Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Movie 2007. június 14. 0 hozzászólás
 

Sokak hiányolták a Championship Gaming Series (CGS) Draft összefoglalóját, mi nem törtük magunkat új összefoglalót írni, hiszen CyClotroniC a CSHU szerkesztõje egy igen jó és olvasmányos cikkben

newspic
Sokak hiányolták a Championship Gaming Series (CGS) Draft összefoglalóját, mi nem törtük magunkat új összefoglalót írni, hiszen CyClotroniC a CSHU szerkesztõje egy igen jó és olvasmányos cikkben összefoglalta azt, amit tudni kell. Mi sem írhattuk volna ezt le szebben, tehát álljon itt a cikk képekkel és videókkal és egy-két extrával kiegészítve, mindazoknak, akik szeretnének kicsit képben lenne egy igazán színvonalasra sikerült versenysorozat elsõ nagy állomás sorozatára. CGS Draft összefoglaló
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: HeNtEs


Nem kevés meglepetéssel, váratlan fordulattal és dühítõ logikátlansággal ért véget a CGS Draft, melyet a Playboy Mansion-bõl közvetítettek közép-európai idõ szerint ma hajnalban. A CGS-el már korábban is sokat foglalkoztunk, ám akkor még sokan kételkedtek abban, hogy bármi pozitív is kisülhet ebbõl az egészbõl. Félretéve az v1.6 és a Source közötti csatározást, számomra egy nagyon pozitív csalódás eddig ez a kezdeményezés, és kiváncsian várom, hogy hasonló fogadtatása lesz-e a világ többi pontján (beleértve Európát is), mint a tengeren túlon.

Elõször is az online video közvetítés kifejezetten igényes lett. Bár a díszlettervezés még mindig kicsit túl mûanyag, túl Global Guts-os, a közvetítés, és a versenyt körülvevõ coverage viszont elsõosztályú. Fatal1ty kifejezetten képben van az összes versenyszámban és sokszor logikusabb meglátásai vannak, mint a showmûsor által választott General Managerek-nek, akik közül szerintem Brian Flander sikerült a legjobb csapatot összeállítania, de errõl majd egy kicsit késõbb.
newspic
Lehet hogy fatal1ty nem csak a mikorfont fogta?

Azok számára, akik nem követték volna figyelemmel a CGS elõkészületeit, nem árt elõljáróban összefoglalni az egész verseny felépítését pár szóban. A showmûsor 6 franchise-ra (csapatra) épül, melyet 1-1 tapasztalt GM (General Manger) vezet. Minden csapat 10 játékosból áll, akik 5 versenyszámban, 4 különbözõ játékban mérik össze tudásukat, ezzel pontokat szerezve a csapatnak. A „draftolás” pedig nem más, mint a játékosok leigazolásának folyamata amolyan grundfocis módszerrel, ha úgy tetszik. Mielõtt azonban részletesebben elmerülnénk a játékosválogatásba, nagyon fontos, hogy megértsük az egyes versenyszámok pontozási rendszerét, ugyanis ez nagyon komoly szerepet játszott abban, hogy mely területekrõl válogatták össze elõször a csapatjukat a vezetõk.

Counter-Strike:Source - A verseny itt a megszokott módon 5on5 felállásban zajlik, azonban MR9-ben, a szokásostól eltérõ pénzrendszerrel. A CGS versenyein tehát az a csapat nyer, aki legelõször eléri a 10 pontot, valamint mindkét csapat annyi pontot szerez a saját franchiseának, amennyi kört hozott az összecsapás során.

Dead or Alive - A verekedõs „fighter” játékok aktuális kedvence, melyben férfi és nõi versenyszám is indult egyaránt. Az összecsapásokat az a játékos nyeri, aki hamarabb összegyûjt 5 gyõzelmet. A játékosok itt annyi pontot szereznek a franchise számára, ahány gyõzelmet össze tudtak szedni.

Project Gotham Racing 3 - Autoversenyzõs játék, melyben egyszerre két két fõs csapat, azaz összesen 4 kocsi van a pályán. Az elsõ helyezet 5 ponttal, a második 3-al, míg a harmadik 1-el lesz gazdagabb.

FIFA 2007 - 1on1 focis játék, ahol a gólok számával megeggyezõ pontot szerezhetnek a játékosok. Itt a rendes focihoz hasonlóan idõhatár van.

Ezekután azt hiszem nem meglepõ, ha a DoA és a PGR3 versenyszámok játékosait nagyon favorizálták a managerek. Egy kis matematikával hamar kiszámolható, ha az autoversenyzésben ugyanazon csapat két kocsija végez az elsõ két helyen, akkor így õk 8 pontot szereznek a csapatnak, míg ellenfelük csupán csak 1-et. Így rögtön 7 pontos elõnyre tehetnek szert egyetlen forduló alatt. Ez a 7 pontos elõny a jóval randomabb CS:Source esetében 10:3-as gyõzelemmel érne fel, ami a kiegyenlített élmezõnyben nem kis teljesítmény. A DoA-t meg igazán az teszi különlegessé, hogy nagy részt nagy arányú (5-0 / 5-2) gyõzelmek születnek, a mezõny pedig különösen a lányoknál szegmentált, ahol a draft elõtti versenyt Vanessa toronymagasan megnyerte, és senki se tudott 2 körnél többet hozni ellene.

Nem meglepõ tehát, hogy Vanessa-t választották a 6 körös, 36 fordulós draftsorozatban elsõként. Bár a compLexity a hétvégi tornán nem muzsikált fényesen, azért még mindig az egyik legjobb CS csapatot tisztelhetjük bennük, így Jason Lake részérõl sem volt meglepõ, hogy saját csapatát választotta elsõnek. Hasonló képen döntött moto is, aki szintén az elsõ körben (negyedikként) választotta a Team 3D csapatát. Az elsõ igazi meglepetést azt hiszem Alex Conroy okozta, aki nem a JaX Money Crew-t vitte el elsõként, hanem a DoA legeredményesebb férfi játékosát, MASTER-t, aki nem utolsó sorban imád szerepelni a kamerák elõtt. Döntése közel sem volt rizikó mentes, ugyanis hiába tudta elõre, hogy moto a Team 3D-t fogja választani, még ezen kívül 2-2 lehetõsége volt Flander-nek és Dolven-nek arra, hogy elcsaklizzák a mindössze 20 éves Alex-tól hõn szeretett csapatát, akik mellesleg nagyon szépen játszottak a hétvégén és másodikok lettek a Team 3D mögött.
newspic
A Team3D ráérzett a CS-re a hétvégén?

Alex úgy tûnik jól taktikázott, hiszen Flander elsõ két választása két kiváló PGR3 játékosra esett (valószínüleg õ is matekozott egy kicsit a pontszerzési lehetõségekkel a draftolás elõtt), míg Dolven egy PGR3 és egy DoA játékost választott inkább. Alexen kívül a második fordulóban egyébként mindenki az autóversenyre ment rá, Conroy viszont pótolta a hiányosságot és leigazolta a JaX Money Crew csapatát.

Az elsõ igazán logikátlan húzásra a 13. fordulóig kellett várni, amikor Kat Hunter-nek lehetõsége volt, hogy Vanessa mellé leigazoljon egy kiváló DoA játékost vagy szerezzen még valakit a PGR3 versenyszámba, ennek ellenére elsõként FIFA 2007 játékost választott, ráadásul stermy-t. A FIFA játékosok nem véletlen nem voltak népszerûek a draftolás elsõ harmadában, hiszen általában szoros mérkõzéseket játszanak egymással, így nincs túl sok esély kiemelkedõ elõnyre szert teni a FIFA kategóriában. stermy ráadásul egyetlen egy mérkõzést sem nyert a hétvégi tornán, õ ugyanis elsõsorban Quake játékos (ott viszont nagyon is szépen szerepel). Ja és – funny fact – a Les Seules csapatát erõsítõ Sophie barátja is egyben.
newspic
End dö vinner iiz.... Vanessa (DoA)

A draftolás második harmada fõleg PGR3 és DoA játékos gyüjtögetésébõl állt, leszámítva egy FIFA-s kivételt, valamint az Evil Geniuses leigazolását. Brian Flander társaival ellentétben nagyon jól játszotta ki a kártyáit, miután a Top3 autoversenyzõbõl begyûjtött kettõt a csapatába, harmadikként rögtön egy nagyon jó Counter-Strike gárdával gazdagította a franchise-át, arról nem is beszélve, hogy a maradék helyre is nagyon korrekt DoA és FIFA játékosokat sikerült szereznie, így egy kicsit talán úgy érzem, hogy itt el is dõlt az idei szezon.

Az utolsó forduló több szempontból is érdekes volt, egyrészt Mark Dolven, sokak meglepetésére korábbi csapatát, a Pandemic-et választotta, akik bûn rosszul szerepeltek hétvégén, annak ellenére hogy Mark megmondta nekik, ha nem teljesítenek, akkor inkább más CS csapat mellett teszi le a voksát. A San Francisco-t igazgató Kat Hunter legutolsó választása a FIFA-s fronton elkövetett hibáját valamicskét helyrehozta, hiszen CS csapatnak az EF Gaming-et választotta, akik már nagyon sokat bizonyítottak idén, és bõven fognak még a CGS-en belül is felfordulást okozni.

A legviccesebb húzás azonban az – amúgy elég gyengén szelektáló – Jason Lake-hez fûzõdik, akinek utolsóként egy nõi Dead or Alive játékost kellett választania, és néhány jóval skillesebb lehetõséget kihagyva, végül moto barátnõjét, Belle-t igazolta le. Itt meg is dícsérném a mûsort rendezõ úriembert, aki nagyon sokáig hagyta mutatni motot közelrõl, akinek arcára másodpercek tört részei alatt változó felemás érzések ültek ki.
Kellett egy ilyen csavar is a végére, hogy izgalmas legyen, na ;)

A végsõ General Manager helyezéseket a következõ táblázat mutatja:

Hely GM
Város
1 Kat Hunter San Francisco
2 Jason Lake Los Angeles
3 Alex Conroy Dallas
4 Dave Geffon New York
5 Brian Flander Chicago
6 Mark Dolven Carolina

Íme a játékosok/csapatok draftolási sorrendben:

1. Vanessa (Dead or Alive Female)
2. compLexity (Counter-Strike:Source)
3. MASTER (Dead or Alive Male)
4. Team 3D (Counter-Strike:Source)
5. ch0mpr (Project Gotham Racing 3)
6. Offbeat Ninja (Dead or Alive Male)

7. Phantom (Project Gotham Racing 3)
8. Jason X (Project Gotham Racing 3)
9. badaxe (Project Gotham Racing 3)
10. JaX Money Crew (Counter-Strike:Source)
11. geeteeohh (Project Gotham Racing 3)
12. beisbol (Project Gotham Racing 3)

13. stermy (FIFA 2007) !!!
14. sWooZie (Dead or Alive Male)
15. chaos (Project Gotham Racing 3)
16. Wizakor (FIFA 2007)
17. Evil Geniuses (Counter-Strike:Source)
18. mystic (Dead or Alive Female)
19. Rex (Project Gotham Racing 3)
20. Kasumi Chan (Dead or Alive Female)
21. B.Brady (Project Gotham Racing 3)
22. Raspberry Tea (Dead or Alive Female)
23. Javier Guiterrrez (Project Gotham Racing 3)
24. Dave Chapelle (Dead or Alive Male)

25. SSK1TTL3SS (Project Gotham Racing 3)
26. Kreegan (FIFA 2007)
27. Novusnaim (FIFA 2007)
28. cali jared (Dead or Alive Male)
29. Black Mamba (Dead or Alive Male)
30. peekay (FIFA 2007)

31. Team Pandemic (Counter-Strike:Source)
32. anomaly (FIFA 2007)
33. coolsvilla (Dead or Alive Female)
34. Indigo Ferret (Project Gotham Racing 3)
35. Belle (Dead or Alive Female)
36. EF Gaming (Counter-Strike:Source)

A draft után nem árt átfutni egy kicsit a 6 franchiseon, hogy kitõl mire lehet majd számítani az idei szezonban.

newspic
newspicA San Francisco OPTX-ot vezetõ Kat Hunter nem válogatott feltétlenül rosszul, de stermy draftolását így utólag sem tartom jó ötletnek. Vanessa mindenképpen fõnyeremény a csapatban, aki minden meccsen értékes pontokat fog szerezni a OPTX-nak, ahogy Dave Chapelle is a jobb DoA játékosok közé tartozik, ráadásul MASTER mellett a legnagyobb showman a sceneben, amire a TV-ben nyilván szükség is van. A CS:Source csapata is az erõsebbek közé tartozik, legalábbis nincs szignifikáns hátrányban a többiekével szemben, viszont a DoA Female kategóriában szerzett pontjait a PGR3-ban el is fogja veszíteni, ugyanis a többieknek jóval jobb párosokat sikerült összeraknia nála. stermy-nek FIFA-ban nincs túl sok esélye, így neki hiába van jó marketing arca, nem fog változtatni a tényen, hogy ezt a játékot még mindig pontokra játszák.

Honlap: http://sfoptx.thecgs.com/

newspic
newspicA Los Angeles compLexity Jason Lake pátyolgatása alatt elsõ sorban a Counter-Strike-ra fog építeni. A többi versenyszámból közepes képességû játékosokat sikerült összeszednie, akik közül talán Kreegan FIFA-ban és sWooZie DoA-ban kiemelkedik, de nagy csodákra õk se lesznek képesek. Ne felejtsük el viszont, hogy moto barátnõje is ott van a csapatban, aki még értékes információkat kémkedhet össze Jason bácsinak egy-egy romantikus vacsora alkalmával.

Honlap: http://complexityla.thecgs.com/

newspic
newspicA Dallas Venom talán a második legjobban összedraftolt alakulat lett, amiben komoly szerepet játszott, hogy Alex hagyta a JMC-t a második körre. Így megszerezte MASTER-t, a mezõny legjobb DoA játékosát, leigazolta Raspberry Tea-t, aki Vanessa mögött második lett a hétvégi tornán, míg van két türhetõ autóversenyzõje, és egy Top4-be kényelmesen beleférõ FIFA játékosa is. A Counter-Strike csapata pedig a compLexityt is megelõzve döntõt játszott a hétvégén, így jó eséllyel vághat neki a szezonnak Mr Conroy.

Honlap: http://dallasvenom.thecgs.com/

newspic
newspicA New York 3D csapatát igazgató moto jelenleg annak örülhet a legjobban, hogy a hétvégi tornán a Team 3D gyõzni tudott, és a double elimination során gyakorlatilag lemostak mindenkit a pályáról. Emellett sikerült megszereznie a legjobb FIFA játékost is, viszont a PGR és DoA fronton a többi franchise valamivel fényesebben áll jelenleg nála. Ha azt vesszük viszont, hogy a DoA sceneben MASTER és Vanessa dominanciája olyan kimagasló, hogy gyakorlatilag mindegy, hogy ki van a csapatban, akkor nem is olyan rossz gárda az övé sem.

Honlap: http://3dny.thecgs.com/

newspic
newspicA Chicago Chimera Brian Flander irányítása alatt véleményem szerint a legütõképesebb a mezõnyben. Nagyon sokat dobott a csapaton, hogy az elsõ két helyen a 12 draftolt autóversenyzõ közül sikerült megszereznie kettõt a Top3-ból. A DoA és FIFA játékosai is mind voltak már dobogósok és általában stabil formát mutatnak, míg az Evil Geniuses talán a legjobb draftolható CS csapat volt az elsõ fordulóban lefoglalt coL-t és Team 3D-t leszámítva. Amennyiben képes lesz motiválni ezt a kicsit sem gyenge gárdát, nem hinném, hogy sokan meg tudnák õket szorítani.

Honlap: http://chicagochimera.thecgs.com/

newspic
newspicA Carolina Core vezetõje Mark Dolven inkább egy stabil alakulatot hozott össze gyenge pontok nélkül. Nem igazán koncentrált egyetlen területre sem, viszont igyekezett arra figyelni, hogy egyik poszton se maradjon a leggyengébb a franchisea. Talán az áldott jó szíve miatt nem sikerült ezt a legjobban kiviteleznie, hiszen az utolsó draft körre hagyta a CS:Source csapat kiválasztását, melynél végül a Pandemic nevét írta le a papírra. Kétségtelenül lett volna ettõl jobb választása is, de úgy tûnik õ sem tudta kihagyni a korábbi csapatát a CGS-bõl. Remélhetõleg a klánja ezt meg is fogja hálálni neki egy-két szép eredménnyel.

Honlap: http://chicagochimera.thecgs.com/

San Francisco OPTX

General Manager - Kat Hunter
Counter-Strike:Source - EF Gaming
newspic Yazan "clowN" Ammari
newspic Moe "mOE" Assad
newspic Laurent "Warmach1ne" Keoula
newspic Trevor "p0s" Randolph
newspic Ryan "phamtastik" Pham

Dead or Alive Male - Dave Chapelle
Dead or Alive Female - Vanessa
PGR 1 - beisbol
PGR 2 - SSK1TTL3SS
FIFA 2007 - stermy

Los Angeles compLexity

General Manager - Jason Lake
Counter-Strike:Source - compLexity
newspic Danny "fRoD" Montaner
newspic Ronald "Rambo" Kim
newspic Marcus "zet" Sundstrom
newspic Matt "Warden" Dickens
newspic Tyler "Storm" Wood

Dead or Alive Male - sWooZie
Dead or Alive Female - Belle
PGR 1 - geeteeohh
PGR 2 - Javier Guiterrrez
FIFA 2007 - Kreegan

Dallas Venom

General Manager - Alex Conroy
Counter-Strike:Source - JaX Money Crew
newspic Kevin "aZn" Wang
newspic David "zid" Chin
newspic Derek "exodus" Heidinger
newspic Corey "kaM" Hanes
newspic Josh "Dominator" Sievers

Dead or Alive Male - MASTER
Dead or Alive Female - Raspberry Tea
PGR 1 - chaos
PGR 2 - Indigo Ferret
FIFA 2007 - Novusnaim
New York 3D

General Manager - Dave Geffon
Counter-Strike:Source - Team 3D
newspic Michael "method" So
newspic Kyle "ksharp" Miller
newspic Salvatore "Volcano" Garozzo
newspic Andrew "rector" Rector
newspic Jimmy "Lin" Lin

Dead or Alive Male - cali jared
Dead or Alive Female - coolsvilla
PGR 1 - badaxe
PGR 2 - B.Brady
FIFA 2007 - Wizakor

Chicago Chimera

General Manager - Brian Flander
Counter-Strike:Source - Evil Geniuses
newspic Matt Stevenson
newspic Pasha Lari
newspic Griffin "shaGuar" Benger
newspic Garett "Grt" Bambrough
newspic Corey "tr1p" Dodd

Dead or Alive Male - Black Mamba
Dead or Alive Female - Kasumi Chan
PGR 1 - ch0mpr
PGR 2 - Jason X
FIFA 2007 - anomaly

Carolina Core

General Manager - Mark Dolven
Counter-Strike:Source - Team Pandemic
newspic Mark "masternook" Torrez
newspic Hoang "s0nNy" Tran
newspic Adam "elusive" Messner
newspic Chad "daffsta" White
newspic Sam "Devour" Chamma

Dead or Alive Male - Offbeat Ninja
Dead or Alive Female - mystic
PGR 1 - Phantom
PGR 2 - Rex
FIFA 2007 - peekay

Sokan feltették anno a kérdést, ahogyan én is, hogy megéri egy versenysorozatért átállni egy másik játékra (jelen esetben az 1.6-ról a Source-ra). Õszintén szólva a látottak alapján, meg. Ha csak a felét is megkeresik a beválogatott játékosok azoknak az összegeknek, amik itt fizetésként, bónuszként, díjazásként elhangzottak, akkor igen, megéri...

És akkor most jöjjenek a Combine gallériák elárhetõségei:
CGS Combine Day 3D 06/12/2007 23
CGS Combine Day 3C 06/12/2007 6
CGS Combine Day 3B 06/11/2007 15
CGS Combine Day 3A 06/11/2007 10
CGS Combine Day 2D 06/11/2007 25
CGS Combine Day 2C 06/11/2007 8
CGS Draft Lottery 06/10/2007 23
CGS Combine Day 2B 06/10/2007 10
CGS Combine Day 2A 06/10/2007 11
CGS Combine Day 1D 06/09/2007 13
CGS Combine Day 1C 06/09/2007 6
CGS Combine Day 1B 06/09/2007 9
CGS Combine Day 1A 06/09/2007 18
CGS Combine Around LA

A Draft-on készült képeket nálunk is megtekinthetitek a galériában.

Forrás: CSHU, GotFrag, The CGS

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 2816
 
1553
 
 
 
kép 3813
 
1737
 
 
kép 267
 
1805
 
 
 
kép 64
 
1500
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu