Rb1


Köszöntelek a magyar CSS közösség nevében! Először is, kérlek mutatkozz be az olvasóknak!

Hello, Ljubomir Pautnak hívnak, sokaknak csak DaLiu. Temesvár városában élek jelenleg Romániában. A 30. életévemet töltöttem be szombaton és 2004 decembere óta játszom a Counter Strike Source-szal. Az elmúlt 2-3 évben én voltam a román nemzeti csapat kapitánya ESL-en és Clanbase-en is és én vagyok az alapítója és csapatkapitánya a MyrmidonI csapatának 2004 óta.

Mesélj nekem a játékos múltadról. Mikor kerültél kapcsolatba a Counter-Strike világával? Mely csapatokban szerepeltél eleddig?

Amint mondtam, 2004-ben kezdtem el játszani a CSS-szal, mondhatni egy hiba folytán. Nem voltam nagy CS1.6 fan, de ebben az időben vettem meg a Half-Life 2-t és alapvetően a telepítés során a CSS is települ. Miután befejeztem a HL2-t, egy kicsit játszottam a CSS-szal, csak hogy megnézzem, milyen is. Ez a története annak, hogyan kezdtem el foglalkozni vele. Ettől a pillanattól kezdve máig élvezem a játékot. Néhány hónappal ezután kezdtem el játszani csapatban is néhány helyi barátommal, a nevünk pedig MyrmidonI volt. Néhány hónappal később viszont egyedül maradtam a csapatban, mert a srácok többsége elkezdett WoW-ozni. Ezen pont után döntöttem el, hogy egy igazán erős csapatot fogok összehozni, tehát elkezdtem a legjobb román játékosok után kutatni, hogy együtt a MyrmidonI név alatt játszunk. Az egész CSS karrieremet egy csapatban játszottam le, ez a MyrmidonI és talán ez az, amiért meglehetősen ismertek vagyunk Európában, nem mint egy top team, hanem mint egy régóta együtt lévő CSS csapat. Persze csak viccelek... de igen, lassan több, mint 6 éve játszom ugyanabban a csapatban.

A magyar közösség nem sokat tud Románia közösségéről. Kérlek, mesélj a román CSS scene-ről! Ez egy nagynak avagy egy kisebbnek számító scene?

A közösségünk az elmúlt 2 évben kezdett feléledni, ezelőtt csak 4-5 csapatunk volt, melyek különféle európai ligákban szerepeltek. Most viszont nagyjából 20-25 csapatunk van CSS-ben, de nagy részük jelenleg inaktív a nyár miatt. Mondhatjuk, hogy kis scene-ünk van, csak egy oldalunk és ligánk van, ahol a teljes közösség összegyűlik. Ha szeretnétek megtekinteni, hogy mi és hogyan működik a román CSS közösségben, csak fel kell mennetek az alábbi oldalra: http://forum.cstrikesource.ro

Vannak Romániában CSS LAN-ok, mint nálunk a BECUP?

Eleddig nem volt egyetlen LAN-unk sem, tehát az online versengésre fókuszáltunk csak. Sajnos kevés az olyan csapat, aki fizetne egy lanért, talán ez a fő ok, amiért senki sem próbál lant szervezni Romániában. A közösség pedig túl kicsi egy lan elindításához.

Mennyire vagytok jártasak a magyar scene-ben? Ismeritek a magyar csapatok erőviszonyait?

Természetesen ismerjük a magyar CSS scene-t, nagy szurkolói voltunk a régi KODIAK-kal felálló ancients-nek, ő egy legenda számunkra, nagyon élveztük a róla készült videókat. De most nem igazán vagyok tisztában, hogy kik a top csapatok Magyarországon, mert nem követjük figyelemmel a játékukat. Volt néhány gyakorló mérkőzésünk a magyar csapatokkal, mint például a diGestive, az n6 vagy a WiLD ellen, és azt kell, ogy mondjam, hogy a magyar csapatok képességei sokkal jobbak, mint Romániában.

Térjünk át a csapatodra, a MyrmidonI-ra. Mikor alapítottátok? Erős csapatnak számítotok Romániában?

A csatlósok (vagy Myrmidones, görögül Μυρμιδόνες) az ókori görög mitológia alakjai. Nagyon bátor és képzett harcosok voltak, ez az, amiért mi ezt a nevet vettük fel, mindenki modern neveket használt, mi pedig valami ősit és egyedit akartunk :-). Ahogy mondtam, a csapat 2005-ben alakult és azóta rengeteg játékos megfordult a név alatt, de egész idő alatt sikerült Románia legjobbjainak maradnunk és sikerült szinte mindent megnyernünk, amit megnyerhetünk Romániában, az RCL ligában (Romanian Counter Strike: Source League) 7-szer nyertünk zsinórban, a román ESL ligákon és kupákon is jó párszor diadalmaskodtunk, néhány héttel ezelőtt megnyertük az ESL Balkan második szezonját, tehát van történelmünk. Jelen pillanatban a csapat magját 2-3 éve ugyanazok alkotják, csak egyetlen új játékosunk van, de nem volt nehéz beilleszkednie, hiszen korábban együtt játszottunk a nemzeti csapatban.

Kérlek ismertesd a csapattársaid pár szóban!

Ez a legnehezebb kérdés. Igazán nem tudom, hogy mit mondhatnék a társaimról. A csapatot jelenleg DaLiu, Blade, Bloody, Arkad, Infern0, és Rojer alkotják. Szerintem a nevek közül néhány elég ismert lehet számotokra, a legújabb játékos a csapatban Arkad, ő korábban a zer06ravity csapatában játszott, a többi játékos már évek óta a csapat magját alkotja, a való életben nagyon jó barátok vagyunk, néha találkozunk is és ilyenkor nagyon jól érezzük magunkat. A játékban mindnyájunknak vannak rossz és jó tulajdonságai is, de sikerült egy csapattá kovácsolódnunk, ami a legfontosabb dolog számunkra, szeretünk együtt játszani és kiválóan ismerjük egymást, és szerintem ez a legfontosabb dolog.

Úgy tudom, hogy ez lesz az első alkalom, hogy részt vesztek Magyarország legnagyobb offline rendezvényén, a BECUP-on. Mik az elvárásaitok a versenytől?

Alapvetően ez lesz az első részvételünk LAN-on, szóval igen, először járunk LAN-on, de természetesen néhány csapattársam már szerepelt offline CS1.6 játékban, szóval ők már rendelkeznek kellő tapasztalattal e téren, de számomra és másik 2 társam számára is egy teljesen új dolog lesz ez. Semmilyen tapasztalatunk nincs a BECUP-ról, csak jól akarunk szórakozni és jól szeretnénk érezni magunkat a srácokkal, de természetesen szeretnénk némi tapasztalatot gyűjteni a jövő lanjaira.

Mely csapatoktól tartotok? És mely csapatokkal szeretnétek egy csoportba kerülni?

Igazán nem félünk senkitől, mivel nincs tapasztalatunk, azért jövünk, hogy jól szórakozzunk és a legjobbat hozzuk ki magunkból, ha nem sikerül kijutnunk a csoportból vagy ehhez hasonló, természetesen csalódottak leszünk, de ez nem fogja a csapat végét jelenteni. Tényleg nem tudom megmondani, hogy mely csapattal nem szeretnénk egy csoportba kerülni, de talán a spray (a régi Reason) lehet az, de sajnos nem ismerjük a magyar elitet, szóval tényleg nem tudom megmondani, hogy mely csapatot nem szeretnénk kifogni.

Mi a tipped, mely csapatok fognak az első három helyen végezni a BECUP idei állomásán?

Szerintem a spray fog nyerni, de a többi helyezést nem tudnám megtippelni.

Köszönöm, hogy rendelkezésemre álltál. Az utolsó szó a Tiéd, üzennél valamit?

Köszönöm a lehetőséget az interjúra, már alig várjuk, hogy megérkezzünk Magyarországra és részt vegyünk az eddigi legjobbnak ígérkező BECUP-on. Sok szerencsét szeretnék kívánni az összes csapatnak és remélem, hogy sikerül néhány barátot szereznünk és jól fogjuk érezni magunkat velük. Ott találkozunk!

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 5554
 
1819
 
 
 
kép 1658
 
3142
 
 
kép 2615
 
2326
 
 
 
kép 2717
 
2617
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu